بلیط هواپیما فلای تودی
میزیتو
ترکیه

ترسیم پروفایل سلاطین سلجوقی آناتولی با تحلیل دی ان ای و آناتومی(عکس)

این پروژه با همکاری اِمِل آکپولات، متخصص استئوآرکئولوژی، و با مجوز وزارت فرهنگ و گردشگری در سال ۲۰۱۷ آغاز شد. هدف اولیه، حفظ تمامیت بدنی بقایای سلاطین بود که بعدها به بازسازی و طبقه‌بندی استخوان‌های پراکنده گسترش یافت.

کرمان موتور

تحلیل‌های DNA و آناتومی انجام‌شده بر بقایای اجساد آرامگاه سلسله سلجوقیان آناتولی در قونیه، اطلاعات جامعی درباره ویژگی‌های برخی از سلاطین این دوره ارائه داد.

به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، در پروژه «تنظیم بقایای اجساد آرامگاه سلسله سلجوقیان قونیه»، پروفسور دکتر موتلوهان تاش، عضو هیئت علمی بخش هنرهای زیبا دانشکده آموزش دانشگاه غازی، به همراه تیمش طی شش سال مجسمه‌های سیلیکونی ۱۲ سلطان و در مجموع ۱۷ نفر از اعضای سلسله را با ویژگی‌های واقعی چهره و بدن بازسازی کرد.

این مجسمه‌ها حدود دو سال است که در سرای نمایشگاهی شهرداری کلان‌شهر قونیه به نمایش گذاشته شده‌اند.

پروفسور تاش در گفت‌وگو با آژانس آنادولو اظهار داشت که این پروژه با همکاری اِمِل آکپولات، متخصص استئوآرکئولوژی، و با مجوز وزارت فرهنگ و گردشگری در سال ۲۰۱۷ آغاز شد. هدف اولیه، حفظ تمامیت بدنی بقایای سلاطین بود که بعدها به بازسازی و طبقه‌بندی استخوان‌های پراکنده گسترش یافت.

نمونه‌های DNA به مؤسسه پزشکی قانونی استانبول ارسال شد و روابط نسبی، ویژگی‌های ژنتیکی و فیزیکی، و پیوندهای نژادی سلاطین شناسایی گردید.

این تحلیل‌ها همچنین بیماری‌ها و علل مرگ سلاطین را روشن کرد. برخلاف گزارش‌های تاریخی که کیلیچ‌ارسلان دوم را کوتاه‌قد توصیف کرده بودند، مشخص شد او ۱ متر و ۸۳ سانتیمتر قد داشته و به دلیل قوز کمر در سنین بالا کوتاه‌تر به نظر می‌آمده است. همچنین، برخلاف ادعاها، غیاث‌الدین اول از پشت مورد حمله قرار گرفته و شهید شده بود. غیاث‌الدین دوم نیز به بیماری آرتریت روماتوئید مبتلا بود که ساختار جمجمه‌اش را تحت تأثیر قرار داده بود.

تاش افزود: این آثار اطلاعات ارزشمندی درباره تاریخ ترک‌ها و سلجوقیان آناتولی ارائه می‌دهند و مایه مباهات است.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا