۹ مهارتی که آدم های موفق در زندگی بلدند و بقیه بلد نیستند
برخی از مهارتها تنها برای بقا ضروری هستند، در حالی که برخی دیگر برای حفظ سلامت روان و کنترل وضعیت زندگی لازماند. در این مقاله مهارت های ضروری آدم های موفق را برشمرده ایم.
هر مهارت مفید در زندگی میتواند به عنوان یک مهارت ضروری در نظر گرفته شود. برای اکثر مردم، این مهارتها شامل بستن بند کفش، شنا کردن، رانندگی و استفاده از کامپیوتر است.
به گزارش راهنماتو، با این حال، هر فرد ممکن است لیست متفاوتی از مهمترین مهارتها داشته باشد و آنها را بر اساس نیازهای خود انتخاب کند. برخی از مهارتها تنها برای بقا ضروری هستند، در حالی که برخی دیگر برای حفظ سلامت روان و کنترل وضعیت زندگی لازماند. البته به دست آوردن این مهارتها نیاز به زمان و تمرین دارد. اگر در مسیر یادگیری این مهارتها به مشکل برخوردید، از کمک گرفتن از دیگران خجالت نکشید. شما تنها نیستید. راهنماتو، راهنماییهایی در این زمینه برای شما دارد:
1.پذیرش اینکه زندگی ایدئال و پر از خوشبختی نیست
در دنیای امروز، ما به اشتباه تصور میکنیم که «عادی بودن» به معنای شاد بودن دائمی است. ما همهچیز را فدای رسیدن به «خوشبختی» میکنیم و گمان میکنیم که باید همیشه خوشحال باشیم. اما این تلاشها اغلب باعث میشود که بیشتر ناراحت شویم. پذیرفتن اینکه گاهی احساس بدی خواهیم داشت، یکی از مهمترین گامها برای رسیدن به آرامش است. در واقع، وقتی این احساسات منفی را قبول میکنیم، سریعتر از آنها عبور خواهیم کرد.
تکنیک: هر روز ۵ دقیقه وقت بگذارید و احساساتتان را بدون قضاوت یادداشت کنید. این کار به شما کمک میکند راحتتر آنها را مدیریت کنید.
2. آگاهی از اینکه «نه گفتن»، ابرقدرت است
یکی از ویژگیهایی که در افراد موفق دیده میشود این است که آنها هیچ مشکلی با گفتن «نه» ندارند. این افراد از رد شدن یا نرسیدن به هدف خاصی ناراحت نمیشوند. این فقط بخشی از مسیر موفقیت است. کسانی که از شنیدن «نه» نترسیدهاند، به خوبی میدانند که رد شدن و شکستها هیچگاه به معنای پایان مسیر نیست؛ بلکه فقط دادههایی هستند که برای رسیدن به موفقیت لازم است. کسانی که «نه» را شخصی میگیرند، بیشتر در معرض تسلیم شدن قرار دارند.
روش: قبل از گرفتن هر تصمیم، ۱۰ دقیقه در سکوت بنشینید و روی ندای درونیتان تمرکز کنید. سپس تصمیم بگیرید.
3.توانایی تبدیل شدن به مربی خود
در طول سالها، افراد اجازه میدهند که دیگران آنها را به مسیرهای مختلف بکشند. اما در نهایت متوجه میشوند که باید به ندای درونی خود گوش دهند و به احساساتشان اعتماد کنند. این به معنای بیارزش بودن مشاورههای روانشناسی نیست، بلکه باید فهمید که در نهایت، خود شما بهتر از هر کسی میدانید که چه چیزی برایتان مناسب است و بهترین تصمیم چیست.
روش: قبل از گرفتن هر تصمیم، ۱۰ دقیقه در سکوت بنشینید و روی ندای درونیتان تمرکز کنید. سپس تصمیم بگیرید.
4.استمرار و پایداری در پیشبرد برنامه زندگی
هیچ مسیر از پیش تعیینشدهای ندارد. بنابراین، از این که فکر کنید باید یک مسیر خاص را دنبال کنید، دست بردارید. کل مطلب این اس که چیزی را پیدا کنید که به اندازه کافی شما را جذب کند تا بتوانید برای مدتی به آن پایبند باشید. مسیرها همیشه هموار نیستند و شما باید آماده باشید که برخی روزها احساس کنید هیچ پیشرفتی ندارید. اما چیزی که شما را به جلو میبرد، پایداری و ارادهای است که به شما این امکان را میدهد که حتی در روزهای سخت هم به مسیر خود ادامه دهید. در واقع، تحقیقات انجامشده در سال ۲۰۱۲ نشان میدهد که افرادی که به رفتارهای خود پایبندند، بیشتر احتمال دارد که در چیزی که شروع کردهاند، موفق شوند.
ترفند: برنامهای روزانه با وظایف کوچک تهیه کنید و هر شب یک مورد از موفقیتهای روزانهتان را یادداشت کنید.
5. شجاعت تقلید از رفتار آدمهای برنده
اگر به دنبال تعریف واقعی شادی هستید، این یکی از آنهاست: عادتهای برندگان را در زندگی خود پیاده کنید. اگر میدانید که بعضی عادتها شما را بدتر میکنند، باید از آنها دوری کنید. خیلی ساده است: اگر هر روز درگیر عادات بد باشید، احساس بدی خواهید داشت، اما اگر هر روز به عادات برندگان پایبند باشید، احساس یک برنده را خواهید داشت و وقتی احساس برنده بودن کنید، قطعاً عملکرد بهتری خواهید داشت. این قانون بسیار ساده است.
راهکار: از یکی از افراد موفق الهام بگیرید و یک عادت او، مثل خواندن روزانه یا ورزش صبحگاهی، را به مدت یک ماه اجرا کنید.
6.خلاقیت برای تحریک ذهن
یکی از رازهای موفقیت در درک قدرت حرکت مداوم نهفته است. اما باید مطمئن شوید که این حرکت شما را به سمت درستی هدایت میکند. وقتی شما مسیر درست را پیدا میکنید، حس درونی شما به شما میگوید که درست است. اگر احساس افسردگی میکنید، ممکن است این بدان معنی باشد که در مسیر اشتباهی قرار گرفتهاید. باید حرکت کنید و به سمت آنچه که برای شما مفید است پیش بروید. درگیر فعالیتهای خلاقانه شوید، زیرا این کار میتواند مسیرهای جدیدی در مغز شما ایجاد کند و به شما کمک کند تا به راحتی راهحلهای جدید پیدا کنید.
پیشنهاد: هر هفته یک فعالیت خلاقانه جدید مثل نقاشی، نوشتن یا ساخت کاردستی را امتحان کنید.
7.باور به اینکه نیاز به اصلاح و تغییر بنیادی نیست
جامعه به ما میگوید که باید خود را اصلاح کنیم تا بهتر شویم. اما واقعیت این است که شما همینطور که هستید، کامل و تمام هستید. برای بهتر شدن نیاز به تغییر در هویت خود ندارید، بلکه تنها باید مهارتهای جدید یاد بگیرید و تجربیات تازه کسب کنید. در نهایت، شما قوی و سالم هستید و به هیچوجه نیازی به نقد و خودسرزنشی ندارید.
تکنیک: لیستی از سه ویژگی مثبت خود بنویسید و هر روز یکی از آنها را در عمل به نمایش بگذارید.
8.انضباط برای پیشگیری از تحلیلهای بیش از حد
اضطراب و استرس ارتباط زیادی با تلاش برای تحلیل و کنترل افکار خود دارد. در واقع، تلاش برای فرار از افکار، بیشتر آنها را به ذهن میآورد. به جای تلاش برای از بین بردن افکار، بهتر است خود را مشغول کارهایی کنید که نیاز به تمرکز دارند.
تمرین: از تکنیک «۵، ۴، ۳، ۲، ۱» استفاده کنید: ۵ چیزی را ببینید، ۴ چیزی را لمس کنید، ۳ صدایی که میشنوید نام ببرید، ۲ بو را تشخیص دهید و ۱ طعم را بچشید.
9.رها زیستن
شاد بودن به هیچوجه وابسته به شرایط بیرونی نیست. شما خودتان شادی را میآورید. شما شادی را انتخاب میکنید. درواقع، زمانی که تصمیم میگیرید که شوخطبعانه و رها زندگی کنید و از هر لحظه لذت ببرید، فرصتها و امکانات بیشتری به شما رو میکنند. ذهن شما پاک میشود و دنیا برایتان روشنتر خواهد شد.
روش: هر روز زمانی را برای تمرکز بر چیزهای کوچک و زیبا در اطرافتان اختصاص دهید. مثلاً طلوع خورشید یا صدای پرندگان.