۹ تکنیک برای از بین بردن بوی رطوبت از خانه
وجود بوی رطوبت و نم در خانه برای هیچکس اتفاق خوشایندی نیست. این بو میتواند علاوه بر احساس ناخوشایند باعث بروز مشکلاتی در سلامت اعضای خانواده شود.
در ابتدا دلایل بروز رطوبت و نم در خانه را بررسی میکنیم و سپس با راهحلهای رفع آن مانند استفاده از دستگاه تهویه هوا، استفاده از دستگاه رطوبتگیر، رطوبتگیرهای طبیعی مثل ذغال و پودر قهوه خشک و ترکیبهای خانگی ضد قارچ مانند جوش شیرین، سرکه سفید و آب، لیمو ترش آشنا میشویم.
رطوبت و نم خانه چه مشکلاتی را در پی دارد؟
به گزارش اکالابلاگ، وجود بوی رطوبت در خانه باعث رشد قارچ و کپک میشود و مشکلات تنفسی مثل آسم و برونشیت و آلرژی ایجاد میکند. تماس با قارچ و کپک باعث مشکلات پوستی میشود و میتواند بیماریهای زمینهای را تشدید کند و برای کودکان و سالمندان خطرناک باشد.
رطوبت به دیوارها، سقف، و وسایل آسیب میزند و بوی نامطبوع تولید میکند. اگر نم و رطوبت رفع نشود، عایقکاری ساختمان را تضعیف میکند. این مشکل منجر به مصرف بیشتر انرژی میشود. برای رفع بوی رطوبت و نم، ابتدا باید علت اصلی شناسایی و مشکل برطرف شود.
نفوذ آب باران به داخل خانه، ایراد در سیستم لولهکشی و فاضلاب، ترکیدگی و نشت لولهها از دلایل مهم ایجاد نم و رطوبت در خانه هستند. مشکل هر یک از این موارد که باشد، ابتدا باید آن را برطرف کنید و سپس به دنبال راهی برای از بین بردن بوی رطوبت و نم باقی مانده در خانه باشید.
گاهی تنها یک حوله خیس یا لباسی که به خوبی خشک نشده، به دلیل رشد قارچ و کپک بوی رطوبت و نم میدهد و این بو را در خانه پخش میکند. علاوه بر این بعضی فضاها مانند حمام و دستشویی مستعد داشتن بوی رطوبت و نم هستند.
روشهای از بین بردن بوی رطوبت و نم از خانه
در ادامه با راهحلهایی برای از بین برد بوی رطوبت و نم از خانه آشنا میشویم.
افزایش گردش هوا
یکی از اصلیترین دلایل برای ایجاد رطوبت و نم، نبود تهویه مناسب هوا است. با استفاده از وسایل تهویه و تصفیه هوا و باز گذاشتن در و پنجرههای خانه میتوانید این بو را کاهش دهید.
استفاده از دستگاه رطوبت گیر
اگر در مناطق مرطوب زندگی میکنید برای از بین بردن بوی نم، بهترین راه استفاده از دستگاههای رطوبتگیر است. این دستگاهها با کاهش درصد رطوبت هوا، امکان رشد کپک و قارچ و در نتیجه بوی نامطبوع خانه را از بین میبرند.
استفاده از رطوبتگیرهای طبیعی
استفاده از ذغال، پودر تفاله قهوه و خاک گربه میتواند به کاهش رطوبت و در نتیجه کاهش بوی نم کمک کند. این موارد رطوبتگیرهایی طبیعی هستند که با استفاده از آنها میتوانید بوی رطوبت و نم در خانه را تا حد بسیار زیادی کاهش دهید.
پودر تفاله قهوه علاوه بر خاصیتی که در کاهش رطوبت دارد، یک خوشبو کننده طبیعی هم به شمار میرود.
استفاده از ترکیب دارچین و پرتقال
برای این روش ابتدا پوست پرتقال را رنده کنید و ٢ قاشق غذاخوری دارچین به آن اضافه کنید. سپس کمی آب به این ترکیب اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد. پس از جوشیدن، این محلول عطر بسیار خوبی پخش میکند که میتواند بوی نم را از بین ببرد.
برای فضاهای بسته مانند کابینت، میتوانید پوست پرتقال را خشک کنید و همراه چند چوب دارچین در کیسه پارچهای بگذارید و در کشو یا کمدتان قرار دهید.
همچنین میتوانید پوست پرتقال خشک شده را آسیاب کنید، به آن پودر دارچین اضافه کنید و در محیط قرار دهید تا بوی نامطبوع را جذب کند.
استفاده از جوش شیرین
جوش شیرین یکی از بهترین روشهای طبیعی برای از بین بردن بوی نم است زیرا رطوبت و بوهای نامطبوع را جذب میکند؛ مخصوصاً اگر منبع رطوبت فرش باشد.
برای استفاده از جوش شیرین ابتدا سطح مورد نظر را تمیز کنید. جوش شیرین را روی فرش یا سطح مورد نظر بریزید و بگذارید ١٢ تا ٢۴ ساعت بماند؛ سپس آن را با یک دستمال خشک یا جاروبرقی جمع کنید. برای محیط کوچکتر میتوانید جوش شیرین را در یک ظرف بریزید و در محیط بگذارید تا بو و رطوبت را جذب کند.
برای از بین بردن بوی نم در کشوها، کمدها و کابینتها میتوانید جوش شیرین را در یک کیسه کوچک پارچهای یا یک ظرف در باز بریزید و در کشو یا کمد قرار دهید.
در مناطقی که نم بیشتری دارند مانند حمام و آشپزخانه و سرویس بهداشتی، استفاده دائم از جوش شیرین میتواند به جلوگیری از ایجاد بوی نم کمک کند.
استفاده از سرکه سفید
سرکه سفید علاوه بر از بین بردن بوی نامطبوع، میتواند سطوح را ضدعفونی هم بکند. برای استفاده از آن میتوانید یک ظرف سرکه را در محیط مورد نظر بگذارید تا بو را جذب کند.
همچنین میتوانید یک محلول با نسبت یک به یک از آب و سرکه درست کنید، سپس آن را روی سطوح اسپری کنید. پس از چند دقیقه این محلول را با دستمال خشک پاک کنید.
برای درست کردن این محلول میتوانید از گلاب هم به جای آب استفاده کنید. توجه کنید که سرکه سفید روی سطوح چوبی نباید اسپری شود زیرا میتواند ایجاد لک کند. این محلول برای از بین بردن بوی نم دیوار و توالت کاربرد زیادی دارد.
استفاده از لیموترش یا نارنج
به چند روش میتوانید از لیموترش استفاده کنید:
محلول لیموترش و آب را با مقدار مساوی ترکیب و روی سطوح اسپری کنید. پس از این کار بگذارید محلول کمی روی سطوح بماند و سپس آن را با یک دستمال خشک پاک کنید. اسید موجود در لیموترش سطوح را ضدعفونی میکند.
لیموترش را به قطعههای نازک برش دهید و در محیط قرار دهید تا بوی نم و رطوبت را جذب کند.
برشهای لیمو را روی حرارت بجوشانید تا فضای خانه را خوشبو کند.
برای سطوحی که بوی نم دارند، نصف لیموترش را در نمک یا جوش شیرین بزنید و سطح مورد نظر را با آن بسابید.
در همهی این روشها میتوانید از نارنج ترش به جای لیموترش استفاده کنید.
استفاده از اسانس معطر
برای از بین بردن بوی نم میتوانید از اسانس هم به روشهای مختلف استفاده کنید:
میتوانید چند قطره از اسانس مورد علاقه خود را در مخزن آب دستگاه بخور بریزید. این روش برای فضاهای بزرگ بسیار موثر است.
با مقداری آب، نصف فنجان سرکه سفید و ١٠ تا ١۵ قطره اسانس میتوانید یک اسپری خانگی داشته باشید و روی سطوح اسپری کنید.
چند قطره اسانس روی پنبه یا یک دستمال کوچک بریزید و در قسمتهای مختلف خانه و فضاهای کوچک و بسته قرار دهید.
برای تقویت تأثیر بوی اسانس میتوانید آن را با جوش شیرین مخلوط کنید. چند قطره اسانس را به جوش شیرین اضافه کنید و آن را در ظرف باز در محیط قرار دهید تا بوی نم را جذب کند.
میتوانید اسانس را همراه آب روی حرارت قرار دهید و بجوشانید تا رایحه آن محیط را خوشبو کند.
استفاده از آب اکسیژنه
آب اکسیژنه خاصیت بو زدایی و ضدعفونی کننده دارد. یک محلول آب اکسیژنه ٣ درصد آماده کنید و آن را با نسبت مساوی با آب مخلوط و روی سطوح اسپری کنید. پس از مدتی آن را از روی سطوح پاک کنید و بگذارید خشک شود.
اگر کمد یا فضای بستهای دارید که بوی نم میدهد، این محلول را داخل کمد اسپری کنید و در کمد را باز بگذارید تا هوا جریان داشته باشد و محلول خشک شود. اگر پارچههای شما بوی نم گرفته باشند میتوانید نصف فنجان آب اکسیژنه به مواد شوینده داخل لباسشویی اضافه کنید.
برای استفاده از آب اکسیژنه روی سطوح رنگ شده ابتدا آن را روی قسمت کوچکی امتحان کنید تا از عدم تغییر رنگ مطمئن شوید. آب اکسیژنه را باید دور از نور مستقیم نگهداری کنید زیرا در معرض نور تجزیه میشود.