بلیط هواپیما فلای تودی
میزیتو

زلزله ۶ ریشتری در سواحل موغلا؛ هشدار درباره احتمال زلزله‌های بزرگ‌تر

این ناحیه مرز برخورد دو صفحه آفریقا و اوراسیا است و در طول تاریخ، هفت زلزله بسیار ویرانگر در این منطقه ثبت شده که بزرگی آن‌ها به ۸ تا ۸.۵ ریشتر می‌رسد.

کرمان موتور

زلزله‌ای به بزرگی ۶ ریشتر، بامداد چهارشنبه ۱۴ مه،  در سواحل موغلا و در ناحیه‌ای به فاصله ۱۵۵ کیلومتری از شهرستان داتچا رخ داد. این زلزله که در عمق ۲۰.۴۱ کیلومتری زمین به ثبت رسید، در شهرهای اطراف از جمله دنیزلی، آنتالیا، آیدین، ازمیر، اسپارتا، بوردور و مانیسا نیز احساس شد.

به گزارش عصرترکیه به نقل از سی ان ان ترک، سازمان مدیریت بحران ترکیه (آفاد) اعلام کرد تاکنون گزارشی از خسارات یا تلفات جانی دریافت نشده است. همچنین ادریس آکبییک، استاندار موغلا، در پیامی در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد: «بررسی‌های ما ادامه دارد و تاکنون هیچ وضعیت منفی گزارش نشده است.»

وزیر محیط زیست، شهرسازی و تغییرات اقلیمی ترکیه، مراد کوروم نیز با انتشار پیامی در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «به همه شهروندانی که زلزله را احساس کردند، آرزوی سلامتی داریم. بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد زلزله خسارتی در پی نداشته است. اما تیم‌های ما همچنان در حال بررسی‌های میدانی هستند. امیدواریم خدا کشور و ملت ما را از همه بلایا حفظ کند.»

از سوی دیگر، پروفسور دکتر سلیمان پامپال، زمین‌شناس و کارشناس زلزله، در گفت‌وگویی زنده با سی‌ان‌ان ترک ضمن تأکید بر لرزه‌خیز بودن منطقه گفت: «این ناحیه مرز برخورد دو صفحه آفریقا و اوراسیا است و در طول تاریخ، هفت زلزله بسیار ویرانگر در این منطقه ثبت شده که بزرگی آن‌ها به ۸ تا ۸.۵ ریشتر می‌رسد. در صورت وقوع زلزله‌ای بزرگ‌تر، نباید تعجب کرد.»

وی با اشاره به ساختار زمین‌شناسی منطقه افزود: «این محدوده در واقع زون فرورانش است؛ یعنی صفحه آفریقا از جنوب به زیر صفحه آناتولی می‌رود و همین فرایند منجر به فعالیت‌های آتشفشانی و زلزله‌های شدید می‌شود. تجربه زلزله‌های مشابه را در اطراف سانتورینی داشته‌ایم. در این منطقه، به دلیل فاصله از مرزهای خشکی، خطر اصلی می‌تواند ناشی از امواج سونامی باشد که در گذشته نیز در جزایر و نواحی جنوب غربی ترکیه خساراتی به بار آورده است.»

پامپال همچنین هشدار داد که ناحیه موسوم به «کمان هلنی» که از جنوب موغلا تا بخشی از آنتالیا و سپس به سمت جنوب قبرس و استان هاتای امتداد می‌یابد، یکی از فعال‌ترین مناطق لرزه‌خیز مدیترانه است و احتمال زلزله‌های بسیار بزرگ‌تری در این محدوده وجود دارد. او گفت: «زلزله‌هایی با بزرگی ۶ یا ۷ در این منطقه می‌توانند تنها آغازگر وقایع شدیدتری باشند که حتی به دلیل اثرات ثانویه، مانند سونامی، بسیار مخرب‌تر خواهند بود.»

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا