کاهش قیمت نفت، هزینه انرژی ترکیه را کاهش خواهد داد
در پی اقدامات تلافیجویانه چین و نگرانیهای مربوط به جنگ تجاری، نفت برنت در ۹ آوریل تا ۵۸.۲۲ دلار سقوط کرد و هرچند پس از اعلام تعلیق ۹۰ روزه برخی تعرفهها توسط آمریکا اندکی بهبود یافت، اما هفته را با کاهش ۲.۲ درصدی در قیمت ۶۴.۲۶ دلار به پایان رساند.

پیشبینی میشود کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی هزینه انرژی ترکیه را کاهش دهد. این روند پس از آن شدت گرفت که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، از ۲ آوریل به عنوان «روز رهایی» یاد کرد و در ادامه آن، قیمت نفت برنت با افت ۱۰.۵ درصدی حدود ۷.۸ دلار و نفت خام وست تگزاس (WTI) با کاهش ۱۰.۷ درصدی نزدیک به ۷.۶ دلار کاهش یافت.
به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، اعلام تعرفههای گمرکی جدید از سوی آمریکا که نگرانیها درباره تقاضای جهانی نفت را افزایش داد، موجب شد قیمتها به شدت سقوط کند. همزمان، بهای هر بشکه نفت برنت در همان هفته ۹.۱ درصد کاهش یافت و به ۶۵.۷۴ دلار رسید که پایینترین سطح از اوت ۲۰۲۱ تاکنون به شمار میرود. قیمت نفت خام پایه آمریکا نیز در این مدت با افت ۹.۸ درصدی به ۶۲.۱۰ دلار رسید.
در پی اقدامات تلافیجویانه چین و نگرانیهای مربوط به جنگ تجاری، نفت برنت در ۹ آوریل تا ۵۸.۲۲ دلار سقوط کرد و هرچند پس از اعلام تعلیق ۹۰ روزه برخی تعرفهها توسط آمریکا اندکی بهبود یافت، اما هفته را با کاهش ۲.۲ درصدی در قیمت ۶۴.۲۶ دلار به پایان رساند.
“فریدون برکشلی”، رئیس مؤسسه تحقیقات انرژی وین، در گفتوگو با آناتولی اظهار داشت: افت بهای انرژی برای کشورهایی مانند ترکیه که واردکننده خالص انرژی هستند، فرصت مهمی ایجاد میکند و میتواند به کاهش هزینههای انرژی کمک کند. او همچنین هشدار داد که تعرفههای جدید ترامپ ممکن است رشد اقتصادی جهانی را کند کرده و در نتیجه بر انتظارات رشد اقتصادی ترکیه نیز تاثیر منفی بگذارد.
“همایون فلکشاهی”، کارشناس ارشد نفت در شرکت دادهپردازی Kpler نیز تأکید کرد کاهش رشد جهانی از عوامل اصلی افت قیمت نفت است. او با بیان اینکه پیشبینی رشد اقتصادی آمریکا از ۲ درصد به ۰.۸ درصد کاهش یافته، گفت: میانگین قیمت پیشبینی شده برای نفت برنت در بازه ۱۲ ماه آینده را از ۷۱ دلار به ۶۶ دلار در هر بشکه کاهش دادهایم.
فلاکشاهی افزود که ترکیه از ابتدای سال تاکنون به طور متوسط روزانه ۵۸ هزار بشکه نفت خام وارد کرده و کاهش قیمت نفت، هزینه انرژی این کشور را پایین میآورد. به گفته وی، تضعیف جهانی دلار نیز عاملی دیگر در کاهش هزینهها است، هرچند افت ارزش لیر در برابر دلار، این مزیت را تا حدی خنثی میکند.
این کارشناس همچنین خاطرنشان کرد که کاهش رشد اقتصادی میتواند تولید نفت شیل آمریکا را تحت فشار قرار دهد. به گفته او، اگر قیمت نفت خام وست تگزاس به حدود ۶۰ دلار باقی بماند، ممکن است تولید نفت شیل تا پایان سال حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یابد و در صورت افت قیمت به ۵۵ دلار، این میزان کاهش میتواند به ۶۰۰ هزار بشکه برسد.