میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
سلامت و زیبایی

۱۰ عادت غذایی چاق کننده

گاهی افزایش وزن به دلیل عادات غلط غذایی ایجاد می‌شود. آگاهی از این اشتباهات تأثیر زیادی در پیشگیری دارد.

کرمان موتور

شاید فکر کنید چاقی فقط نتیجه پرخوری است، اما واقعیت این است که بسیاری از ما به‌طور ناخودآگاه عاداتی داریم که باعث افزایش وزن می‌شوند؛ بدون اینکه به خوردن ربط داشته باشند. اینها اشتباهاتی هستند که شاید زیاد به چشم‌مان نیایند، اما می‌توانند اثرات و عوارض سختی برایمان در حوزه اضافه وزن و چاقی داشته باشند. سینا بشکوه، کارشناس تغذیه و استاد دانشگاه، درباره این عادت‌ها با ما نکته‌هایی را در میان می‌گذارد.

حذف وعده‌های غذایی

به گزارش همشهری، یک باور اشتباه در میان بسیاری از افراد وجود دارد که حذف وعده‌های غذایی به کاهش وزن کمک می‌کند، اما واقعیت این است که این کار باعث گرسنگی شدید در طول روز و در نتیجه پرخوری در وعده‌های بعدی می‌شود.

کمبود پروتئین

پروتئین نقش حیاتی در احساس سیری دارد. رژیم‌های کم پروتئین ممکن است باعث افزایش گرسنگی و در نهایت پرخوری شوند. مواد غذایی غنی از پروتئین مانند تخم‌مرغ، گوشت سفید، ماهی و حبوبات به شما کمک می‌کنند تا احساس سیری طولانی‌تری داشته باشید.

خوردن سریع و بی‌توجه به سیری

مغز انسان حدود ۲۰دقیقه زمان نیاز دارد تا سیگنال سیری را دریافت کند؛ به همین دلیل، غذاخوردن سریع می‌تواند باعث شود شما بیشتر از آنچه بدنتان نیاز دارد بخورید.

دریافت ناکافی فیبر

۱۰ عادت غذایی چاق کننده1

فیبر موجود در میوه‌ها، سبزی‌ها، حبوبات و غلات کامل به ایجاد حس سیری کمک می‌کند و عملکرد گوارشی را بهبود می‌بخشد. کمبود فیبر در رژیم غذایی می‌تواند منجر به پرخوری و مشکلات گوارشی شود؛ بنابراین مصرف مواد غذایی غنی از فیبر به کاهش وزن کمک می‌کند.

نوشیدنی‌های شیرین و قندهای مخفی

نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه، آبمیوه‌های صنعتی و حتی چای‌های طعم‌دار، مقدار زیادی قند مخفی دارند که می‌تواند به‌ سرعت جذب بدن و باعث افزایش اشتها و ذخیره چربی شود.

مصرف زیاد نان و برنج سفید

غذاهای تهیه‌شده از کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مانند نان و برنج سفید می‌توانند باعث افزایش سریع قندخون شوند و سپس شما را دوباره گرسنه کنند.

کم‌خوابی و استرس زیاد

کمبود خواب و استرس می‌تواند بر هورمون‌های گرسنگی تأثیر منفی بگذارد و شما را به سمت انتخاب غذاهای پرکالری سوق دهد.

مصرف کم آب

گاهی اوقات تشنگی با گرسنگی اشتباه گرفته می‌شود که نتیجه آن پرخوری است. مصرف کافی آب نه‌تنها به کاهش اشتها کمک می‌کند، بلکه سوخت‌وساز بدن را نیز بهبود می‌بخشد.

مصرف غذاهای رژیمی ناسالم

۱۰ عادت غذایی چاق کننده2

بعضی از غذاهایی که به‌عنوان رژیمی یا بدون قند تبلیغ می‌شوند، حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی، مواد افزودنی و چربی‌های ناسالم هستند که می‌توانند اشتها را افزایش دهند. بهتر است برچسب مواد غذایی را بادقت بخوانید و به‌دنبال انتخاب‌های طبیعی و سالم باشید.

غذاخوردن با تلویزیون یا موبایل

اغلب زمانی که حواسمان پرت است و توجهی به غذای خود نداریم، بیشتر از آنچه بدنمان نیاز دارد، می‌خوریم. سعی کنید هنگام غذاخوردن، تمرکزتان فقط روی غذا باشد تا از پرخوری بی‌خود جلوگیری کنید.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا