میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
سلامت و زیبایی

علت زانو درد در چهل سالگی

زانو درد یکی از شایع‌ترین دردهایی است که افراد بسیاری در طول زندگی خود با آن مواجه می‌شوند. در حالی که انتظار می‌رود این عارضه بیشتر در سنین بالاتر رخ دهد، آمارها نشان می‌دهد که بیش از نیمی از آن‌ها کمتر از 65 سال سن دارند.

تبلیغ در عصر ترکیه

بنابراین می‌توان اینطور برداشت کرد که زانو درد و بیماری‌های به وجود آورنده آن، می‌تواند در هر سنی فرد را درگیر کند؛ حتی در 40 سالگی. این مشکل، می‌تواند منشاهای متفاوتی داشته باشد.

می‌تواند در اثر ساییدگی به وجود بیاید و یا حتی دلیل اصلی آن پارگی مینیسک باشد. در این مطلب به بررسی علائم و علل زانو درد در سنین پایین می‌پردازیم و در پایان توصیه‌هایی را برای پیشگیری از مواجه شدن با این درد به شما ارائه خواهیم کرد.

بررسی شایع‌ترین دلایل زانو درد در چهل سالگی

زانو درد زودرس اغلب به دلیل ساییدگی و پارگی مفاصل در طول زمان، ایجاد می‌شود؛ اما دلایل بسیار دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند منجر به ایجاد چنین عارضه‌ای شوند. برخی از این موارد عبارت‌اند از:

سابقه تروما یا آسیب مفصلی: آسیب مستقیم به مفاصل، به ویژه پارگی مینیسک زانو، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با زانو را به میزان قابل توجهی افزایش دهد و آن را چیزی در حدود 10 تا 20 سال جلو بیندازد.

اضافه وزن: بالا بودن وزن بدن باعث افزایش فشار وارد بر مفاصل، به ویژه زانوها می‌شود و این خود می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری‌های مختلف زانو را به طرز چشمگیری افزایش می‌دهد.

ژنتیک: برخی بیماری‌های زانو که با زانو درد آغاز می‌شوند، می‌توانند کاملا ارثی باشند؛ بنابراین، ژنتیک را باید عاملی مهم و تاثیر گذار دانست.

جنسیت: زنان بیش از مردان در معرض ابتلا به آرتروز و دردهای مفصلی قرار دارند. این تفاوت معمولا پس از یائسگی، به علت تغییرات هورمونی، مشاهده می‌شوند.

زنگ هشدار ابتلای زودرس به بیماری‌های زانو

تعدادی نشانه‌ وجود دارد که می‌تواند شما را از بروز بیماری‌های زانو در سن پایین با خبر کند که در ادامه به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

درد: درد مفاصل، شایع‌ترین علامت آرتروز است که معمولا افراد وقتی در سنین پایین هستند، چندان آن را جدی نمی‌گیرند. این مشکل از تجزیه غضروف داخل مفاصل ناشی می‌شود و همین امر در نهایت می‌تواند به ساییدگی زانو منجر شود.

ایجاد احساس گرفتگی و خشکی: غضروف به استخوان‌ها این امکان را می‌دهد که به راحتی روی یکدیگر سر بخورند و در نهایت اعمال حرکتی به سادگی صورت بپذیرند. هنگامی که غضروف این ناحیه دچار مشکل می‌شود، مفاصل‌ دچار گرفتگی شده و فشار مضاعفی را در این ناحیه به هنگام حرکت ایجاد می‌کنند.

کریپتوس یا همان صدای ترق توروق: کرپیتوس مفصل، صدای ترکیدن، ترک خوردن یا ساییده شدنی است که در حین حرکت به گوش می‌رسد و یکی از عمده دلایل آن را می‌توان گرفتگی‌های مفصلی دانست.

کاهش دامنه حرکتی: زانو درد، بسته به علت ایجاد آن، می‌تواند باعث کاهش دامنه حرکتی مفاصل شود و خم شدن کامل قسمت‌های آسیب دیده بدن را تقریبا دردناک و در برخی موارد، ناممکن می‌کند.

پیامدهای عدم توجه به زنگ خطرهای اولیه

هر کدام از نشانه‌های گفته شده در صورتی که با درد همراه باشند، می‌توانند باعث تورم در مفاصل و در نتیجه التهاب مفاصل شوند.

زانو درد در طولانی مدت می‌تواند باعث ضعف در عضلات اطراف مفاصل شود. به این ترتیب همه چیز را مهیا می‌کند تا حتی کوچک‌ترین حرکات شما بسیار دردناک‌تر از چیزی باشد که تصورش را می‌کنید. نتیجه این می‌شود که فرد حتی در انجام امور روزمره خود با اختلال مواجه خواهد شد. در بسیاری مواقع پیش می‌آید که فرد تنها در یک سمت بدن، درد زانو را احساس می‌کند. در چنین شرایطی افراد اغلب با استفاده از طرف دیگر بدن خود برای جبران فعالیت‌های روزانه خود استفاده می‌کنند. این می‌تواند سبب ضعف عضلانی در سمت آسیب دیده شود و یکی از دلایل عمده آن می‌تواند عدم استفاده از عضله مربوطه باشد.

به دلیل ضعف عضلانی ناشی از زانو درد، مراحل پیشرفته آن می‌تواند منجر به ناتوانی قابل توجهی شود که بر عملکرد روزانه فرد تاثیر چشمگیری می‌گذارد. در واقع به این معنی که ممکن است فعالیت‌های عادی مانند بالا رفتن از پله و در موارد حادتر، راه رفتن معمولی را نیز دچار اختلال کند.

نکاتی برای مقابله با زانو درد زودرس

علاوه بر گزینه‌های درمانی مختلف که توسط متخصص و پس از ریشه یابی علت درد در زانو به فرد پیشنهاد می‌شود، داشتن یک سبک زندگی سالم می‌تواند در این راستا به شدت کمک کننده باشد و به شما در مقابله و یا حتی پیشگیری از بروز درد کمک کند. در ادامه به مهم‌ترین عادات سالمی که می‌توانید در زندگی خود ایجاد کنید، اشاره خواهیم کرد:

خواب خوب و با کیفیت را به هیچ عنوان قربانی نکنید! شما به حداقل 7 یا 8 ساعت خواب مفید در طول شبانه روز نیاز دارید تا بدن شما بتواند قدرت بهبودی و ترمیم خود را بازیابی کند.

رعایت یک رژیم غذایی سالم و سرشار از میوه‌ها و سبزیجات گوناگون را فراموش نکنید! مراقب باشید که استفاده از منابع پروتئینی مختلف را از قلم نیندازید.

یک زمان مشخص را برای انجام ورزش و یا فعالیت‌های ورزشی سبک در نظر بگیرید و در کنار رعایت رژیم غذایی خود، تلاش کنید تا در محدوده وزنی سالم خود بمانید.

آب بخورید و بدن خود را هیدراته نگه دارید.

یک برنامه ورزشی را زیر نظر فیزیوتراپیست خود دنبال کنید.

مثبت و پر انرژی بمانید! حفظ نگرش مثبت و یادگیری نحوه مقابله با استرس و مدیریت آن یکی از الزامات سبک زندگی سالم است.

در این میان، هر از چند گاهی تلاش کنید تا خود را در معرض حمایت افرادی قرار دهید که شما را عمیقا دوست دارند. همین، باعث می‌شود که شما دلگرمی را از جانب اطرافیان خود احساس کنید و بتوانید همواره روحیه خود را حفظ کنید.

چه کسانی باید بیشتر از خود مراقبت کنند؟

به طور کلی، هر فردی که به طور مکرر و بیش از حد معمول از مفاصل خود استفاده کند، در معرض ابتلا زودرس به بیماری‌هایی مانند آرتروز است. برخی افراد دارای مشاغلی هستند که شرایطی را ایجاب می‌کنند تا افراد فعالیت بیش از حد داشته باشند؛ مانند ورزشکاران و پرسنل نظامی. چنین افرادی باید نسبت به سایرین، بسیار بیشتر نسبت به سلامت زانوها و مفاصلشان حساس باشند.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا