چگونه در خارج کشور به کسی در ایران وکالت دهیم؟
در خارج کشور نمی توان با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی آنها، برای ایرن تنظیم وکالت کرد. برای این کار باید به سفارت یا کنسولگری ایران در آن کشور بروید.
برای این که به کسی وکالت رسمی بدهید، باید به دفتر اسناد رسمی بروید و با تنظیم وکالتنامه ای، او را در مورد یا مواردی که مد نظرتان هست، وکیل کنید.
اما در خارج کشور نمی توان با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی آنها، برای ایران تنظیم وکالت کرد. برای این کار باید به سفارت یا کنسولگری ایران در آن کشور بروید.
به گزارش عصر ترکیه، برای این کار باید مراحل زیر را انجام دهید:
1 – ابتدا به “سامانه میخک” که مخفف “مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی” است مراجعه کنید. https://mikhak.mfa.gov.ir
2 – در سامانه میخک، از شما یک ایمیل و یک کد ملی خواهند خواست. حتما ایمیلی بدهید که بدان دسترسی دارید چون کد تایید ورود به سامانه را به آن ایمیل خواهند کرد.
3 – بعد از ورود، وارد بخش وکالتنامه می شوید و نوع وکالت و نمایندگی خارجی که می خواهید بدان مراجعه کنید را انتخاب می کنید.
بعد از ورود، سیستم، اطلاعات شما و وکیل تان را می خواهد. حتما از قبل، اطلاعات او را بگیرید و داشته باشید تا معطل نشوید.
بعد از تکمیل فرم ها ، متن وکالت نامه را به گونه ای که می خواهید می نویسید.
دو نکنه حقوقی:
الف) در متن پیش فرض وکالت نامه آمده است: وکيل مرقوم در خصوص انجام مورد وکالت، حق توکيل به غير ولو کرارا دارد/ ندارد.
شما باید یکی از “دارد” یا “ندارد” را انتخاب کنید. اگر “دارد” را انتخاب کنید بدین معناست که وکیل شما، می تواند برای انجام کار، به فرد یا افراد دیگر وکالت دهد.
اگر “ندارد” را انتخاب کنید، او باید خودش شخصاٌ مورد وکالت را انجام دهد و نمی تواند آن را به دیگری بسپارد.
ب) شما قانوناً حق عزل وکیل تان را دارید ولی اگر در وکالت نامه، نوع وکالت “وکالت بلاعزل” نوشته شود، تا او و شما زنده هستید، وکیل تان خواهد بود و نمی توانید برکنارش کنید. مراقب این نکته باشید.
4 – در پایان با وارد کردن کد امنیتی زیر صفحه، کار ثبت وکالت در سیستم با دریافت کد رهگیری به پایان می رسد.
5 – اما هنوز کار دارید. شما باید مجدداً وارد سیستم نوبت دهی سامانه میخک شوید، نوبت بگیرید و با پرینت برگه نوبت در روز و ساعت مقرر به سفارت یا کنسولگری بروید. در آنجا به بخش وکالتنامه مراجعه می کنید، کد رهگیری را به متصدی مربوطه می دهید و کارهای اداری اش را انجام می دهید و هزینه اش را می پردازید. (بهتر است کارت بانکی همان کشور را همراه داشته باشید)
ضمنا در آنجا می توانید اصل وکالتنامه را خودتان شخصا بگیرید و به وکیل برسانید یا از مسوول مربوطه بخواهید آن را به فردی که در ایران است، تسلیم کنند که در این صورت، آن فرد با داشتن مدارک هویتی به وزارت خارجه مراجعه می کند و وکالتنامه را می گیرد.
این وکالتنامه، دقیقاً دارای همان اعتباری است که در دفاتر اسناد رسمی داخل کشور تنظیم و صادر شده است.
نکته: اگر برای مورد وکالت عجله ندارید و هزینه ها هم برایتان مهم است، بهتر است بعد از برگشت به کشور اقدام به دادن وکالت نامه بکنید چون اعطای وکالت در خارج، مستلزم هزینه ارزی است و گران تر از دفاتر اسناد رسمی داخل کشور تمام می شود.
*مهم: برای گرفتن نوبت خدمات کنسولی از این سایت هم می توانید استفاده کنید:
https://appointment.mfa.ir/