ترک ست 6، ماهواره بومی و ملی ترکیه به بهره برداری می رسد
ترک ست 6، نهتنها حضور فضایی ترکیه را تقویت میکند، بلکه وابستگی به خارج در فناوریهای حساس را نیز کاهش میدهد.

ماهواره بومی و ملی ترک ست 6 که با مشارکت نهادهای داخلی ترکیه ساخته شده، فردا طی مراسمی با حضور رئیسجمهور رجب طیب اردوغان به بهرهبرداری خواهد رسید.
به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، وزیر حملونقل و زیرساخت ترکیه، عبدالقادر اورالوغلو، با انتشار بیانیهای نوشت: با آغاز فعالیت ترک ست 6، محدوده پوشش ماهوارههای ما از ۳.۵ میلیارد نفر به ۵ میلیارد نفر افزایش خواهد یافت. این ماهواره دستکم به مدت ۱۵ سال در خدمت خواهد بود.
اورالوغلو با یادآوری آغاز فعالیت فضایی ترکیه با پرتاب ماهواره ترکست 1B در سال ۱۹۹۴، گفت: ترک ست 6 نتیجه حدود ۲۰ سال کار و تلاش است. در فرآیند ساخت آن، مهندسانی که پیشتر در پروژههای ماهوارههای 3A، 4A و 4B فعالیت داشتهاند، حضور داشتهاند. این ماهواره با بالاترین میزان بومیسازی تولید شد و کشورمان را در میان ۱۱ کشور جهان که توان تولید ماهواره مخابراتی دارند، قرار داد.
وی با اشاره به مشارکت شرکتهای آسلسان، توساش، توبیتاک اسپیس و C2Tech در تولید این ماهواره گفت: ترک ست 6با بیش از ۸۰ درصد بومیسازی و با بهرهگیری از ۸۴ قطعه ساخت داخل تولید شده و همه این قطعات با موفقیت در فضا مورد آزمایش قرار گرفتند و راه را برای صادرات جهانی باز کردند.
اورالوغلو تأکید کرد که ترک ست 6، نهتنها حضور فضایی ترکیه را تقویت میکند، بلکه وابستگی به خارج در فناوریهای حساس را نیز کاهش میدهد. او افزود: این پروژه از نظر امنیت ملی نیز اهمیتی ویژه دارد، چرا که اکنون بدون وابستگی به دیگر کشورها، ماهوارههای مخابراتی خود را تولید میکنیم.
به گفته او، تولید، یکپارچهسازی و آزمایش این ماهواره در مرکز یکپارچهسازی و آزمون سامانههای فضایی توساش تا مارس ۲۰۲۴ به پایان رسید و در ۴ ژوئن ۲۰۲۴ با هواپیمای آنتونوف ۱۲۴ به آمریکا منتقل شد.ترک ست 6 در ۵ ژوئن به پایگاه اسپیسایکس در کیپ کاناورال رسید و در ۹ ژوئیه ساعت ۰۲:۳۰ با موشک فالکون ۹ به فضا پرتاب شد. این ماهواره ۳۵ دقیقه بعد با موفقیت از موشک حامل جدا شد.
وزیر حملونقل ترکیه همچنین اعلام کرد که آزمایشهای سامانههای محموله این ماهواره در ۲۳ اکتبر ۲۰۲۴ به پایان رسید و پس از ۶ مرحله احتراق موتور، ماهواره در تاریخ ۲۸ دسامبر ۲۰۲۴ به موقعیت نهایی خود در مدار ۴۲ درجه شرقی رسید. تمامی آزمایشهای عملکرد در این موقعیت نیز با موفقیت انجام شد و اولین پخش آزمایشی آن در ۱۷ فوریه انجام گرفت.
آغاز به کار رسمی ترک ست 6، نهتنها حضور فضایی ترکیه را تقویت میکند، بلکه وابستگی به خارج در فناوریهای حساس را نیز کاهش میدهد و به این ترتیب مناطق جدیدی چون هند، تایلند، مالزی و اندونزی به حوزه پوشش خدمات ماهوارهای ترکست اضافه خواهند شد.