موزه باستانشناسی و مردمشناسی ادیرنه، میزبان آثار باستانی آینوس شد
کاوشهای باستانشناسی در اِنِز از سال ۱۹۷۱ توسط وزارت فرهنگ و گردشگری آغاز شده و اکنون زیر نظر دکتر گولنور کوراپ، عضو هیئت علمی دانشگاه هنرهای زیبا معمار سنان، ادامه دارد.

موزه باستانشناسی و مردمشناسی ادیرنه با به نمایش گذاشتن آثار بهدستآمده از کاوشهای منطقه اِنِز (آینوس)، یکی از قدیمیترین سکونتگاههای تراکیه، بازدیدکنندگان را به سفری در دل تاریخ میبرد.
به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، در این موزه که از نخستین و قدیمیترین موزههای منطقه بهشمار میرود، مجموعهای غنی از اشیای باستانی و مردمشناختی نگهداری میشود و آثار مربوط به کاوشهای اِنِز جایگاهی ویژه در میان آنها دارند.
کمال سویتورک، مدیرکل فرهنگ و گردشگری استان ادیرنه، با تأکید بر نقش الهامبخش موزهها برای آینده گفت: «موزه ادیرنه، بهعنوان پلی میان گذشته و آینده، یکی از پربازدیدترین موزههای کشور است. در اینجا آثار متنوعی از کاوشهای منطقه اِنِز، شامل اشیای باستانی و تاریخی به نمایش گذاشته شدهاند. سال گذشته، این موزه میزبان ۸۰ هزار بازدیدکننده بود.»
او با اشاره به وجود ۵۱ محوطه باستانی ثبتشده و ۴۴ اثر فرهنگی غیرمنقول در منطقه اِنِز، افزود: «قلعه اِنِز، آرامگاه حس یونوسبیگ، کلیسای دختر پادشاه و محوطه نکروپل از جمله آثار تاریخی برجسته این منطقه هستند. در موزه ادیرنه نیز میتوان آثاری چون سرستون آیولی، آمفوراهای متنوع، کوزههای آب موسوم به ‘هیدریا’، مجسمه نایک (الهه پیروزی)، تندیس زن باردار، ماسکها، تابوتهای سنگی و سرستونهای مختلف را از نزدیک دید.»
بر اساس این گزارش، کاوشهای باستانشناسی در اِنِز از سال ۱۹۷۱ توسط وزارت فرهنگ و گردشگری آغاز شده و اکنون زیر نظر دکتر گولنور کوراپ، عضو هیئت علمی دانشگاه هنرهای زیبا معمار سنان، ادامه دارد. این حفاریها هر سال در تابستان آغاز شده و تا ماه دسامبر ادامه مییابند.
نیمی از حدود ۳۰ هزار اثر باستانی موجود در موزه ادیرنه، حاصل این حفاریهاست. در موزه، آثار عمدتاً بر اساس ترتیب زمانی به نمایش گذاشته شدهاند و برخی ویترینها نیز شامل مجموعههایی با موضوعات خاص هستند. افزون بر اشیای نمایشدادهشده، آثار زیادی نیز در انبار موزه نگهداری میشود. از اسباببازیهای دوران باستان تا زیورآلات و اشیای کاربردی، مجموعه متنوعی در این موزه مورد توجه بازدیدکنندگان در تمام گروههای سنی قرار گرفته است.