تغذیه در ابتلا به آلزایمر چه نقشی دارد؟
بسیاری از غذاها و خوراکی ها با ترکیباتی که دارند،می توانند خطر ابتلا به آلزایمر را در ما تشدید کنند که با آگاهی از آن ها می توانیم از این بیماری پیشگیری کنیم.
مطالعات نشان میدهد که رژیم غذایی در ابتلا به بیماری آلزایمر نقش دارد. برخی از مواد غذایی مشکوک به افزایش خطر ابتلا به آلزایمر را در این مطلب مرور می کنیم:
۱ گوشت قرمز
به گزارش زندگی سلام، گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از آهن و برای پیشگیری از کمخونی ضروری است. با این حال، مقدار بیش از حد آهن در بدن به توسعه رادیکالهای آزاد کمک میکند که منجر به آسیب و تخریب سلولی میشود. آهن تمایل به تجمع در ماده خاکستری مغز را دارد، جایی که اختلال شناختی در ابتدا در آن ایجاد میشود. محققان توصیه میکنند مصرف گوشت قرمز را به یک یا دو بار در هفته محدود کنید یا گوشت گاو را که با علف تغذیه میشود، انتخاب کنید.
۲ کربوهیدراتهای تصفیهشده
رژیم غذایی سرشار از نشاسته و قند نیز افراد مسن را در معرض خطر قرار میدهد. سالمندانی که از خوردن مکرر غذاهای غنی از کربوهیدرات لذت میبرند، چهار برابر بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر هستند. نان، ماکارونی و مشتقات آن ها باعث افزایش قابل توجه گلوکز و انسولین میشود. افزایش شدید و سریع قند خون باعث میشود که لوزالمعده انسولین بیشتری ترشح کند که محققان معتقدند این موضوع به عروق خونی شکننده مغز آسیب میرساند.
۳محصولات گلیکاسیون پیشرفته
AGE به «محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته» اشاره دارد. ترکیبات گلیکوژن به طور طبیعی در سراسر بدن و در برخی غذاها یافت میشود. با این حال، غذاهای AGE باعث افزایش سطح گلوکز میشوند. مطالعات نشان میدهد سالمندانی که آلزایمر در آن ها تشخیص داده شده ، به دلیل ناتوانی در متابولیسم این ماده، سطح گلوکز در مغزشان افزایش یافته است.
۴ غذاهای حاوی کلسترول بالا
مطالعات نشان میدهد که کلسترول بالا در ایجاد آلزایمر مؤثر است. کلسترول در تولید پروتئینهای آمیلوئید بتا که به نورونها آسیب میرسانند، نقش دارد. حیوانات آزمایشگاهی که با غذاهای پرچرب و کلسترول بالا تغذیه میشدند، در مقایسه با حیواناتی که رژیم غذایی سالمتری داشتند، در یادگیری و به خاطر سپردن، مشکلات بیشتری داشتند. نتایج آزمایش نشان داد مغز حیوانات مبتلا، ضمن بروز علایم آلزایمر، میزان قابل توجهی از نورونها را هم از دست داد.
۵ گلوتن
گلوتن پروتئینی است که به طور طبیعی در برخی غلات از جمله گندم، جو و چاودار یافت میشود. به باور متخصصان، حساسیت به گلوتن غیرسلیاک میتواند در ایجاد بیماری آلزایمر نقش داشته باشد. حساسیت به گلوتن ممکن است در افرادی که بیماری سلیاک ندارند، ظاهر شود. در برخی افراد، سیستم گوارشی گلوتن را به عنوان یک ماده مضر یا یک تهدید درک میکند. به این ترتیب، التهاب رخ میدهد و در سراسر بدن، از جمله مغز گسترش می یابد. گمانها بر این است که واکنش نامطلوب به گلوتن منجر به آسیب دیدن نورون میشود.