بلیط هواپیما فلای تودی
میزیتو
خبرهای ویژه

استانبول خشک‌ترین مارس ۳۹ سال اخیر را تجربه کرد

در کنار استانبول، در شهرهایی مانند کریک کاله، بالیکسیر، کوجائلی و ساکاریا نیز پایین‌ترین میزان بارندگی ماه مارس طی چند دهه اخیر ثبت شده است؛ به‌طوری‌که در کریک کاله رکورد ۶۵ ساله شکسته شده است.

کرمان موتور

براساس داده‌های سازمان هواشناسی ترکیه، استانبول در ماه گذشته یکی از خشک‌ترین ماه‌های مارس چهار دهه اخیر را پشت سر گذاشت.

به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، میزان بارندگی در منطقه مرمره در ماه مارس امسال به ۲۵.۷ میلی‌متر رسید؛ در حالی که میانگین بلندمدت بارندگی این ماه ۶۶.۱ میلی‌متر و در مارس سال گذشته نیز ۶۳ میلی‌متر بوده است. این بدان معناست که بارندگی‌ها نسبت به میانگین سال‌های گذشته ۶۱ درصد و نسبت به سال گذشته ۵۹ درصد کاهش داشته است.

در کنار استانبول، در شهرهایی مانند کریک کاله، بالیکسیر، کوجائلی و ساکاریا نیز پایین‌ترین میزان بارندگی ماه مارس طی چند دهه اخیر ثبت شده است؛ به‌طوری‌که در کریک کاله رکورد ۶۵ ساله شکسته شده است. تعداد روزهای بارانی در برخی مناطق مانند  کرکلارئلی، چاناک‌قلعه و بالیکسیر بین ۱۵ تا ۲۰ روز بوده، اما در برخی مناطق مانند قریک‌قلعه تنها یک روز بارانی گزارش شده است.

دکتر گووَن اوزدمیر، استاد دانشگاه آیدین استانبول و مهندس هواشناسی، با اشاره به کاهش چشمگیر بارندگی در ترکیه به‌ویژه در منطقه مرمره گفت: «در بررسی میانگین‌های ۳۹ تا ۴۰ ساله نیز این کاهش به وضوح دیده می‌شود. متأسفانه خشکسالی ترکیه را تحت فشار قرار داده است.»

او با هشدار درباره فریبنده بودن پر بودن سدها افزود: «پر بودن سدها نباید باعث آرامش خاطر ما شود. بارندگی‌های شدید امسال در سواحل مرمره و دریای سیاه فقط به مرطوب شدن سطح خاک کمک کرده است و این کافی نیست. این شرایط زنگ خطری برای سال‌های آینده است.»

اوزدمیر با اشاره به اینکه خشکسالی نه‌تنها از نظر هواشناسی بلکه از جنبه‌های هیدرولوژیک و کشاورزی نیز مشکل‌آفرین است، تأکید کرد: «خشکسالی هواشناسی بر منابع آب زیرزمینی، دریاچه‌ها و رودخانه‌ها تأثیر می‌گذارد که خود باعث خشکسالی کشاورزی و در نهایت مشکلات اقتصادی و اجتماعی می‌شود.»

او با بیان اینکه افزایش دمای میانگین جهانی به ۱.۳ درجه سانتی‌گراد رسیده و در شهرهای بزرگ این افزایش محسوس‌تر است، گفت: «مصرف سوخت‌های فسیلی همچنان در سطح بالایی قرار دارد و کشورهای بزرگ به‌دلیل هزینه‌ها در گذار به انرژی‌های پاک دچار مشکل هستند. اگر این روند ادامه یابد، خشکسالی شدیدتر خواهد شد.»

او همچنین خواستار صرفه‌جویی در مصرف آب، مقابله با توسعه بی‌رویه شهری، افزایش فضای سبز و درختکاری شد و گفت: «مبارزه با خشکسالی باید به یک بسیج عمومی تبدیل شود و هر فرد باید سهم خود را ایفا کند.»

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا