شیمشک: روند کاهش تورم در سال ۲۰۲۵ نیز ادامه خواهد یافت
وزیر دارایی با اشاره به اینکه کاهش قیمت نفت میتواند روند را تقویت کند، افزود: «اگرچه اقتصاد جهانی به آهستگی رشد میکند و تقاضای خارجی ضعیف است، اما نسبت کسری حساب جاری به تولید ناخالص داخلی را حدود ۱.۵ درصد پیشبینی میکنیم.»

وزیر خزانهداری و دارایی ترکیه، در مراسمی به مناسبت «روز سواد مالی» که در وزارتخانه متبوعش برگزار شد، اعلام کرد با ادامه اجرای برنامه اقتصادی دولت، روند نزولی تورم در سال ۲۰۲۵ نیز ادامه خواهد یافت.
به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، مهمت شیمشک با تأکید بر اینکه اولویت اصلی دولت، مقابله با گرانی و حفظ قدرت خرید مردم است، گفت: «ما به برنامه خود باور داریم و هدف اصلی ما کاهش تورم و افزایش رفاه شهروندان است. پیشبینی ما این است که کسری حساب جاری در سال جاری اندکی افزایش خواهد یافت، اما در سطحی نسبتاً پایین باقی خواهد ماند.»
وزیر دارایی ترکیه با اشاره به اینکه کاهش قیمت نفت میتواند روند را تقویت کند، افزود: «اگرچه اقتصاد جهانی به آهستگی رشد میکند و تقاضای خارجی ضعیف است، اما نسبت کسری حساب جاری به تولید ناخالص داخلی را حدود ۱.۵ درصد پیشبینی میکنیم.»
شیمشک همچنین اعلام کرد که به جز واردات طلا، ترکیه در سال گذشته مازاد حساب جاری داشته و این روند همچنان ادامه دارد. او گفت: «طلا یک انتخاب پورتفویی است، نه کالایی مصرفی یا صنعتی؛ به همین دلیل در محاسبات تراز خارجی، جداگانه لحاظ میشود. ما شاهد یک تحول ساختاری در تراز خارجی کشور هستیم که برای ثبات اقتصاد کلان بسیار ارزشمند است.»
وی با اشاره به اهمیت سواد مالی، تأکید کرد که این دانش باید به صورت گسترده و قابل فهم در اختیار مردم قرار گیرد و هشدار داد که نبود سواد مالی میتواند موجب تصمیمات اشتباه فردی با تبعات گسترده اقتصادی شود. به گفته او، در آمریکا نیز در سال ۲۰۲۲، فقدان سواد مالی به طور متوسط سالانه ۱۸۱۹ دلار به هر فرد و در مجموع ۴۳۶ میلیارد دلار به اقتصاد این کشور خسارت وارد کرده است.
وزیر دارایی ترکیه همچنین اعلام کرد که تنها ۲۴ درصد از مردم ترکیه دارای سواد مالی هستند و برای بهبود این وضعیت، سال گذشته یک پلتفرم ملی در این زمینه راهاندازی شده است. او همچنین با انتقاد از فضای مجازی، خاطرنشان کرد که در سال گذشته برخی افراد در شبکههای اجتماعی، مردم را بدون پشتوانه منطقی به خرید دلار تشویق کردند.
وی در پایان، با بیان اینکه بیش از یک میلیون نفر از طریق پلتفرم آموزش سواد مالی گواهی دریافت کردهاند و ۴۱ درصد آنان را زنان و ۴۲ درصد را جوانان تشکیل میدهند، خواستار سادهسازی زبان مالی توسط نهادهای بانکی و بیمهای شد و گفت: «قراردادهایی که مثل دعای ریز نوشته شدهاند باید بازنگری شوند تا مردم بتوانند به راحتی ریسکها و بازدهها را درک کنند.»