میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
ترکیه

هشدار کارشناسان فناوری در ترکیه، درباره تهدیدات امنیتی و جنگ‌ های سایبری

حاکان توپوزاوغلو، کارشناس فناوری، هشدار داد که استفاده از دستگاه‌های هوشمند با نرم‌افزارهایی که دارای درهای پشتی هستند، خطر جنگ‌های سایبری را افزایش داده و به یک تهدید جدی برای امنیت ملی تبدیل شده است. او تأکید کرد که این موضوع باید به‌عنوان یک مسئله مهم در نظر گرفته شود.

تبلیغ در عصر ترکیه

توپوزاوغلو با اشاره به این‌که نرم‌افزارهای ناشناخته و دستگاه‌هایی که در کشورهای دیگر تولید می‌شوند همیشه خطرناک هستند، گفت: “ما بارها به این مسئله اشاره کرده‌ایم. دستگاه‌های هوشمند و چیپ‌های موجود در آن‌ها دارای درهایی هستند که امکان به‌روزرسانی و مداخله از راه دور را فراهم می‌کنند. اثبات این‌که آیا کشوری از این امکان برای مقاصد مخرب استفاده می‌کند، بسیار دشوار است، اما باید بر این نکته تمرکز کنیم که چه اقداماتی می‌توانیم انجام دهیم. این مسئله به وضوح یک چالش امنیت ملی است.”

به گزارش عصرترکیه به نقل از ایرانیان ترکیه، توپوزاوغلو همچنین تأکید کرد که این نوع نرم‌افزارها می‌توانند با امواج کنترل‌شده، حتی احساسات انسان را تحت تأثیر قرار دهند. او در این باره گفت: “هر کسی که دستگاه یا نرم‌افزار تولید می‌کند، می‌تواند درگاه مخفی خود را در آن بگذارد و از آن سوءاستفاده کند. ما حتی گزارش‌هایی شنیده‌ایم که برخی خودروها از راه دور قفل شده‌اند. این نوع کنترل‌ها می‌تواند شامل تمام دستگاه‌هایی باشد که از نرم‌افزارهای برنامه‌ریزی‌شده استفاده می‌کنند.”

او افزود: “با استفاده از امواج خاص، می‌توان احساساتی مانند افسردگی و ناامیدی را به افراد القا کرد. دمای دستگاه‌ها را می‌توان از راه دور افزایش داد و حتی به انفجار آن‌ها منجر شد. بنابراین، وجود درهای پشتی نرم‌افزاری در این دستگاه‌ها خطر جدی برای کاربران است و نظارت دقیق بر تولیدکنندگان داخلی ضروری است.”

این کارشناس فناوری همچنین بر لزوم توسعه زیرساخت‌های داخلی اینترنت و فناوری در ترکیه تأکید کرد و هشدار داد که وابستگی کنونی به زیرساخت‌های خارجی ممکن است در آینده مشکلات بزرگی ایجاد کند. او گفت: “مرکز اصلی اینترنت در ایالات متحده است و به نظر می‌رسد که تمام اطلاعات از آنجا کنترل می‌شود. این وابستگی می‌تواند روزی ما را بدون دسترسی به اینترنت بگذارد. بنابراین ترکیه باید یک زیرساخت مستقل اینترنتی ایجاد کند تا در شرایط اضطراری ارتباطات خود را حفظ کند.”

توپوزاوغلو به کشورهایی مانند چین، روسیه، ایران و کره شمالی اشاره کرد که اقدامات پیشگیرانه‌ای در این زمینه انجام داده‌اند. او اظهار داشت: “چین با توسعه سیستم‌عامل داخلی خود و قطع وابستگی به سیستم‌های عامل خارجی، یک گام مهم در حفظ امنیت سایبری خود برداشته است. ما نیز باید مانند موفقیت‌هایی که در زمینه‌های نظامی همچون تولید پهپادها و هواپیماهای بدون سرنشین داشتیم، در حوزه اینترنت و فناوری یک حرکت ملی راه‌اندازی کنیم.”

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا