چرا برخی مرسدس بنزها دو باتری دارند؟
در برخی از خودروهای مرسدس بنز بجای یک باتری از دو باتری استفاده شده است؛ اما علت انجام این کار چیست؟

خودرو معمولاً دارای یک باتری است که در زیر کاپوت، کنار موتور و سایر اجزای حیاتی قرار دارد. وظیفه این باتری تأمین نیازهای الکتریکی خودرو، از جمله استارت موتور و تغذیه لوازم و تجهیزات مانند چراغها، سیستم صوتی و موارد دیگر است. این باتری توان کافی برای پاسخ به این نیازهای حیاتی را ذخیره میکند. با این حال، همین موضوع باعث میشود که کشف دو باتری متفاوت در خودرو گیجکننده باشد.
به گزارش پدال، انواع مختلفی از خودروهای لوکس تولیدشده توسط مرسدس بنز، از جمله یکی از بهترین مدلهای تاریخ مرسدس، یعنی E۵۰۰، بهجای یک باتری به دو باتری مجهز شدهاند. یکی از باتریها در زیر کاپوت نزدیک شیشه جلو، همانطور که انتظار میرود، قرار دارد، اما باتری دیگر در صندوقعقب، کنار محل قرارگیری لاستیک زاپاس، جای گرفته است. ممکن است تصور کنید این باتری اضطراری است، اما در واقع، مرسدس برای استارت زدن و راهاندازی همه تجهیزات پیشرفته کابین بهطور همزمان به هر دو باتری نیاز دارد. به بیان ساده، این خودروها تشنه برق هستند.
برخی خودروهای مرسدس بنز باتری جانبی برای تغذیه تجهیزات دارند
مدلهای خاصی از مرسدس، مانند E۵۰۰، SL۵۰۰ و S۵۵۰، در کاپوت و صندوقعقب به دو باتری مجهز شدهاند: باتری اصلی و باتری جانبی. باتری اصلی وظیفه سنتی یک باتری خودرو، یعنی استارت زدن را بر عهده دارد. در مقابل، باتری جانبی همه تجهیزات دیگر موجود در خودروی مرسدس، از جمله چراغها، سیستم صوتی، قفلهای برقی و سایر وسایل را تغذیه میکند.
اما چرا مرسدس برای انجام کاری که اکثر خودروها با یک باتری انجام میدهند، به دو باتری نیاز دارد؟ دلیل این است که بهعنوان یک خودروی لوکس، مرسدس معمولاً مصرف برق بسیار بالاتری دارد. در مقایسه با خودروهای سادهتر، مرسدس مملو از ویژگیهای الکترونیکی پیچیده و مکانیسمهاست. مدل E-Class ۲۰۲۴ مرسدس دارای مجموعهای از امکانات لوکس، مانند نورپردازی محیطی و داشبورد تمام دیجیتال، است. اگر همه اینها بخواهند از همان باتری استارت استفاده کنند، هرگز نمیتوانید خودرو را استارت بزنید.
بنابراین، استارت باتری اختصاصی برای روشن کردن موتور دارد، درحالیکه سایر ویژگیهای الکتریکی مرسدس از باتری جانبی نیرو میگیرند. به همین دلیل است که باتری جانبی گاهی بهعنوان باتری مصرفکننده نیز شناخته میشود، زیرا این ویژگیها انرژی قابلتوجهی مصرف میکنند. این میتواند توضیحی باشد که چرا چراغ باتری روی داشبوردتان روشن شده، حتی اگر خودرو بهخوبی استارت میزند. در این حالت، باتری اصلی احتمالاً مشکلی ندارد، اما ممکن است مشکلی در باتری مصرفکننده رخ داده باشد.