مایعاتی که هرگز نباید روی کیبورد بریزید
شاید برایتان عجیب باشد، اما اکثر مایعاتی که قرار است دربارهی آنها صحبت کنیم، حاوی آب هستند و آب بهتنهایی میتواند کیبورد یا هرکدام از لوازم الکترونیکی شما را بهراحتی از بین ببرد.
هنگامی که آب روی لوازم الکترونیکی میریزد، باعث میشود برق در جایی که نباید، جریان یابد؛ این دقیقاً همان چیزی است که میتواند کیبورد شما را دچار آسیب دائمی کند و چارهای بهجز خرید کیبورد جدید برایتان نگذارد.
به گزارش زومیت، مشکل دیگر این است که آب از مواد معدنی محلول تشکیل شده و پس از نفوذ به لایههای زیرین کیبورد شما، این مواد معدنی باعث خوردگی و آسیب جدی به قطعات کیبورد میشوند.
البته ناگفته نماند که بسیاری از کیبوردهای امروزی در مقابل نفوذ آب مقاوماند؛ اما بستگی دارد چند قطره آب روی کیبوردتان ریخته باشد یا یک لیوان آب کامل. همچنین اگر در لحظه بتوانید بهترین واکنش را نشان دهید و سریعاً کیبوردتان را برگردانید تا خشک شود، احتمال نجات کیبوردتان بالاتر میرود.
۶. مایعات حاوی قند
نوشابه، آبمیوه و هر نوع نوشیدنی حاوی قند، میتواند کابوس واقعی کیبورد شما باشد. درست است که مایعات بهطور کلی نباید روی کیبورد ریخته شوند، اما در مورد مایعات قندی، حتی اگر موفق شوید کیبورد را خشک کنید، شکر باقیمانده باعث چسبندگی میشود و ضمن جذب مورچهها به آن نقطه، کیبورد شما را لکهدار میکند؛ البته اگر مواد قندی به داخل کیبورد و اجزای آن نفوذ نکرده باشند.
معمولاً جدا کردن سوئیچهای کیبورد و تمیز کردن قسمت پلاستیکی آن با الکل ایزوپروپیل (دقت کنید که خود الکل هم میتواند پلاسیک و لاستیک را خراب کند) و کمی آبصابون گرم به از بین بردن آثار شکر کمک میکند، اما اگر مایعات قندی به اجزای داخلی لپتاپ یا کیبوردتان نفوذ کرده باشد، امید زیادی به نجات دادنش نخواهد بود.
در چنین مواقعی، کیبوردهای مکانیکال از کیبوردهای غشایی که در بازار رایجترند، دوام بیشتری دارند؛ چون بهسادگی میتوانید سوئیچهای آن را جدا و به خشک شدن مایعات کمک بیشتری کنید. اگر قصد خرید کیبورد مکانیکال را دارید، بد نیست که با بهترین کیبورد های مکانیکال بازار آشنا شوید.
۵. مایعات اسیدی
مایعات اسیدی مانند سرکه و آب پرتقال، در صورت ریختن روی کیبورد، آثار مخرب جدیای بر جای میگذارند. معمولاً مس خالص به اسیدهای رقیقشدهای که در مایعات اسیدی میبینیم واکنش خاصی نشان نمیدهد، اما فلزات دیگر بهشدت در مقابل اسیدها آسیبپذیرند و ورود این نوع مایعات به داخل کیبورد یا لوازم الکترونیکی دیگر، میتواند رسانایی را مختل و جریان برق را در جایی اشتباه، برقرار کند.
۴. الکل
همانطور که پیشتر در قسمت مایعات قنددار نیز اشاره کردیم، الکل میتواند برخی مواد پلاستیکی یا لاستیکی را بهطور جدی خراب کند. این مورد در مورد مایعات حاوی الکل هم صدق میکند و اگر نتوانید آنها را سریعاً خشک کنید، ممکن است قطعات اصلی کیبورد پس از مدتی از کار بیفتند و استفاده از کیبورد برایتان غیرممکن شود.
در نهایت باید بگویم که حتی اگر لپتاپ یا کیبوردتان در مقابل مایعات بسیار مقاوم باشد، ریختن الکل روی آن تا مدتها بوی بسیار بدی را به جای میگذارد.
۳. شیر
احتمالاً بسیاری از ما از نوشیدن یک لیوان شیر دلچسب در هنگام کار با کیبورد و لپتاپ لذت ببریم، اما باید بگویم که این لذت به دردسرهای احتمالیاش نمیارزد.
شیر بهخودی خود مایع مضری نیست (اگرچه کمی اسیدی است)، اما پروتئین و لیپیدهای داخل شیر باعث میشوند که اگر آن را ناخواسته روی کیبوردتان بریزید و در بهترین حالت بتوانید آن را تمیز کنید، باز هم قطرات کوچک شیر در گوشهوکنار کیبورد شما موجب رشد باکتری و کپک میشوند و بوی بسیار نامطلوبی را ایجاد میکنند.
۲. قهوه
قهوه و چای احتمالاً محتملترین نوشیدنیهایی هستند که روی میز کار و کنار لپتاپ یا کیبورد ما وجود دارند، اما قهوه میتواند بهطور کامل کیبورد شما را نابود کند؛ مخصوصاً اگر قهوه را با شیر یا شکر ترکیب کرده باشید.
خاصیت اسیدی قهوه با چسبندگی شکر و چربیهای شیر آسیب جبرانناپذیری را به کیبوردتان وارد میکنند. قصدم ناامید کردن شما نیست، اما افراد زیادی وجود ندارند که توانسته باشند کیبورد یا لپتاپشان را پس از ریختن قهوه روی آن نجات دهند.
۱. آب دریا
نمیدانم چرا کسی باید لپتاپش را با خودش به ساحل ببرد و در نزدیکی آب دریا از آن استفاده کند، اما اگر روزی بههردلیلی این کار را کردید و آب دریا روی لپتاپتان ریخت، متأسفانه خبر خوبی در انتظارتان نخواهد بود؛ زیرا رسانایی آب دریا از آب شیرین بسیار بیشتر است و میتواند در مدت بسیار کوتاهی موجب اتصال شود و حتی اگر موفق شوید کیبورد را خشک کنید، باز هم مواد اضافه و نمک داخل آن، لپتاپتان را از بین خواهد برد.