میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
گوناگون

این ۹ وسیله و سطوح هرگز نباید با سرکه تمیز‌ شوند

شاید شما هم مثل بسیاری از افراد، سرکه را به عنوان یک پاک‌کننده طبیعی و همه کاره بشناسید، اما استفاده از سرکه برای همه سطوح و وسایل مناسب نیست.

تبلیغ در عصر ترکیه

برخی از وسایل ممکن است با سرکه واکنش نشان داده و آسیب ببینند. در این مقاله به ۹ وسیله و سطوحی می‌پردازیم که بهتر است از سرکه برای تمیز کردنشان اجتناب کنید.

به گزارش اکالابلاگ، این موارد شامل سطوح چوبی، سنگ‌های طبیعی، قطعات لاستیکی و برخی فلزات هستند. برای آشنایی بیشتر با این وسایل، دلایل این توصیه‌ها و جایگزین‌های مناسب، ادامه مطلب را بخوانید.

وسایل و سطوحی که هرگز نباید با سرکه تمیز‌ کرد

در ادامه، به ۹ مورد از وسایل و سطوحی اشاره می‌کنیم که استفاده از سرکه برای تمیز کردنشان توصیه نمی‌شود و بهتر است از روش‌های جایگزین استفاده کنید.

هشدار مهم: اگر تصمیم دارید از سرکه به عنوان مایع تمیز کننده استفاده کنید هرگز آن را با مایع سفید کننده دیگری مانند آمونیاک یا پراکسید هیدروژن مخلوط نکنید زیرا هریک از این مخلوط‌ها باعث ایجاد گازهای سمی خواهند شد.

۱. کفپوش، مبلمان و طبقه‌های چوبی

استفاده از سرکه برای تمیز کردن کفپوش و مبلمان چوبی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. اسید موجود در سرکه می‌تواند به لایه محافظتی روی چوب آسیب رسانده و باعث کدر شدن و از بین رفتن جلای آن شود. برای تمیز کردن این سطوح، بهتر است از محلول‌های پاک‌کننده مخصوص چوب استفاده کنید.

۲. سنگ‌های طبیعی

اسید موجود در سرکه به سنگ‌های طبیعی مانند مرمر و گرانیت آسیب رسانده و باعث خوردگی و مات شدن آن‌ها می‌شود. برای تمیز کردن این سنگ‌ها، بهتر است از شوینده ملایم آب و مایع ظرفشویی استفاده کرده و با اسفنج نرم یا پارچه تمیز سطح سنگ را پاک کنید. برای لکه‌های مقاوم‌تر نیز می‌توانید از پدهای اسکراب پلاستیکی کمک بگیرید.

۳. لاستیک

به هیچ عنوان از سرکه برای تمیز کردن لاستیک استفاده نکنید. لاستیک نیز مانند سنگ طبیعی و دوغاب در تماس با مواد اسیدی سرکه دچار آسیب دیدگی شده و از بین خواهد رفت. در عوض توصیه می شود از آب و مایع ظرفشویی برای شستشوی لاستیک استفاده کنید.

۴. ماشین لباسشویی یا ماشین ظرفشویی

اگرچه گاهی از سرکه برای نرم کردن پارچه یا از بین بردن لکه‌ها و بوها در ماشین لباسشویی و ظرفشویی استفاده می‌شود، اما این‌ کار می‌تواند به قطعات لاستیکی و شلنگ‌های ماشین لباسشویی آسیب جدی رسانده و منجر به نشتی شود.

۵. چاقو‌های آشپزخانه

ابزارهایی با لبه‌های تیز، مانند چاقوهای آشپزخانه، به شدت در برابر سرکه آسیب‌پذیر هستند. تمیز کردن چاقوها با سرکه می‌تواند به سطح آن‌ها آسیب برساند و لبه تیغه را خراب کند.

همچنین فلزاتی مانند آلومینیوم و مس نیز در برابر سرکه آسیب‌پذیر هستند. بهترین گزینه برای تمیز کردن این فلزها، مایع ظرفشویی و آب گرم است.

۶. اتوی لباس

استفاده از سرکه برای تمیز کردن محفظه داخلی اتو، می‌تواند به دستگاه آسیب جدی برساند. اسید موجود در سرکه، پوشش محافظ داخلی اتو را از بین برده و به قطعات فلزی آن آسیب می‌رساند. برای تمیز کردن اتو، بهتر است به دفترچه راهنمای آن مراجعه کنید تا روش مناسب برای مدل دستگاه خود را بیابید.

۷. صفحات الکترونیکی

هرگز از سرکه خالص برای تمیز کردن صفحه نمایش‌های الکترونیکی مانند کامپیوتر، موبایل، تبلت یا تلویزیون استفاده نکنید. اسید موجود در سرکه می‌تواند به لایه ضد انعکاس صفحه نمایش آسیب برساند و حتی حساسیت صفحه‌های لمسی را کاهش دهد.

برای تمیز کردن ایمن‌تر، می‌توانید از محلولی به نسبت مساوی از آب و سرکه استفاده کنید یا به سادگی از یک پارچه نرم و کمی مرطوب استفاده کنید. برای لکه‌های سخت‌تر، محلول رقیق شده مایع ظرفشویی نیز می‌تواند مفید باشد. توجه داشته باشید که محلول تمیز کننده را مستقیماً روی صفحه اسپری نکنید و آن را روی یک پارچه نرم بریزید.

۸. لوازم کوچک آشپزخانه

سطح‌های پلاستیکی و شیشه‌ای بسیاری از لوازم کوچک آشپزخانه مثل مخلوط‌کن، قهوه‌ساز و توستر را می‌توان با سرکه تمیز کرد، اما باید از استفاده از آن روی قطعات لاستیکی یا فلزی خودداری کنید. چرا که سرکه می‌تواند به این قطعات آسیب برساند. حتی استیل ضدزنگ هم از این قاعده مستثنی نیست.

استیل ضد زنگ انواع مختلفی دارد و در لوازم خانگی کوچک معمولا از نوعی استفاده می‌شود که کیفیت پایین‌تری دارد و به راحتی زنگ می‌زند. مواد اسیدی مثل سرکه این مشکل را تشدید می‌کند. برای تمیز کردن آن‌ها، بهتر است از مایع ظرفشویی رقیق شده استفاده کنید.

۹. تابه‌های آلومینیومی و چدنی

تابه‌های آلومینیومی و چدنی باید از هرگونه محلول تمیز کننده حاوی سرکه دور نگه داشته شوند. چرا که اسید می‌تواند به این مواد آسیب رسانده و موجب زنگ‌زدن و کاهش کارایی آن‌ها شود.

تابه‌های چدنی، اغلب با لایه‌ای از روغن پلیمریزه شده پوشانده می‌شوند. این روغن با ایجاد یک سطح طبیعی نچسب بر روی چدن، از آن در برابر زنگ زدگی محافظت می‌کند. سرکه اسیدی است و می‌تواند با از بین بردن این روغن موجب از بین رفتن خاصیت نچسب بودن تابه شود و آن را در معرض زنگ زدگی احتمالی قرار دهد.

برای تمیز کردن تابه‌های آلومینیومی مخلوطی مایع ضرف‌شویی و آب کافی است. در حالی که برای تابه‌های چدنی بهتر است از راهنماهای خاص تمیز کردن استفاده کنید تا از خراب شدن آن‌ها جلوگیری کنید.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا