بلیط هواپیما فلای تودی
میزیتو
خبرهای ویژه

هشدار درباره اپلیکیشن‌های جعلی هشدار زلزله

اپلیکیشن‌های جعلی در برخی موارد با ارسال اعلان‌های جعلی، کاربران را به تبلیغات هدایت کرده و درآمدزایی می‌کنند یا با نصب نرم‌افزارهای جعلی، داده‌های شخصی را به سرقت می‌برند.

کرمان موتور

رئیس کمیسیون امنیت سایبری کنفدراسیون مصرف‌کنندگان ترکیه (TÜKONFED)، نسبت به افزایش اپلیکیشن‌های جعلی هشدار زلزله هشدار داد.

به گزارش عصرترکیه به نقل از سی ان ان ترک، محرم باکی با اشاره به سوءاستفاده برخی افراد فرصت‌طلب از افزایش نیاز به اطلاعات پس از وقوع زلزله، گفت: به تازگی شاهد رشد قابل توجه اپلیکیشن‌های جعلی به نام هشدار زلزله بوده‌ایم که شهروندان را هم از نظر دیجیتال و هم از نظر فیزیکی در معرض خطر قرار می‌دهد. او افزود: باید نسبت به سیستم‌های هشدار اولیه‌ای که مدعی‌اند می‌توانند چند ثانیه یا حتی چند دقیقه پیش از وقوع زلزله هشدار دهند، با دقت عمل کنیم. در حالی که در جهان نمونه‌هایی از این دست وجود دارد، باید مراقب اپلیکیشن‌های جعلی تبلیغاتی باشیم.

رئیس کمیسیون امنیت سایبری TÜKONFED با تشریح نحوه کار سیستم‌های هشدار زلزله، توضیح داد که تلفن‌های همراه با استفاده از حسگرهای شتاب‌سنج داخلی قادر به شناسایی لرزش‌های کوچک هستند. او گفت: این اپلیکیشن‌ها میلیون‌ها دستگاه را به شبکه‌ای از حسگرهای لرزه‌ای موبایل تبدیل می‌کنند. زمانی که چندین دستگاه در یک منطقه خاص به طور همزمان لرزش را شناسایی کنند، داده‌ها به سرور منتقل می‌شود و در صورت تطابق با معیارهای زلزله مخرب، هشدار فوری برای کاربران ارسال می‌شود.

محرم باکی همچنین نسبت به تهدیدات سایبری ناشی از این اپلیکیشن‌های جعلی هشدار داد و گفت: این برنامه‌ها فقط اطلاعات غلط منتشر نمی‌کنند، بلکه ممکن است بدافزارهایی را روی تلفن‌های همراه نصب کرده و به اطلاعات حساسی مانند دوربین، میکروفون و موقعیت مکانی دسترسی پیدا کنند. در برخی موارد نیز با ارسال اعلان‌های جعلی، کاربران را به تبلیغات هدایت کرده و درآمدزایی می‌کنند یا با نصب نرم‌افزارهای جعلی، داده‌های شخصی را به سرقت می‌برند.

او با اشاره به وجود سیستم‌های رسمی هشدار زلزله در ایالات متحده و ژاپن گفت: در این کشورها دستگاه‌های لرزه‌نگار زیرزمینی دولتی اطلاعات هشدار را به دستگاه‌ها منتقل می‌کنند، اما در ترکیه هنوز چنین زیرساختی وجود ندارد. باکی تأکید کرد که باید با احتیاط به اپلیکیشن‌هایی که وعده ارسال هشدار آنی می‌دهند، نگاه کرد و حتماً مجوزهای درخواستی این برنامه‌ها به دقت بررسی شود.

وی همچنین توصیه کرد: باید دسترسی به مکان، صدا، ویدئو و میکروفون را در تلفن‌های همراه محدود کنیم. با این حال، برای دریافت هشدارهای اضطراری، فعال بودن موقعیت مکانی و اعلان‌ها ضروری است.

باکی در پایان بار دیگر بر اهمیت امنیت دیجیتال تأکید کرد و گفت: چیزی که به اندازه ترس از زلزله خطرناک است، امنیت دیجیتال ماست.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا