هر رنگ چسب برق چه کاربردی دارد ؟
رنگهای چسب برق ۶ رنگ مشکی، سبز، زرد، آبی، سفید و قرمز به طور ثابت و مختلف است. در ادامه با ما همراه باشید تا با ویژگی های هر کدام آشنا شوید.
رنگ چسب برق
چسب برق معمولا جهت اتصال سیمها، متصل کردن بریدگیهای سطحی سیمکشی و ایجاد عایق در محل اتصالات الکتریکی به کار میرود. این چسبها در طول، عرض، جنس و رنگهای متفاوت تولید میشوند که طبق نیازتان از آنها استفاده کنید.
رولهای نواری با پوشش لاستیک، کامبریک، وینیل و ماستیک ساخته میشوند تا زمان پیچیدن دور سیم، برای آن ایمنی ایجاد کنند. انواع رنگهای چسب برق با ویژگیهای متفاوتی پیدا میشود و هر رنگ حاوی اطلاعات خاصی راجب سیم است.
بیشتر چسبهای برق به رنگ استاندارد مشکی عرضه میشوند، برای مثال در یک کارتن ۵۰۰ عددی از چسب برق، نصف آنها به رنگ مشکی و نصف دیگر از سایر رنگهای چسب برق است. چسب مشکی را جهت پایداری مقابل دمای زیاد میسازند که عایق مناسبی برای جریانی که از سیم عبور میکند، باشد. چسبهای برق سفید و مشکی بهترین استفاده را در تعمیرات عمومی و کاربردهای دیگر منازل دارند. رنگهای چسب برق را برای تنوع تولید نمیکنند تفاوت رنگ چسب به این منظور است که انتقال پیامهای فنی و ایمنی با آن انجام شود.
ویژگی انواع رنگ چسب برق
بنابراین مهندسین برق و برقکارها در سیمکشیهای ساختمان با استفاده از رنگ بندی چسب، خط تقسیم شبکه، فاز، نول، برگشت سیم، طبقات ساختمان را علامتگذاری میکنند. پس انتخاب مناسب رنگ برای هر نوع تعمیر و نگهداری، سیمهای برق مورد نظر را پیدا کنید. رنگهای چسب برق ۶ رنگ مشکی، سبز، زرد، آبی، سفید و قرمز به طور ثابت و مختلف است. طبق استاندارد بینالمللی رنگ مشکی چسب در ولتاژ کم و فاز دوم، رنگ سبز چسب نشان دهنده اتصال به زمین یا سیم ارت است، رنگ زرد نشان دهنده جریان برق فشار قوی فاز C سیمکشیهای ۱۱۰ ولت است.
رنگ قرمز یعنی پوسته و ولتاژ ۴۱۵ سه فاز، رنگ آبی چسب ولتاژ ۲۳۰ و خنثی، رنگ نارنجی برای پوسته و ابزار باغبانی، رنگ قهوهای ولتاژ کم و فاز اول، رنگ خاکستری ولتاژ کم و فاز سوم، رنگهای زرد و سبز در صورتی که با هم باشند، سیم اتصال به زمین را نشان میدهند. لازم است بدانید، برخی مواقع در تولیدات آمریکایی یا انگلیسی رنگها با معانی متفاوتی به کار میروند.
برای مثال رنگهای زرد و سبز تولید انگلیس با هم برای اتصال زمین و رنگهای قهوهای، نارنجی و زرد به ترتیب فاز اول تا سوم را تعیین میکنند. رنگهای قهوهای، نارنجی، سفید و خاکستری معنی خاصی را انتقال نمیدهند و رنگ زرد فاز دوم را به جای اتصال زمین نشان میدهد.
چسب برق معمولاً برای اتصال سیم ها، اتصال سطح مقطع سیم ها و ایجاد عایق در محل اتصالات الکتریکی استفاده می شود. این چسب ها در طول ها، عرض ها، مواد و رنگ های مختلف تولید می شوند که می توانید با توجه به نیاز خود از آنها استفاده کنید. قرقره ها با لاستیک، کامبریک، وینیل و ماستیک ساخته می شوند تا هنگام پیچیده شدن سیم، امنیت آن را تامین کنند. رنگ های چسب برق را می توان با ویژگی های مختلف یافت و هر رنگ حاوی اطلاعات خاصی در مورد سیم است.
منبع : الکتروچسب