کهن ترین تصفیه خانه جهان اینجاست(+فیلم)
کهن ترین تصفیه خانه جهان در ایران قرار دارد؛ تصفیه خانه چغازنبیل در شهرستان شوش استان خوزستان، جایی که از گذشته مورد توجه جهانیان بوده است. زیرا یکی از مهمترین سازه تاریخی آبی در جهان محسوب می شود، در کنار آن نیز زیگورات چغازنبیل قرار گرفته است.
این تصفیه خانه با استفـاده از قـانـون فیـزیـکـی ظـروف مرتبـط و مصالحی مناسب مانند قیر و و آجر و سطوح شیب دار که همچنان در تصفیه خانه های جهان مورد استفاده قرار می گیرد آبی را که از رود کرخه در فاصله ۴۵ کیلومتری آن کشیده بودند (کانال روباز) تصفیه می کرد.
به گزارش همشهری، روش تصفیه در این تصفیه خانه به این صورت است که آب ابتدا وارد مخزن شده و سپس با استفاده از ۹ مجرای ارتباطی شیب دار به حوضچه فوقانی برای استفاده منتقل می شد. قانون ظروف مرتبطه، توسط پاسکال فرانسوی به جهانیان معرفی شد عملاً ۳۰۰۰ سال پیش از آن توسط ایلامیان مورد استفاده قرار گرفته است. چغازنبیل یکی از چهار سازه تاریخی ایران است که در فهرست یونسکو به ثبت رسیده است. این سازه با ارتفاع 52 متر و در 5 طبقه ساخته شده ولی در حال حاضر کمتر از سه طبقه از آن باقی مانده است. زیربنای این سازه نیز ابعادی دو برابر ابعاد یک زمین فوتبال دارد.
چغازنبیل یک واژه لری است که از ترکیب دو کلمه چغا به معنی تپه و زنبیل به معنای سبد ساخته شده است. این نیایشگاه در حدود سالهای 1240 تا 1275 پیش از میلاد توسط ایلامیها برای پرستش خدایان آنها ساخته شد.