دکتر حسن سوزبیلیر، مدیر مرکز تحقیقات و کاربردهای زلزله دانشگاه دوکوز ایلول (DEÜ) و عضو هیئت علمی گروه مهندسی زمینشناسی این دانشگاه، در خصوص زلزلههای اخیر در دریای اژه اطلاعات مهمی ارائه کرد.
به گزارش عصرترکیه به نقل از سی ان ان ترک، وی اعلام کرد که این زلزلهها ناشی از منابع ماگمایی و فعالیتهای هیدروترمال بوده و ممکن است نشاندهنده آغاز یک فعالیت آتشفشانی جدید در منطقه باشد.
در روزهای اخیر، زلزلههایی با بزرگی بین ۳ تا ۴.۸ ریشتر در شمال جزیره سانتورینی در دریای اژه رخ داده است. به گفته پروفسور سوزبیلیر، این زمینلرزهها در امتداد کمربند آتشفشانی فعال اژه، در محور آتن–سانتورینی–داتچا–بدروم رخ دادهاند. وی همچنین تأکید کرد که جزایری مانند سانتورینی، میلوس و نیسیروس باید بهعنوان آتشفشانهای فعال در نظر گرفته شوند.
سوزبیلیر توضیح داد که گسلهای فعال در بستر دریا، خروجیهای ماگمایی را کنترل کرده و موجب وقوع زلزلههایی در محدوده دریای اژه، بین ترکیه و یونان، میشوند. وی همچنین اشاره کرد که منطقه فرورانش دریای اژه، جایی که صفحه آفریقا در حال فرورفتن به زیر صفحه اژه در جنوب جزیره کرت است، نقش مهمی در تولید این زلزلهها دارد.
در حالی که سوزبیلیر اعلام کرد که این زمینلرزهها از ترکیه فاصله دارند و احتمال تأثیر مستقیم آنها بر سواحل این کشور کم است، اما هشدار داد که وقوع یک زلزله ۷ ریشتری در دریای اژه میتواند خطر سونامی را برای مناطق ساحلی کوشآداسی، بدروم و داتچا ایجاد کند. وی بر لزوم مدلسازی و بررسی دقیق خطرات احتمالی سونامی در این مناطق تأکید کرد.