بلیط هواپیما فلای تودی
میزیتو
آخرین خبرها

کولر سلولزی چیست؟

کولر آبی رایج‌ترین وسیله خنک‌کننده در ایران است که با هزینه‌های مناسب آب و برق و نگهداری، تابستانی مطلوب برای شما رقم می‌زند. اما استفاده از کولرهای پوشالی آبی مشکلاتی نظیر؛ انتقال گرد و ‌خاک به داخل خانه و هزینه‌های تعمیر سالیانه را نیز به‌همراه دارد.

کرمان موتور

در کولرهای سلولزی برای برطرف‌کردن مشکلاتی که استفاده از کولرهای آبی پوشالی به همراه دارد، تمهیداتی اندیشیده شده است. استفاده از پدهای سلولزی به جای پوشال کارکردهای متنوعی برای کولر فراهم می‌کند. اما طرز کار کولر سلولزی چیست و پدهای سلولزی از چه طریق باعث بهبود عملکرد کولر می‌شوند؟

به گزارش مجله رونیکس، با طرز کار و معایب و مزایای کولر سلولزی آشنا شده و یاد می‌گیریم که چطور کولر پوشالی خود را به کولر سلولزی تبدیل کنیم. در پایان با چند مدل از انواع این کولرها آشنا خواهیم شد.

طرز کار کولر سلولزی چیست ؟
کولر سلولزی کارکردی مشابه با کولرهای پوشالی دارد. تنها تفاوت میان این دو نوع کولر جنس پدهایی است که باعث خنک‌شدن محیط می‌شود. در کولرهای آبی پوشالی، این پدها از جنس الیاف مصنوعی و تراشه‌های چوبی و در کولرهای سلولزی از جنس سلولز هستند.

پدهای سلولزی صفحاتی مشبک از جنس سلولز هستند که در دیواره سلولی برخی از گیاهان و درختان وجود دارند. منابع اصلی سلولز عبارتند از؛ چوب، الیاف گیاهی و پنبه که در هر کدام از آن‌ها به ترتیب ۴۰، ۷۰ و ۹۵ درصد سلولز یافت می‌شود.

به‌طور کلی اجزای کولر آبی عبارتند از: مخزن آب، پد جاذب و فن. طرز کار در تمامی کولرهای آبی به این‌صورت است که مخزن با آب سرد پر شده و پد جاذب را خیس می‌کند، با تبخیر آب روی پدها، هوای اطراف پد خنک شده و این هوای خنک توسط فن کولر به داخل خانه مکیده می‌شود.

ترتیب اجزای کولر سلولزی چیست ؟ این کولرها نیز شبیه به کولرهای پوشالی هستند با این تفاوت که روال ایجاد سرما از طریق پدهای سلولزی انجام می‌شود که آب را به خود جذب کرده و هوای گرم و خشک وارد شده را با عبور از رطوبت به هوایی خنک تبدیل می‌کنند. از آنجا که قدرت جذب آب در این پدها بسیار بیشتر از پوشال معمولی است، خنکای این کولرها بسیار بیشتر از کولرهای عادی خواهد بود.

مزایای کولر سلولزی
با توجه به خنکای مطلوب کولر سلولزی این مدل از کولرها به‌تدریج جایگزین کولرهای پوشالی قدیمی خواهند شد. اما خنکای مطلوب تنها مزیت این کولرها نسبت به کولرهای آبی معمولی نیست. برخی از مهم‌ترین مزایای کولر سلولزی عبارتند از:

خنکای مطبوع
جلوگیری از ورود آلودگی و گرد‌و‌خاک
تعدیل رطوبت هوا
نیاز نداشتن به سرویس سالیانه
صرفه‌جویی در مصرف آب و برق
فرسودگی کم و طول عمر بالا
بازدهی مناسب
سیستم شستشوی خودکار
کنترل هوشمند
نصب آسان
مناسب افراد مبتلا به آلرژی
رسوب کم
عمر بالای پدهای سلولزی

جلوگیری از ورود آلودگی و گرد و ‌خاک
مهم‌ترین مزیت کولر سلولزی چیست ؟ پدهای سلولزی با انسجامی مناسب از ورود گرد‌ و خاک به داخل ساختمان شما جلوگیری می‌کند. آلودگی هوا یکی از اصلی‌ترین معضلات شهرهای صنعتی است که کولرهای آبی پوشالی به‌دلیل بافت پوشال قادر به جلوگیری از آن نیستند. در کولرهای سلولزی تراکم پدها در حکم فیلتری برای تسویه هوا عمل می‌کند و هوایی مطبوع برای خانه فراهم می‌کند.

نیاز نداشتن به سرویس سالیانه
در این کولرها فرآیند رسوب‌گذاری با سرعتی کمتر از کولرهای پوشالی اتفاق می‌افتد و به‌دلیل کند‌بودن این روند، نیازی به سرویس سالیانه ندارند. در این کولرها سیستم شستشوی خودکار نیز جلوی تشکیل کپک در دستگاه را گرفته و سرویسی مداوم برای آن فراهم می‌کند.

صرفه‌جویی در مصرف آب و برق
در پاسخ به سوال «مهم‌ترین مزایای کولر سلولزی چیست؟» می‌توان صرفه‌جویی این دستگاه در مصرف آب و برق را عنوان کرد. این دستگاه تا ۴۰ درصد باعث کاهش مصرف برق می‌شوند که میزانی قابل توجه به شمار می‌رود. از آنجایی‌که پدهای سلولزی با جذب رطوبت بیشتر، خنکای بیشتری تولید می‌کنند و با صرف انرژی کمتری همراه هستند. علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف برق، جذب آب بیشتر باعث مصرف آب کمتر و به دنبال آن صرفه‌جویی در مصرف آب تا ۵۰ درصد می‌شود.

فرسودگی کم و طول عمر بالا
دستگاه‌های سلولزی از آلومینیوم و ورق گالوانیزه ساخته شده‌اند که در مدت زمان طولانی سرعت اکسیداسیون بسیار کمی دارند. همچنین سیستم شستشوی خودکار در این کولرها باعث از بین‌رفتن رسوب و زنگ‌زدن قطعات شده و به دوام دستگاه کمکی به‌سزا می‌کند.

معایب کولر سلولزی
با بررسی کولر آبی سلولزی در کنار مزایای ذکر شده، می‌توان معایبی را نیز برای این دستگاه در نظر گرفت. یکی از این معایب بالا‌بودن قیمت این دستگاه نسبت به کولرهای پوشالی است. هرچند که در مقایسه با کولر گازی قیمتی مناسب دارند. قیمت بالای کولر سلولزی بیش از هرچیز ناشی از قیمت بالای پدهای سلولزی است. یکی دیگر از این معایب بوی بد کولر سلولزی است که در برخی موارد باعث گلایه مصرف‌کنندگان است.

نحوه تبدیل کولر پوشالی به کولر سلولزی
در پاسخ به این سوال که «نحوه تبدیل کولر سلولزی چیست؟» باید گفت که با جایگزین‌کردن پوشال‌های الیاف با پدهای سلولزی می‌توانید کولر قدیمی خود را به کولری نیمه‌هوشمند بدل کنید. کافی است اندازه قاب‌های کولر را برداشته و قاب و پد سلولزی مناسب با این اندازه‌ها را تهیه کنید. با این کار از برخی مزایای کولر سلولزی مثل خنکای بیشتر و مصرف آب و برق کمتر بهره‌مند خواهید شد، هرچند که به‌دلیل نیمه‌ هوشمند بودن این کولرها از برخی مزایای دیگر از قبیل شستشوی خودکار و کنترل از راه دور بی‌بهره خواهید ماند.

انواع کولر سلولزی
کولرهای سلولزی انواع متنوعی دارند که هریک کارایی ویژه به کاربران خود هدیه می‌دهند. ساده‌ترین مدل این کولرها به‌صورت نیمه‌هوشمند و شبیه به کولرهای پوشالی عمل می‌کنند؛ ما در موارد پیشرفته‌تر، هوشمند بوده و از امکاناتی ویژه برخوردارند. دسته‌بندی اصلی کولرهای سلولزی تقسیم آن‌ها بین مدل‌های هوشمند و نیمه‌هوشمند است، هر یک از این انواع دسته‌بندی‌های دیگری را نیز شامل می‌شوند.

کولر سلولزی پلیمری
اجزای کولرهای آبی پلیمری شباهتی به کولرهای عادی پوشالی ندارند و در آن‌ها از یاتاقان، تسمه و شفت خبری نیست. این کولرها از سیستم خنک‌کنندگی تبخیری به کمک فن و پدهای سلولزی کمک می‌گیرند. سه مدل این کولرهای پلیمری عبارتند از: بالازن، روبه‌رو‌زن و پایین‌زن.

کولر سلولزی پرتابل
استفاده از کولرهای قابل حمل یا پرتابل از نوع سلولزی در مکان‌ها و اداراتی که نیاز به جابجایی دستگاه خنک‌کننده حس می‌شود، بسیار کارآمد هستند. در این مدل‌ها برای جابجایی بهتر دستگاه، چرخ‌هایی در کف آن تعبیه شده است.

کولر سلولزی هوشمند
کولر سلولزی هوشمند با نام کولرهای بدون تسمه نیز شناخته می‌شوند و مثل کولرهای پلیمری هیچ یک از اجزای کولرهای عادی را در خود ندارند. این مدل‌ها با سیستم شسشتوی خودکار، از تشکیل کپک و لجن جلوگیری می‌کنند.

سخن آخر
در نگاهی کلی به مزایا و معایب کولر سلولزی که شامل مزایایی از قیبل؛ خنکای مطلوب، صرفه‌جویی در مصرف آب و برق، قابلیت کنترل از راه دور و سیستم شستشوی خودکار و معایبی اندک مثل قیمت بالا می‌توان اطمینان حاصل کرد که این کولرها کم‌کم فراگیر شده و به انتخابی ایده‌آل به‌ویژه در مناطق با هوای آلوده بدل می‌شوند.

پدهای سلولزی زیست تخریب‌پذیر هستند و مواد اولیه آن‌ها به‌راحتی در محیط زیست جذب می‌شوند. همچنین استفاده از این کولرها باعث تسویه هوای خانه و جلوگیری از بروز کپک و قارچ در فضای مرطوب خواهد شد. تجربه شما از کولر سلولزی چیست؟ آیا برای تبدیل کولر آبی پوشالی به کولر سلولزی اقدام کرده‌اید؟

سوالات متداول
معایب کولر سلولزی چیست؟
بوی بد پد سلولزی در ابتدای مصرف و قیمت بالای این دستگاه در مقایسه با کولر پوشالی از معایب کولر سلولزی به شمار می‌رود.

کولر سلولزی بخریم یا پوشالی؟
اگر بودجه مناسبی در اختیار دارید، کولر سلولزی خنکای بیشتر و مصرف برق کمتری دارد و از کولر پوشالی مناسب‌تر است.‌

تفاوت کولر آبی و سلولزی چیست؟
تفاوت کولر آبی و سلولزی در جنس پدهایی است که در کولر آبی پوشالی و در کولر سلولزی از جنس سلولز هستند.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا