میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
خبرهای ویژه

ماجراجویی اسرائیل در مقابل ایران چه تاثیری بر بازار نفت خواهد داشت؟

نفت خاورمیانه از طریق تنگه هرمز و کانال سوئز به بازارهای جهانی می رسد و اختلال در این مناطق می تواند زنجیره تجارت جهانی را مختل کند.

تبلیغ در عصر ترکیه

افزایش تنش بین اسرائیل و ایران، عدم اطمینان در بازارهای نفت را عمیق تر کرده است. ماجراجویی  احتمالی اسرائیل درمقابل ایران می تواند تامین انرژی را مختل کرده و به افزایش سریع قیمت نفت منجر شود. هم اکنون نگرانی ها در مورد بحران انرژی جدید که می تواند بویژه اروپا را تحت تاثیر قرار دهد، در اقتصاد جهانی شایع شده است.

به گزارش عصر ترکیه به نقل از تی آر تی، تنش در خاورمیانه بازارهای انرژی را تهدید می کند. از طرفی افزایش تنش بین اسرائیل و ایران می‌تواند باعث اختلال عمده در عرضه جهانی نفت شود. اسرائیل ادعا می کند که پاسخ موشکی ایران را تلافی خواهد کرد، اگرچه هنوز این اتفاق نیفتاده است و گمانه زنی در مورد آن با توجه به تحولات منطقه بسیار دشوار است، اما در هر حال احتمال هدف قرار گرفتن برنامه هسته ای یا تاسیسات نفتی ایران، تنش را بیشتر کرده و می تواند منجر به نوسانات عمده در بازارهای جهانی نفت شود.

هرچند جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل خواسته در برابر ایران  محتاط باشد، اما گالانت، وزیر جنگ اسرائیل همچنان به رجزخوانی ادامه می­دهد و احتمال ماجراجویی اسرائیل در قبال ایران همچنان وجود دارد.

پروفسور بیلال باغیش، اقتصاد دان و عضو هیئت علمی دانشگاه سلطان محمد فاتح معتقد است درگیری در خاورمیانه و ماجراجویی اسرائیل می تواند در مقایسه با جنگ روسیه و اوکراین، پیامدهای بسیار مخرب تری داشته باشد.

باغیش تاکید می کند که 50 در انرژی جهان از خاورمیانه تامین می شود و نقاط حساسی مانند تنگه هرمز و کانال سوئز که برای تجارت جهانی حیاتی هستند در این منطقه قرار دارند. بر این اساس قطع عرضه نفت به دلیل افزایش تنش در منطقه ممکن است در بسیاری از مناطق به ویژه اروپا و در دوره ای که تقاضای انرژی در ماه های زمستان به اوج خود می رسد مشکلات زیادی ایجاد کند.

این استاد اقتصاد تصریح می کند که در صورت بروز بحران، تجارت جهانی و عرضه انرژی به طور جدی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و در حالی که این امر منجر به افزایش شدید قیمت نفت می شود، خطرات تورم و رکود تورمی را نیز افزایش می دهد. او بیان می‌کند که افزایش قیمت انرژی حتی ممکن است با ایجاد فشارهای هزینه‌ای، موجب رکود اقتصادی در سراسر جهان شود.

باغیش به خبرنگار تی آر تی  گفت: حمله مستقیم به منابع انرژی، همراه با موج انبساط پولی، ممکن است دوباره فشار تورمی ایجاد کند و فکر می‌کند که این وضعیت، ممکن است به ثبات مالی کشورها،  به‌ویژه کشورهایی مانند ژاپن آسیب برساند.

همچنین نفت خاورمیانه از طریق تنگه هرمز و کانال سوئز به بازارهای جهانی می رسد و اختلال در این مناطق می تواند زنجیره تجارت جهانی را مختل کند. باغیش اظهار می دارد که بویژه اقتصاد اروپا  از چنین وضعی  آسیب زیادی خواهد دید.

باغیس پیش بینی می کند که با بحران انرژی، مهاجرت به سمت کشورهای امن تر تسریع خواهد شد و در نتیجه پول های ملی کشورهای منطقه ارزش خود را از دست خواهند داد، این روند ممکن است بانک‌های مرکزی را به تشدید سیاست‌های بهره سوق دهد و فشار بر رشد اقتصاد جهانی را بیشتر کند.

در نتیجه، ماجراجویی اسرائبازار نفتیل در برابر ایران به یک بحران منطقه ای محدود نمی شود، بلکه این پتانسیل را دارد که بر بازارهای جهانی نفت، زنجیره های تجاری و اقتصاد جهانی تأثیر جدی گذاشته و اقتصاد جهان را به رکود بکشاند.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا