میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
سلامت و زیبایی

معرفی 5 دمنوش برای تنبلی تخمدان

برای معرفی لیست بهنرین دمنوش برای درمان تنبلی تخمدان ابتدا لازم است به شناخت بهتر تنبلی تخمدان و علت بروز تنبلی تخمدان و علائم و عوارض و سپس درمان تنبلی تخمدان بپردازیم.

کرمان موتور

تنبلی تخمدان چیست؟

تنبلی تخمدان همان تخمدان پلی کیستیک است که به صورت عامیانه تنبلی تخمدان گفته می‌شود و یک بیماری رایج در بین زنان و دختران نوجوان است که این بیماری به صورت ژنتیکی در فرد ایجاد می‌شود.

به گزارش فارماکالا، در هر بار سیکل تخمک‌گذاری به‌صورت ماهانه، حدود ۶ فولیکول رشد می‌کنند؛ اما در نهایت یکی از این فولیکول‌ها کامل شده و پس از رشد کافی، با تولید فاکتورهای مهارکننده رشد، سایر فولیکول‌های اطراف خود را از بین برده و سبب کوچک ماندن آن‌ها می‌شود.

در افرادی که به تنبلی تخمدان مبتلا هستند، فولیکول‌ها رشد می‌کنند؛ اما تخمک‌گذاری انجام نمی‌شود و این، دلیل عدم عملکرد درست آن‌ها است. همچنین فولیکول اصلی نمی‌تواند فاکتور مهار کننده را برای از بین بردن رشد سایر فولیکول‌های اطراف خود تولید کند.

به همین دلیل چندین فولیکول همزمان در یک دوره از سیکل تخمک‌گذاری رشد کرده و نه‌تنها تخمک‌گذاری انجام نمی‌دهند؛ بلکه از بین نیز نمی‌روند، در نتیجه در طول چند سال به دلیل اینکه هر ماه چندین فولیکول رشد کرده و به همان صورت باقی مانده‌اند، روی سطح یا کورتکس تخمدان دسته‌ای از فولیکول‌ها وجود دارند. به همین دلیل تخمدان نسبت به قبل عملکرد خود را بیشتر از دست می‌دهد و در این صورت فرد به دلیل تنبلی تخمدان به پزشک مراجعه می‌کند.

تنبلی تخمدان، که به طور رسمی به عنوان سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یک اختلال هورمونی شایع در زنان در سنین باروری است. این وضعیت می‌تواند منجر به بروز علائم متعددی شود که بر روی سلامت جسمی و روانی فرد تأثیر می‌گذارد.

علت تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان به وضعیتی اطلاق می‌شود که در آن تخمک‌گذاری به درستی انجام نمی‌شود و فولیکول‌های ریز در تخمدان باقی می‌مانند. این وضعیت غالباً با کیست‌های کوچک در تخمدان‌ها همراه است. هرچند علت دقیق این سندرم هنوز مشخص نیست، اما عوامل زیر ممکن است در بروز آن نقش داشته باشند:

ژنتیک: احتمال ابتلا به این سندرم در افرادی که سابقه خانوادگی دارند بیشتر است

اضافه وزن و چاقی: حدود 40 تا 80 درصد از زنان مبتلا به تنبلی تخمدان دارای اضافه وزن هستند

مقاومت به انسولین: این وضعیت می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد

ازکجا بفهمیم تنبلی تخمدان داریم؟

علائم شایع تنبلی تخمدان

علائم تنبلی تخمدان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

قاعدگی نامنظم: فاصله بین دوره‌های قاعدگی ممکن است طولانی‌تر شود یا فرد ممکن است اصلاً قاعدگی نداشته باشد

رشد موهای زائد: افزایش سطح هورمون تستوسترون می‌تواند منجر به رشد موهای زائد در صورت و بدن شود

مشکلات باروری: عدم تخمک‌گذاری منظم می‌تواند باعث ناباروری شود

آکنه و پوست چرب: تغییرات هورمونی ممکن است منجر به بروز آکنه و مشکلات پوستی شود

عوارض تنبلی تخمدان چیست؟

عوارض تنبلی تخمدان ممکن است تا مدت‌ها ظاهر نشود؛ اما پس از گذشت مدتی فرد دچار مشکلاتی‌ می‌شود که غیرطبیعی است. در واقع سطح بیش از حد آندروژن در سندرم پلی‌کیستیک می‌تواند بر باروری و سایر جنبه‌های سلامتی شما تاثیر گذارد. در ادامه به بررسی شایع‌ترین عوارض تنبلی تخمدان می‌پردازیم:

افسردگی، اضطراب و اختلالات خوردن (بی‌اشتهایی یا پرخوری شدید)

خونریزی غیرطبیعی رحم

سرطان رحم (سرطان آندومتر)

ریزش مو  (کچلی مردانه در نواحی شقیقه‌ها و وسط سر)

رشد موهای زائد در پشت لب، صورت، چانه و ضخیم‌شدن موهای بدن

افزایش موهای ضخیم در ناحیه‌ دور ناف و دور سینه‌ها

ایجاد جوش در صورت

اختلالات پریود مانند لکه بینی یا تاخیر در پریود

بروز ویژگی‌های جسمی مردانه به‌صورت خفیف

آپنه خواب یا وقفه تنفسی در خواب

افزایش کلسترول و تری گلیسرید خون

تشخیص تنبلی تخمدان

تشخیص تنبلی تخمدان معمولاً با استفاده از روش‌های زیر انجام می‌شود:

سونوگرافی: برای بررسی اندازه و وضعیت تخمدان‌ها و وجود کیست‌ها

آزمایش خون: برای ارزیابی سطوح هورمونی و بررسی مقاومت به انسولین

درمان تنبلی تخمدان

در حال حاضر، درمان قطعی برای تنبلی تخمدان وجود ندارد، اما روش‌های زیر می‌توانند به مدیریت علائم کمک کنند:

تغییر سبک زندگی: کاهش وزن حتی 5 تا 10 درصد می‌تواند تأثیر مثبت زیادی داشته باشد.

داروها: استفاده از داروهای ضد آندروژن برای کاهش سطح هورمون مردانه و کمک به درمان ریزش مو و آکنه

قرص‌های ضدبارداری: این داروها می‌توانند به تنظیم هورمون‌ها و کاهش عوارض ناشی از تنبلی تخمدان کمک کنند.

توجه به تشخیص زودهنگام و درمان مناسب این سندرم اهمیت زیادی دارد، زیرا عدم درمان می‌تواند منجر به عوارض جدی‌تری مانند ناباروری، دیابت نوع 2، و بیماری‌های قلبی شود.

تنبلی تخمدان، که به عنوان سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) نیز شناخته می‌شود، می‌تواند به طور قابل توجهی بر باروری زنان تأثیر بگذارد. این اختلال هورمونی باعث عدم تخمک‌گذاری منظم و مشکلات مرتبط با قاعدگی می‌شود که در نتیجه شانس بارداری را کاهش می‌دهد.

معرفی 5 دمنوش برای تنبلی تخمدان

در ادامه مقاله به معرفی لیست بهترین دمنوش برای تنبلی تخمدان میپردازیم. استفاده از دمنوش ها برای درمان تنبلی تخمدان بسیار راخت و ارزان و اثرگذار هستند.

1. دمنوش بومادران بهترین دمنوش برای تنبلی تخمدان

دمنوش بومادران به دلیل دارا بودن اثرات ضد التهابی و هورمونی، به عنوان بهترین دمنوش تنبلی تخمدان شناخته می‌شود. این دمنوش با تنظیم هورمون‌های زنانه، به ویژه استروژن و پروژسترون، به تخمک‌گذاری منظم و باروری زنان کمک می‌کند. بومادران با خاصیت ضد اسپاسم، دردهای قاعدگی را تسکین می‌دهد و با تنظیم سیکل قاعدگی، علائم تنبلی تخمدان را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

مصرف روزانه یک فنجان دمنوش بومادران در روزهای غیر پریودی، به شما در رهایی از مشکلات مربوط به تنبلی تخمدان کمک خواهد کرد.

2. دمنوش مریم‌ گلی

دمنوش مریم گلی ، با دارا بودن ترکیبات مفید، در لیست بهترین دمنوش‌ برای درمان تنبلی تخمدان شناخته می‌شود. این دمنوش با خاصیت هورمونی، به تنظیم هورمون‌های زنانه، به ویژه استروژن و پروژسترون، کمک می‌کند و به تخمک‌گذاری منظم و باروری زنان یاری می‌رساند. مریم گلی با خاصیت ضدالتهابی، کیست‌های تخمدان را از بین می‌برد و با تنظیم قاعدگی، علائم تنبلی تخمدان را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

مصرف روزانه یک فنجان دمنوش مریم گلی در روزهای غیر پریودی، به شما در رهایی از مشکلات مربوط به تنبلی تخمدان کمک خواهد کرد.

3. عرق نعنا برای تنبلی تخمدان

اگر تخمدان شما پلی کیستیک است به شما پیشنهاد می کنم که دمنوش عرق نعنا را امتحان کنید. مصرف نعنا در بلند مدت تاثیر بسیار زیادی روی کیست ها می گذارد.

4. دمنوش شیرین بیان

از بهترین گیاهان دارویی برای زود باردار شدن، شیرین بیان است. دمنوش شیرین بیان قدرت باروری در دو برابر می کند. همانطور که می دانید افزایش تستوسترون و کاهش استروژن از دلایل ایجاد کیست در تخمدان است. این اختلال باعث عوامل ناباروری در زنان می شود. مصرف دمنوش شیرین بیان دربلند مدت تاثیر چشمگیری دردرمان مشکلات تخمدان دارد.

شیرین بیان همچنین قادر است قاعدگی خانم‌هایی که دچار بی نظمی قاعدگی اند، تنظیم کند. خواص دیگر این گیاه دارویی سم زدایی و ترمیم کبد، حمایت از سیستم غدد درون ریز و کمک به سیستم ایمنی بدن است.

5. دمنوش دارچین

در لیست دمنوش برای تنبلی تخمدان دمنوش دارچین نیز قرار دارد. این دمنوش فواید درمانی بسیاری دارد که روی باروری اثر گذاشته و آن را تقویت می کند. دارچین برروی مقاومت انسولین تاثیر دارد و آن را کاهش می دهد. درحقیقت مقاومت انسولین را یکی از دلایل بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک می دانند. این اختلال را علت اصلی عدم باروری در بانوان می دانندو از هر ۱۰ خانم یک نفر به آن مبتلا می شود. از دیگر خواص دارچین جلوگیری از خونریزی شدید در قاعدگی است و تخمدان ها را فعال می کند.

چه زمانی برای درمان تنبلی تخمدان باید به متخصص زنان مراجعه کنیم؟

عوارض تنبلی تخمدان چیست؟

ازآنجایی‌که تخمدان پلی‌کیستیک باعث مشکلات باروری‌ و افزایش احتمال ابتلا به سرطان اندومتر و بیماری های قلبی عروقی و دیابت می‌شود، پس از مشاهده علائم آن باید سریعا به متخصص زنان مراجعه کنید.

زمان مراجعه به متخصص زنان برای تنبلی تخمدان:

این علائم‌‌‌ شامل موارد زیر است:

پریودهای نامنظم به صورت سیکل بیشتر از 35 روز و یا کوتاهتر از 21 روز

بعد از یک سال اقدام به بارداری، همچنان موفق نشده‌اید.

علائم دیابت مانند‌‌‌ تشنگی یا گرسنگی بیش از حد، تاری دید یا کاهش وزن غیرقابل‌توضیح دارید.

رشد مو زائد در صورت و بدن افزایش پیدا کرده است.

اگر سندرم تخمدان پلی‌کیستیک دارید، برای بررسی دیابت، فشارخون و سایر عوارض احتمالی آن، به طور منظم حتما به پزشک مراجعه کنید. پزشکان ایمپو در بخش کلینیک پاسخگو تمامی سوالات شما در این زمینه هستند و نگرانی‌های شما را در سریع‌‌‌ترین زمان رفع خواهند کرد.

تنبلی تخمدان و بارداری

اگر تنبلی تخمدان دارید، ممکن است که در بارداری دچار مشکل شوید. در واقع، بین 70 تا 80 درصد از خانم‌های مبتلا به این بیماری، دارای مشکلات باروری به علت عدم تخمک گذاری هستند. خوشبختانه، درمان ناباروری و اصلاح سبک زندگی برای تنبلی تخمدان بسیار موثر است و بسیاری از خانم‌های مبتلا،‌ می‌توانند باردار شوند.

لازم به ذکر است که تنبلی تخمدان، در دوران بارداری نیز عوارضی به همراه دارد. خطر سقط‌ جنین، زایمان زود هنگام در خانم های مبتلا به فشارخون بالا و دیابت بارداری نیز در این افراد افزایش پیدا‌ می‌کند. در این صورت با کاهش وزن و قند خون، بارداری سالم‌تری خواهید داشت.

توجه داشته باشید که نباید به تنبلی تخمدان به چشم یک روش پیشگیری از بارداری نگاه کرد. به‌عبارت‌دیگر اگر پریود نامنظم و علائم تنبلی تخمدان دارید، بازهم ممکن است باردار شوید؛ بنابراین حتما از روش‌های پیشگیری از بارداری استفاده کنید.

روش‌های درمان تنبلی تخمدان چیست؟

به‌طورکلی، درمان قطعی تنبلی تخمدان امکان‌پذیر نیست؛ چرا که یک بیماری ارثی چند عاملی محسوب‌ می‌شود. با این‌ وجود برخی از راهکارها، تا حدودی باعث کاهش عوارض و علائم‌ می‌شوند.

1. درمان ناباروری ناشی از تنبلی تخمدان

اگر فرد دچار ناباروری شده باشد، تخمک گذاری انجام‌ نمی‌شود. بنابراین بهتر است تا داروهای تحریک تخمک‌گذاری مصرف کنید تا امکان بارداری را داشته باشید. این داروها باعث تحریک تخمدان‌ها‌ می‌شوند تا تخمک بالغ آزاد کنند و باروری حفظ شود.

2. کاهش هورمون‌های مردانه

مصرف دارو می‌تواند به کاهش سطح هورمون مردانه کمک کند تا اثرات جانبی این هورمون‌ها کاهش یابد. درواقع داروهای ضد آندروژن برای درمان ریزش مو ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک، طاسی با الگوی مردانه و کاهش موهای زائد موثر است.

3. مصرف قرص‌های ضدبارداری

یک روش درمان تنبلی تخمدان، استفاده از قرص‌های ضدبارداری است. این قرص‌های هورمونی‌ می‌تواند به موارد زیر کمک کند:

تنظیم تعادل هورمون‌ها

کاهش عوارض تنبلی تخمدان مانند موهای زائد

پیشگیری از سرطان آندومتر

4. عمل جراحی

اگر سایر روش‌ و دمنوش برای درمان تنبلی تخمدان موثر نبود، پزشک ممکن است به شما جراحی را برای بهبود باروری و کاهش علائم پیشنهاد کند.

توجه داشته باشید که‌‌‌ استفاده از هر نوع دارو، حتی قرص‌های ضدبارداری بدون تجویز پزشک ممنوع است. اما فراموش نکنید که اصلاح سبک زندگی برای تنبلی تخمدان، بهترین درمان محسوب‌ می‌شود. در ادامه بیشتر در مورد سبک زندگی سالم برای افراد مبتلا به این عارضه توضیح می‌دهیم.

درمان خانگی تنبلی تخمدان

علاوه بر مصرف دمنوش برای تنبلی تخمدان سایر روش های حانگی درمان تنبلی تخمدان نیز شامل موارد زیر است:

غذاهای ممنوع در تنبلی تخمدان

برای درمان خانگي تنبلي تخمدان، باید رژیم غذایی خود را اصلاح کنید. برای این منظور، بهتر است که مصرف مواد غذایی زیر را محدود کنید:

محدودکردن مواد غذایی شیرین مانند انواع شیرینی‌ها، آب‌میوه‌های شیرین و نوشابه‌ها

عدم استفاده از گوشت قرمز و پرچرب

عدم استفاده از سیب‌زمینی سرخ کرده

عدم استفاده از آرد سفید و بدون سبوس، نودل‌ها و موادی که با آرد سفید درست‌ می‌شوند.

عدم استفاده از غذاهای کنسروی و نیمه‌آماده با مواد نگهدارنده

محدودکردن غذاهای سرخ‌کرده مخصوصا غذاهای سوخاری با حجم بالا روغن و افزودنی

کاهش استفاده از کافئین

غذاهای مفید در تنبلی تخمدان

همچنین، بهتر است موارد زیر را در رژیم غذایی برای درمان تنبلی تخمدان خود جای دهید:

تعادل مصرف کربوهیدرات و پروتئین

مصرف غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین (GI)

مصرف غذاهای پر فیبر

مصرف روزانه اسیدهای چرب ضروری

مصرف غذاهای ارگانیک

داشتن سه وعده‌غذایی و دو میان‌وعده در روز

فراموش نکنید که مهم‌‌‌ترین نکته در درمان‌‌‌ خانگی تنبلی تخمدان، ورزش‌کردن، داشتن رژیم غذایی مناسب و حفظ وزن ایده‌آل است.

طبق تحقیقات انجام شده اگر حداقل 3 روز در هفته، 30 دقیقه ورزش کنید، تخمک گذاری و سطح انسولین شما تنظیم‌ می‌شود. لازم به ذکر است که طب سوزنی نیز‌ می‌تواند تا حدودی به بهبود PCOS کمک کند.

برای تنبلی تخمدان چی بخوریم؟

انواع مواد غذایی وجود دارند که در یک رژیم غذایی سالم، برای درمان تنبلی تخمدان کمک‌کننده هستند. چنانچه شما نیز می‌خواهید بدانید که برای درمان تنبلی تخمدان چه بخوریم تا کمتر درگیر این بیماری باشیم؛ لیست زیر را مطالعه نمایید‌

غذاهای ضد‌التهاب: از آنجایی‌ که تنبلی تخمدان یا سندروم تخمدان پلی کیستیک، التهاب خفیف محسوب می‌شود، خانم‌ها می‌توانند از غذاهای ضد التهاب همچون روغن زیتون، گوجه فرنگی، سبزیجات برگ‌دار، ماهی‌های چرب همچون ماهی تن، آجیل درختی و پیاز قرمز استفاده کنند.

صبحانه: از مهمترین وعده‌های غذایی که به تنظیم هورمون‌های بدن کمک می‌کند و سبب بهبود علائم تنبلی تخمدان می‌شود، خوردن صبحانه است. همچنین چنانچه وعده شام را سبک‌تر میل نمایید، برای جلوگیری از ابتلا به اضافه وزن و همچنین تنظیم هورمون‌های بدن کمک کننده است.

چربی سالم: برای بهبود تنبلی تخمدان بهتر است از چربی‌های سالم همچون امگا ۳ و سایر چربی‌های سالم استفاده کرد که منابع آن شامل ماهی‌های روغنی، آووکادو، روغن زیتون، آجیل و دانه‌های بدون نمک است.

کاهش کربوهیدرات و افزایش پروتئین: برای تنظیم انسولین بدن و همچنین کاهش و درمان تنبلی تخمدان، باید رژیم غذایی خود را طوری تنظیم نمایید که کربوهیدرات کمی مصرف کنید و در عوض مصرف پروتئین خود را افزایش دهید.

غذاهای ارگانیک و طبیعی: مواد غذایی طبیعی ضامن سالم بودن آن‌ها و در نتیجه تنظیم سلامتی و هورمون‌های بدن است.

وزن خود را کاهش دهید:  یکی از دلایل وخیم شدن تنبلی تخمدان اضافه وزن و چاقی است که سبب به‌هم ریختن سطح قند و چربی خون و همچنین سایر هورمون‌های بدن می‌شود و به همین دلیل بهتر است از یک رژیم غذایی اصولی برای کاهش وزن سریع استفاده کنید تا سلامتی خود را تضمین نماید و چنانچه زمینه ابتلا به تنبلی تخمدان را دارید، از بروز آن جلوگیری کنید.

چگونه تنبلی تخمدان باعث ناباروری می‌شود؟

عدم تخمک‌گذاری: یکی از علل اصلی ناباروری در زنان مبتلا به تنبلی تخمدان، عدم تخمک‌گذاری است. در این وضعیت، تخمدان‌ها قادر به آزادسازی تخمک‌های بالغ نیستند، که این امر مانع از بارداری می‌شود.

عدم تعادل هورمونی: تنبلی تخمدان با عدم تعادل در هورمون‌های جنسی زنانه همراه است که می‌تواند منجر به پریودهای نامنظم و مشکلات در لانه‌گزینی جنین شود.

کیست‌های تخمدانی: وجود کیست‌های کوچک در تخمدان‌ها نیز می‌تواند بر روی فرآیند تخمک‌گذاری تأثیر بگذارد و شانس بارداری را کاهش دهد.

نکات پایانی در مورد درمان تنبلی تخمدان

شما می‌توانید با راهکارهای که در این مقاله توضیح دادیم تا حد زیادی از علائم و حتی بروز تنبلی تخمدان جلوگیری کنید.

اگرچه ممکن است تنبلی تخمدان به عوارض تلخی مانند ناباروری ختم شود؛ اما جلوگیری از آن و درمان تنبلی تخمدان به‌سادگی رعایت یک سبک زندگی سالم و استفاده روزانه از دمنوش برای تنبلی تخمدان است.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا