میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
سلامت و زیبایی

پنج باور نادرست درباره میوه‌ ها

میوه‌ های خشک هم با وجود داشتن قند و کالری بیشتر، همچنان سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های مورد‌نیاز بدن‌اند.

تبلیغ در عصر ترکیه

ترکیب میوه با سایر مواد مغذی، مانند پروتئین و چربی‌های سالم، می‌تواند به تثبیت سطح قند خون کمک کند و احساس سیری طولانی‌مدت به‌وجود آورد.

به گزارش ایندیپندنت، میوه‌ها منبع خوبی از ویتامین‌های ضروری، مواد معدنی، فیبر، آب و آنتی‌اکسیدان‌ها به شمار می‌روند، با این حال اخیرا افزایش اطلاع‌رسانی درباره مضرات قند موجب شده برخی تصورات نادرست درباره مصرف میوه ایجاد شود. یاهولایف به پنج باور غلط که ممکن است مانع مصرف میوه شود، اشاره می‌کند.

باور غلط شماره ۱: میوه، چون قند دارد، سالم نیست

به گزارش ایندیپندنت، جیمی نادو، متخصص تغذیه، به یاهو لایف می‌گوید: «میوه‌ها یکی از مغذی‌ترین و سالم‌ترین مواد غذایی‌اند که می‌توانیم در رژیم غذایی روزانه‌مان بگنجانیم. بله، میوه‌ها قند طبیعی فروکتوز دارند، اما آنها چیزی فراتر از شیرینی به ما می‌دهند. میوه‌ها انرژی بخش و سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های موثرند؛ یعنی همه آن‌چیز‌هایی که برای کمک به کاهش خطر بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت، سندرم متابولیک و سرطان ضروری‌اند. حتی مطالعات نشان داده‌اند هر وعده میوه اضافی در روز می‌تواند خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی را تا حدود پنج درصد کاهش دهد.»

میوه همچنین منبع عالی فیبر است. برای مثال یک سیب متوسط ​​ ۴.۴ گرم و یک فنجان تمشک هشت گرم فیبر دارد که ۳۲ درصد نیاز روزانه زنان به فیبر و ۲۱ درصد نیاز مردان به این ماده مفید را تامین می‌کند. فیبر به سلامت روده و دستگاه گوارش کمک می‌کند و در کاهش کلسترول و تنظیم قند خون هم موثر است. تحقیقات جدید از تاثیر مثبت فیبر بر اختلالات خلقی مانند اضطراب و افسردگی نیز خبر داده‌اند.

باور غلط شماره ۲: توت‌ها (Berries) از میوه‌های دیگر بهترند

درست است که توت‌ها به دلیل قند کم، فیبر بالا و آنتی‌اکسیدان‌هایشان محبوبیت دارند، اما تنها میوه‌های ارزشمند نیستند. همه میوه‌ها با مواد مغذی که دارند، عملکرد بدن را بهبود می‌بخشند. برای مثال مصرف تنها دو عدد کیوی طلایی در روز به رفع یبوست در بزرگسالان کمک می‌کند، در حالی که انبه منبع مس و اسیدفولیک است که برای زنان باردار موثر است.

انگور هم با وجود قند بالایی که دارد، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند رسوراترول و کورستین است که از بدن در مقابل بیماری قلبی و برخی از انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

باور غلط شماره ۳: میوه‌های کنسرو‌شده کمتر از میوه‌های منجمد یا تازه مغذی‌اند

معمولا شنیده‌ایم که می‌گویند «هرچه تازه‌تر بهتر»، اما این جمله در مورد میوه‌ها لزوما درست نیست. سامانتا دویتو، متخصص تغذیه، می‌گوید که میوه‌های کنسروشده اغلب چندان خوشنام نیستند، در حالی که فرایند کنسرو کردن کمترین تاثیر را بر فیبر میوه دارد و تحقیقات نشان می‌دهد سطح مواد مغذی میوه‌های بدون شکرکنسروشده، میوه‌های منجمد و تازه تقریبا یکسان است.

البته این جدا از مضراتی است که استفاده از محتوای خوراکی در داخل کنسرو‌ها و غذا‌های فرآوری شده به همراه دارد و فقط مربوط به میزان مواد مغذی و ویتامین‌ها و فیبر است.

میوه‌های خشک هم با وجود داشتن قند و کالری بیشتر، همچنان سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های مورد‌نیاز بدن‌اند.

باور غلط شماره ۴: میوه را باید با معده خالی خورد

برای اینکه از فواید میوه بهره‌مند شوید، نیازی نیست که آن را ناشتا یا در زمان خاصی از روز بخورید. بدن ما به‌گونه‌ای طراحی شده است که می‌تواند مواد مغذی میوه را، صرف‌نظر از زمان مصرف آن، هضم و جذب کند. از طرفی ترکیب میوه با سایر غذا‌های حاوی پروتئین و چربی‌های سالم، حتی می‌تواند به تثبیت سطح قند خون کمک کند و شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه دارد و احتمال پرخوری را کاهش دهد.

باور غلط شماره ۵: اگر دیابت دارید، میوه نخورید

لیزا اندروز، متخصص تغذیه، می‌گوید که قند طبیعی موجود در میوه به این معنا نیست که باعث افزایش سریع قند خون خواهد شد. میوه برای افراد مبتلا به دیابت می‌تواند یک شیرینی طبیعی فراهم می‌کند و می‌توان برای مصرف آن با پزشک مشورت کرد.

اندروز می‌گوید: «در واقع، یک پژوهش اخیرا نشان داد که مصرف میوه با کاهش سطح قند خون ناشتا در افراد مبتلا به دیابت مرتبط است. افرادی که دیابتشان تحت کنترل است، می‌توانند به‌طور روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم میوه تازه مصرف کنند.»

فیبر و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی میوه‌ها مانند پلی‌فنول‌ها و فلاونوئید‌ها هم ممکن است به کاهش عوارض دیابت کمک کنند. پلی‌فنول‌ها خواص ضدویروسی، ضدباکتریایی، ضدالتهابی، ضدسرطانی و آنتی‌اکسیدانی قوی دارند. میوه‌های غنی از فلاونوئید‌ها هم سطح هموگلوبین ای‌وان‌سی (A۱c/ میانگین قند خون در سه ماه) و قند ناشتا را کاهش می‌دهند. حتی تحقیقات نشان داده که افزایش مصرف میوه‌های غنی از فلاونوئید در رژیم غذایی ممکن است خطر رتینوپاتی (عوارض بینایی مربوط به دیابت) را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا