هشدار به مسافران در آستانه تعطیلات؛ مراقب کلاهبرداران باشید!
قرارداد باید شامل جزئیات دقیقی مانند دامنه خدمات، مدت اقامت، شرایط لغو و هزینه کل باشد و در صورت بروز مشکل، مصرفکنندگان باید حتماً به مراجع قانونی مراجعه کنند.

با نزدیک شدن به فصل تعطیلات و افزایش تقاضا برای رزرو زودهنگام، کارشناسان به شهروندان هشدار دادهاند که مراقب کلاهبرداریهای احتمالی از طریق وبسایتهای جعلی باشند.
به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، ارگون کیلیچ، رئیس انجمن حقوق مصرفکنندگان، در آستانه فصل تعطیلات به کسانی که قصد رزرو زودهنگام دارند، هشدار داد که وبسایتهای جعلی میتوانند تجربه تعطیلات را به کابوس تبدیل کنند.
کیلیچ تأکید کرد که برای جلوگیری از گرفتار شدن در دام رزروهای جعلی، باید اقامتگاه مورد نظر بهخوبی بررسی شود. او گفت: علاوه بر توجه به نظرات کاربران در اینترنت، پیش از سفر باید با دقت فکر کرد و تصمیم درستی گرفت. یک تعطیلات بدون برنامهریزی میتواند به جای لذت، به تجربهای تلخ منجر شود.
وی افزود که در برنامهریزی تعطیلات، توان مالی باید در نظر گرفته شود و بررسی مواردی مانند قیمت هتل، خدمات با هزینه اضافی و سیاستهای قیمتگذاری کسبه محلی برای گردشگران اهمیت زیادی دارد.
کیلیچ همچنین به اهمیت بررسی جزئیاتی مانند دسترسی به حملونقل و نزدیکی به مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: تعیین مدت اقامت و برنامهریزی برای بازدید از جاذبههای گردشگری به داشتن تعطیلاتی مفید کمک میکند. نباید صرفاً به تصاویر منتشرشده در وبسایت رسمی هتل یا دهکده توریستی اعتماد کرد. بررسی نظرات کاربران، امتیازها و تجربیات واقعی در پلتفرمهای مستقل ضروری است.
یلیچ با تأکید بر لزوم انعقاد قرارداد کتبی پیش از رزرو تعطیلات، اظهار داشت: هرگز نباید بدون قرارداد کتبی پرداخت انجام شود و تمام پرداختها باید با دریافت سند معتبر صورت گیرند. اسناد پرداخت باید تا پایان تعطیلات نگهداری شوند.او افزود که قرارداد باید شامل جزئیات دقیقی مانند دامنه خدمات، مدت اقامت، شرایط لغو و هزینه کل باشد و در صورت بروز مشکل، مصرفکنندگان باید حتماً به مراجع قانونی مراجعه کنند.
رئیس انجمن حقوق مصرفکنندگان درباره اهمیت مستندسازی خدمات ناقص گفت: اگر با شرایطی مغایر با قرارداد یا تحقیقاتتان مواجه شدید، باید آن را بهعنوان ‘خدمات ناقص’ مستند کنید. ابتدا مشکل را به مدیریت هتل و سپس به شرکت برگزارکننده تور اطلاع دهید. اگر مشکل حل نشد، برای اختلافات با ارزش کمتر از ۱۴۹ هزار لیر، میتوانید بهصورت حضوری به هیئتهای داوری مصرفکننده در شهر یا منطقه خود مراجعه کنید یا از طریق ایمیل یا سامانه اطلاعات مصرفکننده (TÜBİS) در درگاه دولت الکترونیک اقدام کنید. درخواستها باید همراه با فاکتور، اطلاعات پرداخت، کپی قرارداد و سایر مدارک اثباتکننده اختلاف ارائه شوند.