میزیتو
آخرین خبرها

کشف مقبره‌ های ۴ هزارساله مصری (+عکس)

پژوهش‌های اولیه نشان داده که برخی از این آرامگاه‌ها در دوره پادشاهی میانه مجدد استفاده شدند و این امر نشان‌دهنده سابقه تاریخی قبه‌الهوا به عنوان یکی از گورستان‌های مهم در دوره‌های مختلف است.

کرمان موتور

در چارچوب کاوش‌های باستان‌شناسیِ کنونی در گورستان قبه‌الهوا در اسوان، یک هیئت مصری سه آرامگاه صخره‌ای کشف کرده که به دوره پادشاهی کهن، بین سال‌های ۲۶۸۶ تا ۲۱۸۱ پیش از میلاد بازمی‌گردند.

به گزارش فرادید، محمد اسماعیل خالد، دبیرکل شورای عالی آثار باستانی،  این کشف   را  یک دستاورد علمی مهم دانسته، زیرا داده‌های ارزشمندی درباره یک دوره گذار حساس میان پایان پادشاهی کهن و آغاز دوره اول میانی ارائه می‌دهد. پژوهش‌های اولیه نشان می‌دهد برخی از آرامگاه‌های کشف‌شده فاقد کتیبه هستند، هرچند معماری سنتی و آیین‌های تدفین در آن‌ها حفظ شده؛ نکته‌ای که شاید نشان‌دهنده محدودیت‌های اقتصادی آن دوره باشد.

3 175

برخی از اشیائی که درون آرامگاه‌ها کشف شده‌اند

در همین حال، محمد عبدالبدیع، سرپرست بخش آثار باستانی مصر در شورای عالی آثار باستانی، ویژگی‌های سه آرامگاه کشف‌شده را تشریح کرده است. آرامگاه نخست که فاقد کتیبه یا نوشته است، یک حیاط بیرونی دارد که در آن دو درب کاذب، دو میز نذری، ظروف سفالی، تابوت‌ها و همچنین بقایای اسکلتی کشف شده‌اند. در همان حیاط، هیئت باستان‌شناسی یک چاه تدفینی هم کشف کرده که در آن تابوت‌های چوبیِ پوسیده‌ای حاوی اسکلت‌ها و قطعات سفالی یافت شده است که برخی از این سفالینه‌ها کتیبه‌هایی به خط هیراتیک از دوره پادشاهی کهن دارند.

آرامگاه دوم که در غرب آرامگاه نخست قرار دارد هم فاقد تزئینات نوشتاری است. درون آن، دو میز نذری و شماری ظرف سفالی از دوره پادشاهی میانه کشف شده است. طراحی معماری این آرامگاه نشان می‌دهد که در اواخر دوره پادشاهی کهن یا آغاز دوره اول میانی ساخته شده و در قرون بعد دوباره از آن استفاده شده است.

آرامگاه سوم که از دید ساختار با دو آرامگاه پیشین متفاوت است، در غرب آرامگاه «کا-کم» وابسته به دوره پادشاهی نوین قرار دارد. اگرچه این آرامگاه هم فاقد کتیبه‌های داخلی است، مقدار زیادی سفالینه سالم و حفظ‌شده همراه بقایای انسانی از جمله اسکلت‌های نوزادان در آن کشف شده است. شواهد حاکی از آنست که این آرامگاه هم به دوره پادشاهی کهن بازمی‌گردد.

2 213

در این آرامگاه‌ها درب‌های کاذب و میزهای نذری کشف شده است

این کشف، اهمیت قبه‌الهوا را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محوطه‌های باستان‌شناسی جنوب مصر تأیید کرده و داده‌های جدیدی برای درک توالی زمانی، تحول معماری و آیین‌های تدفینی در دوره‌های گذار مصر باستان فراهم میکند.

مقام‌های مصری تأکید کرده‌اند این یافته‌ها امکان بررسی عمیق‌تری از پویایی‌های اجتماعی و اقتصادی دوره‌ای را فراهم می‌کند که با تحولات سیاسی و فرهنگی همراه بوده؛ همچنین نشان می‌دهد جوامع آن زمان چگونه آیین‌های تدفینی خود را در واکنش به دشواری‌ها تطبیق داده‌اند.

گورستان قبه‌الهوا به دلیل دربر داشتن آرامگاه‌های اشراف و مقامات عالی‌رتبه مشهور است و هر کشف جدید نقش آن را به‌عنوان دریچه‌ای باستان‌شناختی به‌سوی آداب و رسوم نخبگان و مردم عادی در دوره‌های گوناگون تمدن مصر  تقویت می‌کند.

تا زمانی که تاریخ‌گذاری و زمینه تاریخی این آرامگاه‌ها با دقت بیشتر مشخص شود بررسی‌ها همچنان ادامه خواهد داشت، چرا که بقایای به‌دست‌آمده می‌تواند به حل معمای یکی از پیچیده‌ترین دوره‌های تاریخی در سرزمین نیل کمک کند.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا