سکوی شناور «عثمان غازی» تولید گاز در دریای سیاه را دو برابر میکند
این سکو ۲۹۸/۵ متر طول، ۵۶ متر عرض و ۲۹/۵ متر عمق دارد و ظرفیت استقرار ۱۴۰ پرسنل را داراست. توان پردازش روزانه گاز در این مجموعه ۱۰/۵ میلیون مترمکعب و ظرفیت انتقال آن ۱۰ میلیون مترمکعب در روز اعلام شده است.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید
وزارت انرژی و منابع طبیعی ترکیه اعلام کرد نخستین سکوی شناور تولید گاز این کشور با نام «عثمان غازی» بهزودی وارد مدار تولید گاز طبیعی در دریای سیاه میشود و ظرفیت استخراج را به دو برابر افزایش خواهد داد.
به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، در بیانیه این وزارتخانه که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شده، با اشاره به آغاز «دورهای جدید» آمده است: «نام دوره جدید: عثمان غازی؛ مسیر: دریای سیاه؛ هدف: ترکیهای کاملاً مستقل. سکوی شناور عثمان غازی، تولید گاز طبیعی در دریای سیاه را دو برابر خواهد کرد.»
این سکو ۲۹۸/۵ متر طول، ۵۶ متر عرض و ۲۹/۵ متر عمق دارد و ظرفیت استقرار ۱۴۰ پرسنل را داراست. توان پردازش روزانه گاز در این مجموعه ۱۰/۵ میلیون مترمکعب و ظرفیت انتقال آن ۱۰ میلیون مترمکعب در روز اعلام شده است. گاز فرآوریشده در این سکو، از طریق خط لولهای به طول ۱۶۱ کیلومتر به ساحل منتقل و وارد شبکه ملی خواهد شد.
عبور از بسفر در سالروز فتح استانبول
سکوی عثمان غازی در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۴ بهمنظور عملیات نوسازی به حوض خشک یکی از کشتیسازیهای چاناکقلعه منتقل شده و حدود ۸ ماه در آنجا باقی مانده است. طبق برنامهریزیها، این سکو روز ۲۹ مه، همزمان با سالروز فتح استانبول، از تنگه بسفر عبور خواهد کرد. عبور سکو از تنگه حدود ۱۱ ساعت بهطول خواهد انجامید و یدککشهای وابسته به اداره کل ایمنی ساحلی آن را همراهی خواهند کرد.
مراسم بدرقه سکوی عثمان غازی به مقصد دریای سیاه با حضور رئیسجمهور رجب طیب اردوغان و وزیر انرژی و منابع طبیعی آلپارسلان بایراکتار در کاخ دلمهباغچه برگزار خواهد شد.
بر اساس برنامه رسمی، سکوی شناور «عثمان غازی» روز اول ژوئن ۲۰۲۵ در بندر فیلیوس پهلو خواهد گرفت و بهعنوان یکی از اصلیترین پروژههای راهبردی انرژی ترکیه، وارد فاز عملیاتی میشود.