قابلیت کاربردی و ضروری ساعت های هوشمند
امروزه ساعتهای هوشمند به بخش جداناپذیر زندگی اغلب کاربران تبدیل شده است و با قابلیتهای کاربردی و بسیار حیاتی که ارائه میدهند، مطمئنا هیجوقت کاربران نمیتوانند از آنها جدا باشند.
با پیشرفت تکنولوژی، امروز به مرحلهای رسیدهایم که ساعتهای هوشمند با مجموعهای گسترده از قابلیتهای بسیار کاربردی و جذاب عرضه میشوند که هر کدام به نحوی، فعالیتهای انسانی را راحتتر میکنند.
جی اس ام، در واقع رقابت بین ساعتهای هوشمند هم بین همین ویژگیهای کاربردی است که کدامیک میتواند کارهای بیشتری را برای انسان انجام دهد.
از سنسورهای مختلف پزشکی تا ویژگیهای پیشرفته متنوع، همگی در قالب یک ساعت هوشمند توانستهاند بخش قابلتوجهی از زندگی انسان امروزی را در دست بگیرند.
در این مطلب به بررسی 4 قابلیت ضروری و حیاتی اسمارت واچها میپردازیم که واقعا میتوانند انجام بسیاری از فعالیتهای بشر را بهعهده بگیرد. اگر شما هم قصد خرید ساعت هوشمند دارید، حتما در نظر داشته باشید تا ساعت مورد نظرتان، حداقل از این ویژگیها را داشته باشد.
ساعت آلارمدار
وقتی به قابلیتهای ضروری اشاره میکنیم، یعنی ویژگیهایی هستند که هر ساعت هوشمندی باید اینها را داشته باشد. مطمئنا شما هم چندین بار ساعت گوشی خود را برای زمان مشخصی تنظیم کردهاید و احتمالا چندین بار هم آن را خاموش کردهاید. با این حال، برخورد لرزشهای کوچکی به مچ دست از طریق ساعت هوشمند با فعال شدن آلارم، مطمئنا میتواند اثربخشی بهتری روی اطلاع دادن به کاربر داشته باشد.
در واقع، زنگ ساعت هوشمند بدون اینکه با صدای آزاردهنده آلارم شما را از خواب بیدار کند، از لرزشهایی استفاده میکند که مطمئنا در اولین لرزشها از خواب بیدار خواهید شد. بهعبارتی هم میتوانید در راس زمان مشخص از خواب بیدار شوید و هم با صدای ناخوشایند زنگ ساعت، بقیه اعضا خانه را نیز ناراحت نکرده باشید.
تقریبا اکثر ساعتهای هوشمند، یک برنامه هشدار اولیه دارد که امکان زمانبندی، لرزش و حتی صدای زنگ هشدار را فراهم میکنند. البته در ساعتهایی مانند وانپلاس واچ 2 و اپل واچ این مورد تاحدودی چالشبرانگیز است.
در وانپلاس واچ 2 گزینهای برای غیرفعال کردن یا عدم انتخاب صدا وجود ندارد و استفاده از برنامههای شخص ثالث نیز همه چیز را به هم میزند. در اپل واچ هم فرآیند تنظیم زنگ هشدار برای زمانی که حالت Sleep فعال است و ساعت میخواهد آن را به برنامه خواب متصل کند، متفاوت است و احتمالا کمی تنظیم آن ساخت باشد.
تنظیمات شخصیسازی اعلانها
بسیاری از ساعتهای هوشمند از قابلیت شخصیسازی اعلانها پشتیبانی میکنند تا تنها پیامهایی که برایتان اهمیت دارد، از طریق ساعت قابل دسترسی باشند. البته در برخی رابطهای کاربری مانند WearOS این ویژگی با قابلیتهای بهتری انجام شده و راحتتر میتوان به نتیجه دلخواه نهایی رسید.
بهطور کلی، انجام برخی تنظیمات خاص در بعضی ساعتهای هوشمند دارای پیچیدگی خاصی است که ممکن است کاربر را از فعالیت دلخواه صرفنظر کند. با این حال میتوان با کمی جستوجو، بخش مورد نظر را پیدا کرده و تنظیمات لازم را اعمال کنید.
میکروفون
اگرچه داشتن قابلیت برقراری تماس تلفنی از طریق ساعت هوشمند برای همه کاربران جذاب و اغلب اوقات مفید است، نیاز به میکروفون از دیگر نیازهای ضروری در هر ساعت هوشمند است. یکی از پرکاربردترین امکانات داشتن میکروفون در ساعت هوشمند، امکان تایپ کردن از طریق صدا است که در ساعتهای هوشمند بهخاطر صفحهنمایش کوچک میتواند یک ویژگی نجاتدهنده باشد.
بنابراین ساعت هوشمندی که امکان پاسخ دادن به پیامها را داشته باشد، باید قابلیت تبدیل صدا به متن را نیز داشته باشد که بتوان راحتتر استفاده کرد.
راه دیگر بهرهمندی از میکروفون، استفاده از دستیار صوتی ساعت هوشمند است. در ساعتهایی با رابط کاربری WearOS که از دستیار صوتی Google Assistant استفاده میکنند، میتوان برای کنترل دستگاههای خانه هوشمند، تنظیم یادآورها، تایمرها و آلارمها استفاده کرد. حتی با متصل کردن ساعت هوشمند به دیگر دستگاههای خانگی میتوان از میکروفون برای برقراری ارتباط با دستیارهایی مانند الکسا استفاده کرد.
طول عمر
طول عمر در ساعتهای هوشمند به باتری و دوام خلاصه میشود. در مورد باتری بهتر است که ساعت هوشمند، سرعت شارژ بیشتری داشته باشد تا بتوان در کمترین زمان ممکن دوباره از آن استفاده کرد.
در مورد دوام هم باید ساعت هوشمند، طراحی محکم و بادوامی داشته باشد که از جمله بهترین ساعتها در این زمینه، گلکسی واچ اولترا و سری Amazfit T-Rex است. این ساعتها برای عملکرد و ویژگیهای عالی طراحی شدهاند و دارای مقاومت کافی در برابر ضربات محدود هستند.