میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
آخرین خبرها

چه زمانی باید کولر گازی را سرویس کرد؟

به گفته مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر، در ساعات اوج بار در تابستان، 40 درصد از تقاضای برق در کشور مربوط به سیستم‌های سرمایشی است.

تبلیغ در عصر ترکیه

به گفته مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر، در ساعات اوج بار در تابستان، 40 درصد از تقاضای برق در کشور مربوط به سیستم‌های سرمایشی است. در ایران بیش از 10 میلیون مشترک از کولر گازی استفاده می‌کنند که باتوجه به قرار داشتن بیش از 80 درصد مناطق در اقلیم غیرگرمسیر، عدد زیادی است. در بعضی از مناطق کشور که استفاده از کولر گازی اجتناب‌ناپذیر است باید با رعایت مواردی مانند سرویس کردن منظم دستگاه، مصرف برق را تا حد امکان پایین نگاه داشت.

به گزارش اعتمادآنلاین ، در شهری مانند تهران که در گرم‌ترین روزهای سال نیز دمای 40 درجه سلسیوس را تجربه نمی‌کند می‌توان با کولر آبی به‌خوبی دمای آسایش 24 درجه را در محیط برقرار کرد؛ اما در شهرهای ساحلی -که رطوبت محیط اجازه استفاده از کولر آبی را نمی‌دهد- و یا در شهرهای گرمسیر، افراد مجبور به استفاده از کولر گازی هستند.

مصرف بالای کولرهای گازی و استفاده اشتباه از آن‌ها، موجب رکوردزنی تقاضای برق در روزهای اخیر شده است. برای پایین آوردن این مصرف رعایت بعضی از نکات ضروری است؛ برای مثال دمای آسایش کولر گازی باید روی عدد 24 و یا بالاتر از آن تنظیم شود و یا دستگاه در مجاورت وسایل گرمازا قرار نگیرد. یکی از موارد مهمی که در استفاده از کولر گازی باید حتماً به آن توجه کرد سرویس کردن دوره‌ای کولرهای گازی است.

چه زمانی باید کولر گازی را سرویس کرد؟

به‌طور کلی بهتر است هرسال با شروع فصل گرما نسبت به سرویس کردن کولر گازی اقدام کنید و با پیشگیری مانع بروز مشکل جدی در دستگاه شوید؛ اما این علائم نشان‌دهنده آن است که دستگاه شما به شکل جدی نیاز به سرویس و تعمیر نیاز دارد:

خاموش شدن یک‌باره دستگاه

باد گرم زدن

کاهش پرتاب باد

کاهش قدرت خنک‌کنندگی

روشن و خاموش شدن دستگاه در فواصل کوتاه

تولید صداهای غیرمعمول

تشکیل بلورهای یخ دور کویل‌های کولر

در سرویس سالیانه کولر فیلترهای دستگاه و همچنین پنل خارجی آن با فشار آب شسته می‌شوند؛ سطح گاز سنجیده می‌شود و درصورت پایین بودن آن را شارژ می‌کنند و نیاز به تعمیرات احتمالی مورد سنجش قرار می‌گیرد.

نکات زیر درمورد سرویس کولر گازی اهمیت حیاتی دارد:

1- فیلتر آلوده تا 15 درصد مصرف برق را بالا می‌برد

کولر گازی هوای داخل اتاق را خنک و تصفیه می‌کند و مجدداً به فضای داخل اتاق بازمی‌گرداند. تجمع گرد و غبار و ذرات خارجی موجود در هوا روی فیلترها، به مرور مانع از عبور هوای کافی از داخل آن‌ها می‌شود و علی‌رغم کار کردن موتور، هوا را خنک نمی‌کند. فشار بالایی که در نتیجه این کار اضافه، به کولر وارد می‌شود علاوه بر کاهش عمر آن، مصرف برق را بالا می‌برد. طبق آمار سایت enterenergysroom.com فیلتر آلوده میزان مصرف برق دستگاه را تا 15 درصد بالا می‌برد.

2- پایین آمدن سطح مبرد کولر گازی بازده دستگاه را پایین می‌آورد

باد گرم زدن دستگاه، یخ زدن کویل‌های اواپراتور، شنیده شدن صدای خش‌خش و ایجاد حباب از داخل دستگاه و بالا رفتن رطوبت محیط، همگی نشان‌دهنده پایین آمدن سطح گاز مبرد است. پایین بودن سطح مبرد نیز مانند آلودگی فیلتر، مصرف دستگاه را بالا می‌برد و طول عمر آن را پایین می‌آورد. طبق گفته سایت ScienceDirect.com وقتی سطح گاز مبرد به 75 درصد میزان مورد انتظار خود برسد، شاخص SEER -که نموداری است از میزان کارایی دستگاه و بازده انرژی آن- به میزان 16 درصد افت می‌کند.

3- خراب شدن ترموستات می‌تواند باعث سوختن موتور کولر شود

اگر کولر گازی را در کنار وسایل گرمازا نصب کرده باشید، دمایی که ترموستات اندازه می‌گیرد با دمای واقعی محیط تفاوت پیدا می‌کند و درنتیجه هوای اطراف به‌خوبی خنک نمی‌شود؛ اما اگر اطراف کولر خالی است و اشتباهی در محل نصب آن رخ نداده، خنک نشدن محیط و تفاوت زیاد بین دمای تعیین شده و دمایی که حس می‌کنید، می‌تواند علامت خرابی ترموستات باشد.

خروج هوای خیلی گرم و یا خیلی سرد از کولر نیز علائم دیگری برای خرابی ترموستات هستند. مورد دیگری که نشان می‌دهد ترموستات دستگاه نیاز به تعمیر دارد کوتاه شدن چرخه روشنایی و خاموشی دستگاه است. اگر کولر گازی مرتب خاموش و روشن شد باید حتماً به فکر تعمیر ترموستات آن باشید زیرا در غیر این‌صورت کمپرسور دستگاه و سایر اجزاء حیاتی آن آسیب خواهند دید. چرخش بی‌وقفه فن کولر نیز مشکل خطرناکی است که از آسیب به ترموستات دستگاه خبر می‌دهد.

توجه داشته باشید که ساختار ترموستات کولر گازی بسیار ظریف است و باید حتماً به یک تعمیرکار ماهر سپرده شود.

4- سرویس کردن کولر از نظر اقتصادی به‌صرفه است

سرویس سالیانه کولر گازی بسته به ظرفیت دستگاه و تعداد موارد مورد نیاز، بین 500 هزار تا 1 میلیون تومان هزینه می‌برد. البته ممکن است این هزینه قدری نیز بیشتر از این مقدار شود. اما اگر یک کولر گازی با ظرفیت 24 هزار را 8 ساعت در روز روشن نگاه داریم، هر ماه بیش از 500 هزار تومان به مبلغ قبض مشترک اضافه می‌کند که با پایین آمدن راندمان ساعات روشن بودن کولر و هزینه برق ناشی از آن بیشتر می‌شود؛ مثلا اگر مدت استفاده را از 8 به 10 ساعت برسانیم، هزینه برق کولر از بیش از 500 هزار تومان به بالای 700 هزار تومان می‌رسد و اگر این مصرف در ساعت اوج بار اتفاق بیفتد به نزدیک 900 هزار تومان نیز خواهد رسید. (اعداد با استفاده از شبیه‌ساز مصرف اپلیکیشن باانرژی برای شهر تهران تخمین زده شده‌اند.)

اگر سرویس نکردن کولر منجر به از کار افتادن آن شود، هزینه‌ بیش از 30 میلیون تومانی خرید کولر جدید نیز به مشترک تحمیل خواهد شد.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا