این وسایل را با جوش شیرین تمیز نکنید!
استفاده از جوش شیرین برای تمیز کردن تمامی سطوح منزل اصلا مناسب نیست. اگر به استفاده از جوش شیرین اصرار دارید، حتما ابتدا آن را در آب حل کنید، سپس از آن بهره ببرید. این گونه از شدت خواص جوش شیرین کاسته خواهد شد.
احتمالا شما نیز از نقش بسیار مهم جوش شیرین در ترفندهای خانه داری و تمیزکاری آگاه هستید. امروزه استفاده از مواد شوینده و پاک کننده های طبیعی به جای مواد شوینده شیمیایی توصیه می شود. سرکه، آبلیمو و جوش شیرین جزء این پاک کننده های طبیعی هستند. جوش شیرین یک نوع پودر ریز سفید رنگ است که دارای ذرات نسبتا زبری است. اما آیا استفاده از جوش شیرین برای تمیز کردن تمامی سطوح پیشنهاد می شود؟
به گزارش دلگرم، مسلما خیر! اگر از آن دسته افرادی هستید که جوش شیرین را برای تمیز کردن هر سطحی استفاده می کنید، بهتر است در این مورد تجدیدنظر کنید. چرا که استفاده از جوش شیرین برای تمیز کردن تمامی سطوح مناسب نیست.
شیشه و آینه
احتمالا شما نیز بارها تجربه کرده اید که پنجره های منزل و یا لوازم شیشه ای آشپزخانه تان حالت کد پیدا کرده اید. این مورد در گیلاس ها و لیوان های شیشه ای بیشتر مشاهده می شود. بسیاری از افراد استفاده از جوش شیرین و ساییدن سطوح شیشه ای با این ماده را پیشنهاد می دهند.
در حالی که جوش شیرین بر روی سطوح شیشه ای و آینه ای می توان خط انداخته و باعث خراشیدن آن ها شود. پس پیشنهاد ما این است به جای استفاده از جوش شیرین، از ترکیب آب گرم و سرکه بهره ببرید.
وسایل سرامیکی براق
ظروف سرامیکی همانند ظروف پذیرایی و سطح اجاق گاز سرامیکی حساس تر از آن هستند که با جوش شیرین آن ها را پاک کنید. اگر با جوش شیرین سطوح سرامیکی را تمیز کردید، انتظار پاک شدن طرح و رنگ آن ها و از دست رفتن براقیت آن ها باشید. چرا که ذرات جوش شیرین به مرور زمان سطوح سرامیکی را خراشیده و لایه محافظ و براق آن را از بین می برند. از این رو بهتر است به جای جوش شیرین از ترکیب آب و چند قطره مایع ظرفشویی برای تمیز کردن این وسایل بهره ببرید.
سطوح چوبی
جوش شیرین انتخاب خوبی برای تمیز کردن سطوح چوبی نظیر مبلمان، میز، نیمکت، کابینت آشپزخانه، وسایل تزیینی، درب، کفپوش و … نیست. جوش شیرین ممکن است در ابتدا سطوح چوبی را به خوبی تمیز کند. اما به مرور زمان لکه های زردرنگ و قهوه ای رنگی روی سطوح چوبی به وجود می آورد که از بین بردن آن ها غیرممکن است.
همچنین جوش شیرین رنگ طبیعی و زیبای چوب را از بین برده و به مرور زمان سطح آن را زبر و ناهموار می کند. برای تمیز کردن سطوح چوبی استفاده از یک پارچه نرم مرطوب کافی خواهد بود.
لوازم آشپزخانه آلومینیومی
اگر از لوازم آشپزخانه آلومینیومی مخصوص قابلمه های آلومینیومی استفاده می کنید، هرگز جوش شیرین به آن ها نزنید. جوش شیرین شاید برای یک الی دو دفعه جهت پاک کردن لکه ها سخت مفید باشد. اما جالب است بدانید جوش شیرین روشن اکسیداسیون آلومینیوم را تسریع می کند.
پس اگر عادت به شستن قابلمه های آلومینیومی خود با جوش شیرین دارید، منتظر خراب شدن آن ها باشید. چرا که جوش شیرین عملکرد بسیار مضری بر روی سطوح آلومینیومی دارد. به جای جوش شیرین از ترکیب مقداری آب و مایع ظرفشویی برای تمیز کردن قابلمه ها استفاده کنید.
وسایل شیاردار
جوش شیرین برای تمیز کردن وسایل شیاردار مانند سطح فرش، کیبورد کامپیوتر و یا کنترل های ریموت اصلا انتخاب خوبی نیست. همانطور که می دانید جوش شیرین یک پودر سفید رنگ است که دارای ذرات کوچکی می باشد. این ذرات به هنگام تمیز کردن داخل شیارها و لایه های این وسایل گیر کرده و به آسانی تمیز نمی شوند. بنابراین بهتر است ابتدا جوش شیرین را به خوبی در آب حل کنید، سپس وسایل شیاردار را با آن تمیز کنید.
سطوح سنگ مرمر و کوارتز
تمیز کردن سطوح سنگ طبیعی مانند مرمر و کوارتز با جوش شیرین اصلا کار عاقلانه ای نیست. در برخی از ترفندهای خانه داری مشاهده می کنیم که جوش شیرین را برای تمیز کردن پیشخوان های سنگی آشپزخانه توصیه می کنند. در حالی که تولیدکنندگان سنگ طبیعی این کار را اشتباه می دانند.
جوش شیرین با حالت زبری که دارد که می تواند لایه محافظ براق روی سنگ های طبیعی را از بین ببرد. در نتیجه سنگ به مرور زمان آسیب پذیر شده و سطح براق و شفافیت خود را از دست می دهد. استفاده از یک اسفنج نرم به همراه مایع ظرفشویی ملایم برای تمیز کردن سنگ مرمر و کوارتز کافی خواهد بود.
ظروف نقره ای و طلایی
اگر در منزلتان ظروف نقره ای و طلایی تزیینی و با ارزش دارید، بهتر است از خیر تمیز کردن آن ها با جوش شیرین بگذرید. جو شیرین به مرور زمان و بعد از چند بار استفاده لایه محافظ و براق روی سطوح فلزی را از بین می برد.
سطوح نقره ای پس از تمیز کردن با جوش شیرین بسیار زودتر لکه دار خواهند شد. همچنین سطوح طلایی با سطح نرمی که دارند با جوش شیرین خراشیده می شوند. به همین دلیل توصیه می کنیم از جوش شیرین جهت ساییدن و تمیز کردن وسایل نقره و طلایی باارزش خود استفاده نکنید. به جای این کار از اسفنج نرم و چند قطره مایع ظرفشویی بهره ببرید.