چرا «صداتو» موفقیت قبلی را تکرار نکرد
بعد از رئالیتیشوهای تکراری مثل «شام ایرانی» و انواع مسابقات مافیا، مخاطب دلزده از ایدههای تکراری نسبت به «جوکر» و «صداتو» اقبال نشان داد

اما حالا هر دو برنامه در مسیر تکرار و تلف کردن ایدههای خوب هستند؛ طوری که فصل جدید برنامه «صداتو» دیگر روی ریل موفقیتهای فصلهای قبلی حرکت نمیکند و با واکنشهای عمدتاً منفی منتقدان و مخاطبان مواجه شده است؛ آن هم در شرایطی که به دلیل کمبود برنامههای سرگرمکننده به خصوص در تلویزیون، بخش زیادی از مخاطبان ناچاراً پیگیر نمایش خانگی هستند؛ اما نقدهای جدی دارند. در ادامه این مطلب واکنشها و دلایل اصلی این ناکامی را مرور میکنیم:
۱. تغییر مجری و از دست رفتن هویت برنامه
به گزارش آخرین خبر، یکی از اصلیترین ضربهها به «صداتو» در فصل جدید مربوط به جابهجایی مجری است. جایگزینی چهرهای چون سیامک انصاری با محسن کیایی، فارغ از محبوبیت هر دو، برای مخاطبانی که عادت به فضای صمیمی، طنز و انرژی فصلهای قبل داشتند، چندان قانعکننده نبود. سبک سرد انصاری باعث شد حس شوخطبعی، راحتی و فضای آشنای قبلی، کمرنگ شود و تماشاچیها را با برنامهای نسبتاً غریب روبرو کند.
۲. حضور ناموفق عوامل جدید
غیبت چهرههایی که در فصلهای قبل بار برنامه را به دوش میکشیدند، تأثیر محسوسی روی کیفیت برنامه گذاشته است. هلپرها یا تیم کمککننده جدید، یعنی الیکا عبدالرزاقی و محمد علیزاده، با وجود جایگاه حرفهای خود، نتوانستند جای محمد بحرانی و شبنم مقدمی را بگیرند. شیمی یا ترکیب میان آنها با مجری و حتی شرکتکنندگان برنامه به وضوح به قوت گذشته نیست و حس تعامل صمیمی و جذاب مجموعه آسیب دیده. تماشاگری که انتظار لحظات ناب و بامزه گذشته را دارد، کمتر چیزی برای غافلگیر شدن پیدا میکند. از طرفی ژوله و محسن شریفیان هم در این اتمسفر چیز تازهای برای ارائه ندارند.
۳. تغییرات سطحی به جای عمقبخشی به محتوا
گرچه فصل جدید با شعار نوگرایی پیش رفته، اما مرز نوآوری و از دست دادن اصالت را نشناخته است. افزایش جایزه یا تغییر گرافیک و بخشهای فرعی نتوانسته کمبود روح برنامه را جبران کند. این که خوانندهها کلاه کاسکت بگذارند به وضوح نشان دهنده آن است که اتاق فکر برنامه کمترین ایده و خلاقیتی برای فصل جدید نداشته و به سادهترین شکل ممکن خواسته فقط یک تغییر در برنامه بدهد. فراموش نکنیم هویت و جذابیت اصلی «صداتو» نه در ظاهر که در صمیمیت اجرا، ارتباط نزدیک مجری و عوامل با مخاطب و حس شوخی و خاطرهسازی جمعی بود. اینها مواردی است که در فصل جدید کمرنگ شدهاند.
۴. رقابت با انتظاراتِ ساختهشده
نکته ناراحتکنندهتر برای سازندگان این است که «صداتو» نه با ضعف برنامههای دیگر، بلکه با دستاوردهای خودش رقابت میکند! فصول قبلی آنقدر موفق و خاطرهانگیز بوده که هر تلاشی برای نوآوری اگر همسطح نباشد، نتیجه معکوس میدهد. مخاطب هم حق را به خود میدهد و انتظار دارد همان کیفیت و حس سابق را دوباره تجربه کند.
بنابراین، مجموعهای از عوامل شامل ترکیب ناموزون مجریان و کمککنندهها، رویکرد سطحی به نوگرایی، بیتوجهی به انتظارات هواداران قدیمی و در نهایت کمرنگ شدن هویت اصلی برنامه، باعث شده «صداتو» در این فصل، نتواند موفقیت پیشین خود را تکرار کند؛ حتی اگر هنوز تماشاگری برای آن باقی مانده باشد، این تماشا شور و اشتیاق گذشته را ندارد. شاید وقت آن باشد سازندگان، صدای واقعی مخاطب را بشنوند.