هشدار به شهروندان درخصوص خرید از سایتهای خارجی/ مراقب سایتهای چینی باشید!
در خریدهای داخلی باید از معتبر بودن سایت اطمینان حاصل شود. سایتهایی که دارای نشان اعتماد وزارت بازرگانی هستند قابل اطمینانترند.

رئیس کل انجمن حقوق مصرفکنندگان ترکیه، درخصوص خطرات احتمالی خرید از سایتهای خارجی هشدار داد و گفت: در این گونه خریدها، هم اطلاعات شخصی و هم اطلاعات بانکی کاربران ذخیره میشود.
به گزارش عصرترکیه به نقل از خبرگزاری آناتولی، ارگون قلیچ با اشاره به افزایش خریدهای اینترنتی پس از همهگیری کرونا و رشد روزافزون فناوری گفت: فرهنگ خرید بهتدریج به سمت تجارت الکترونیک تغییر یافته و در خریدهای داخلی باید از معتبر بودن سایت اطمینان حاصل شود. به گفته اوسایتهایی که دارای نشان اعتماد وزارت بازرگانی هستند قابل اطمینانترند، همچنین بررسی نام و دامنه سایت بسیار مهم است.
او در ادامه افزود: در خرید از سایتهای خارجی باید دقت بیشتری به خرج داد، چرا که اطلاعات شخصی و بانکی شما در این سایتها ثبت میشود. بسیاری از این سایتها، بهویژه آنهایی که در خارج از ترکیه فعالیت میکنند، نمایندهای در داخل کشور ندارند و در صورت بروز مشکل، مصرفکننده امکان پیگیری ندارد.
قلیچ افزود: همچنین این سایتها با دریافت اجازه از کاربران در قالب توافقنامههای کاربری و سیاستهای محتوایی، دادهها را پردازش میکنند، اما کاربران اغلب نمیدانند این اطلاعات چگونه، کجا و با چه کسانی بهاشتراک گذاشته میشود.
او با هشدار درخصوص قیمتهای اغواکننده برخی سایتهای خارجی، گفت ممکن است مصرفکنندگان با تصور صرفهجویی در هزینه، در نهایت متحمل زیان بیشتری شوند.
کنان آلتینسات، رئیس انجمن فناوری اطلاعات ترکیه نیز در این زمینه گفت: تراکنشهای اینترنتی ذخیره می شوند و کاربران باید در سایتهایی که اطلاعات شخصی و بانکی در آنها ثبت میشود، بسیار بااحتیاط عمل کنند، بهویژه درخصوص سایتهایی که از چین فعالیت میکنند و در ترکیه نمایندهای ندارند، در صورت بروز مشکل امکان جبران خسارت فراهم نیست .