میزیتو
سلامت و زیبایی

چند دقیقه و چند بار در روز مسواک بزنیم؟

تجمع جرم روی دندان‌ها، تمیز نگه داشتن آن را سخت‌تر می‌کند. بنابراین خرید مسواک مناسب دندان‌هایتان و مسواک زدن پس از هر وعده غذایی بسیار مهم است. در ادامه بهترین مدت زمان مسواک زدن را به طور کامل برسی کرده‌ایم.

کرمان موتور

دندان‌ها مهم‌ترین عضو بدن انسان هستند. مسواک زدن به از بین بردن غذا و پلاک از روی دندان‌هایتان کمک می‌کند. پلاک‌ها یک لایه سفید چسبنده است که روی دندان‌ها تشکیل می‌شود. پس از خوردن غذا یا میان وعده‌ای که قند دارد؛ باکتری‌های موجود در پلاک، اسیدهایی تولید می‌کنند که به مینای دندان حمله می‌کنند. بهترین مدت زمان مسواک زدن از 45 ثانیه تا 2 دقیقه است.

چند دقیقه و چند بار در روز مسواک بزنیم؟

مسواک زدن به مدت دو دقیقه و دو بار در روز توصیه می‌شود. اگر کمتر از دو دقیقه مسواک می‌زنید؛ پلاک‌های دندانتان به اندازه کافی پاک نمی‌شوند. آزمایشات نشان می‌دهد که افزایش مدت زمان مسواک زدن از 45 ثانیه به 2 دقیقه به حذف 26 درصد پلاک بیشتر کمک می‌کند. فشار بیش از حد هنگام مسواک زدن می‌تواند باعث ساییدگی مینای دندان و بافت لثه شود که منجر به حساسیت دندان شود.

نحوه صحیح مسواک زدن

توجه به مدت زمان مسواک زدن مهم است؛ اما اطمینان از تمیز بودن همه سطوح دندان بسیار مهم‌تر است. حرکات کوتاه، حرکت به جلو و عقب بر روی دندان و لثه‌ها در اطراف سطح هر دندان بسیار می‌تواند بر روی تمیزی دندان‌ها موثر باشد. از نوک مسواک برای رسیدن به پشت هر دندان جلویی در بالا و پایین را فراموش نکنید؛ علاوه بر این کشیدن نخ دندان به اندازه مسواک زدن اهمیت دارد. دقت به نحوه صحیح مسواک زدن به جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها و مشکلات جدی کمک می‌کند.

چگونه مسواک مناسب دندانمان را انتخاب کنیم؟

بهتر است برای تمیز گردن دندانتان از مسواکی با موهای نرم استفاده کنید. استفاده از مسواک با موهای سفت به تحلیل لثه و آسیب مینای دندان می‌شود؛ به خصوص اگر مدت زمان مسواک زدن طولانی باشد و فشار زیادی به دندان‌ها اضافه شود. هنگامی که موهای مسواک شروع به خم شدن و ساییدگی کردند؛ مسواک خود را تعویض کنید. توصیه هر سه تا چهار ماه یکبار مسواک خود را تعویض کنید.

بهترین زمان مسواک زدن

برخی از پزشکان معتقد‌‌اند مسواک زدن پس از هر وعده غذایی به سالم ماندن دندان‌ها کمک می‌کند. به طور کلی اگر مایل هستید دو بار در روز مسواک بزنید بهتر است یک بار صبح و یک بار شب‌ها قبل از خواب مسواک بزنید. اگر معمولا بعد از صبحانه مسواک می‌زنید؛ حداقل یک ساعت بعد از خوردن غذا صبر کنید و بعد مسواک بزنید. صبر کردن برای مسواک زدن مهم‌تر از مدت زمان مسواک زدن است؛ چرا که مسواک زدن بلافاصله بعد از خوردن غذا یا نوشیدنی‌های اسیدی می‌تواند مینای دندان را از بین برده و دندان‌ها ضعیف‌تر شوند.

اهمیت مسواک زدن بعد از بیدار شدن از خواب

مسواک زدن بعد از بیدار شدن از خواب اهمیت زیادی دارد چون در طول شب، با کاهش ترشح بزاق، محیط دهان مستعد رشد باکتری‌ها و تجمع پلاک می‌شود. این باکتری‌ها عامل بوی بد دهان و شروع پوسیدگی دندان هستند. با مسواک زدن صبحگاهی، این لایه باکتریایی پاک شده و دهان برای شروع یک روز تازه تمیز و سالم می‌ماند.

مدت زمان مسواک زدن برای گروه‌ها مختلف

مدت زمان مناسب برای مسواک زن بسته به شرایط دهان افراد می‌تواند متفاوت باشد. در ادامه مدت زمان پیشنهادی برای گروه‌های مختلف را برسی می‌کنیم. با رعایت این زمان‌بندی‌ها و روش صحیح مسواک زدن، سلامت دهان، دندان و در هر سنی قابل حفظ و بهبود است.

گروه سنی / شرایطمدت زمان پیشنهادیتوضیحات
کودکان (۳ تا ۶ سال)۲ دقیقه با نظارت والدینبا خمیردندان مخصوص کودکان و حرکات ملایم؛ آموزش به شکل بازی یا شعر مفید است.
نوجوانان (۷ تا ۱۵ سال)۲ تا ۳ دقیقهتمرکز بر تمام سطوح دندان؛ تشویق به استفاده از نخ دندان همزمان با مسواک.
بزرگسالانحداقل ۲ دقیقهدوبار در روز؛ هر ناحیه دهان باید به طور مساوی تمیز شود.
سالمندان۲ تا ۳ دقیقه بسته به شرایطاگر دندان مصنوعی یا تحلیل لثه دارند، با احتیاط بیشتر و مسواک نرم استفاده شود.
افراد دارای ارتودنسی۳ دقیقه یا بیشترنیاز به تمیز کردن دقیق‌تر اطراف سیم‌ها و براکت‌ها؛ استفاده از ابزار کمکی توصیه می‌شود.
افراد با بیماری لثهحداقل ۳ دقیقهاستفاده از خمیردندان تخصصی و مسواک با الیاف نرم برای جلوگیری از التهاب بیشتر.

نتیجه‌گیری

در این مطلب به مدت زمان مسواک زدن پرداختیم. مسواک زدن ساده‌ترین ولی مهم‌ترین گام در حفظ سلامت دهان و دندان است، اما در صورتی موثر خواهد بود که با مدت زمان کافی، روش صحیح و ابزار مناسب انجام شود. رعایت زمان استاندارد، انتخاب خمیر دندان مناسب یا شرایط دهان و استفاده از مسواک مناسب می‌تواند از مشکلاتی مانند پوسیدگی، بوی بد دهان و بیماری لثه جلوگیری کند.

منبع: mayoclinic

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا