میزیتو
گوناگون

مقایسه کیا اپتیما K5 و هونگچی H5 وارداتی

خودروسازان چینی برخلاف دهه‌های قبل، پیشرفت زیادی در صنعت خودرو داشته‌اند و محصولات لوکس و باکیفیتی تولید می‌کنند.

کرمان موتور

خودروسازان چینی برخلاف دهه‌های قبل، پیشرفت زیادی در صنعت خودرو داشته‌اند و محصولات لوکس و باکیفیتی تولید می‌کنند.

به گزارش گجت نیوز، آن‌ها در حال حاضر توان رقابت با برندهای مشهور جهان مثل تویوتا، هیوندای و کیا را دارند و حتی در بعضی از رقابت‌ها پیروز می‌شوند. امروز در این مطلب از گجت نیوز به سراغ یک کره‌ای با دوام و یک چینی لوکس رفته‌ایم تا برنده را مشخص کنیم.

مقایسه کیا اپتیما K5 و هونگچی H5 وارداتی

13 70

اصطلاح خودرو لوکس تعریف مشخص و واحدی ندارد و افراد مختلف، برداشت‌های گوناگونی از آن می‌کنند. برای عده‌ای از مشتریان، وجود چرم در کابین و بهره‌مندی از آپشن‌های پیشرفته کافی است تا یک خودرو را لوکس بنامند. در مقابل، بعضی از خریداران به این‌ها اکتفا نمی‌کنند و توجهشان معطوف به برند و قیمت است و هر چه برند مشهورتر و بهای آن بیشتر باشد، به خواسته خود نزدیک‌تر می‌شوند.

بسیاری از مشتریان در ایران، هر خودرویی را که قیمتش بیش از سه میلیارد تومان باشد، لوکس تلقی می‌کنند و فرقی نمی‌کند که خودرو از کره جنوبی آمده باشد یا چین! با این اوصاف، از نظر عموم مردم، قیمت بالا برای خودرو لوکس کافی به نظر می‌رسد و مهم نیست که آن محصول در سطح جهانی دارای شهرت است یا نه.

مختصری از برند هونگچی

12 85

با این حال، نظر چشم بادامی‌های چینی با ما متفاوت است. در فضایی که برندهای معتبری مثل لکسوس و مرسدس بنز حضور دارند، برند هونگچی توانسته با تولید خودروهایی خوش‌ ساخت و پرآپشن، جایگاهی والا در بازار کسب کند. خودروهای هونگچی نسبت به دیگر برندهای چینی، ظاهر شیک‌تر و امکانات بیشتری دارند و در گروه مدل‌های مجهزتر قرار می‌گیرند. البته هنوز نمی‌توان آن‌ها را هم‌ رده برندهای جهانی دانست یا با مرسدس بنز و لکسوس مقایسه کرد. با این حال، هونگچی برای بازار داخلی چین، نمونه‌ای موفق از خودروی لوکس با هزینه معقول به شمار می‌آید.

خودروسازان باسابقه زیادی در چین فعالیت می‌کنند، اما یکی از مهم‌ترین آن‌ها، هونگچی است که بیش از شش دهه فعالیت در کارنامه درخشان خود دارد. این برند قدیمی در حال حاضر تحت مالکیت گروه بزرگ فاو قرار دارد و از سال ۲۰۰۹ با تولید محصولات مدرن، چهره‌ای تازه به خود گرفته است. هونگچی در سال‌های اخیر توانسته جایگاه ویژه‌ای در بخش خودروهای لوکس در چین کسب کند.

ترکیب محصولات این برند پرآوازه چینی شامل چهار سدان، دو شاسی‌ بلند بنزینی و دو خودرو برقی است که بازار متنوعی برای چشم بادامی‌های پکن و سایر مشتریان خارجی فراهم می‌آورد. این مجموعه متنوع، نشان‌‌دهنده تلاش این برند برای حضور پررنگ در بازار خودروهای سطح بالا است. به تازگی شرکت بهمن موتور، هونگچی H5 را که ارزان‌ترین خودرو لوکس هونگچی به حساب می‌آید، راهی بازار ایران کرده است.

مختصری از برند کیا
11 101

در آن سوی میدان رقابت، کیا موتورز از کره‌ جنوبی دلبری می‌کند. این خودروساز باسابقه در طول دهه‌های متمادی، مسیر متفاوتی را طی کرده و تبدیل به یکی از برندهای معتبر آسیایی شده است. کیا کار خود را در ایران با پراید آغاز کرد، اما امروزه به خاطر محصولات لوکس و باکیفیتی همچون اسپورتیج، اپتیما و پگاس شناخته می‌شود. این خودروساز کره‌ای در سال ۱۹۴۴ تأسیس شد و در ابتدا تمرکز خود را معطوف به ساخت کامیون و موتورسیکلت کرده بود.

اولین خودرو سواری کیا در سال ۱۹۷۳ میلادی و با الهام از یک خودرو ژاپنی به تولید انبوه رسید. اکنون کیا با داشتن کارخانه‌هایی در نقاط مختلف جهان، به‌ صورت مستقل فعالیت می‌کند و نقش پررنگی در صنعت خودرو دارد. این شرکت با اینکه قریب به نیمی از سهامش در اختیار هیوندای است، همچنان هویت مستقل خود را حفظ کرده و خوش می‌درخشد.

برآوردها نشان می‌دهد که گروه کیا موتورز سالانه بین ۳.۵ تا ۴ میلیون خودرو تولید می‌کند که عددی شگفت انگیز برای یک خودروساز در آسیا است. این شرکت با عرضه مدل‌هایی در کلاس‌های گوناگون، مفهوم خودرو لوکس و اقتصادی را در ذهن مشتریان بازتعریف کرده است. محصولات کیا در ایران، محبوب و قابل احترام هستند.

نخستین نسل از اپتیما یا کیا کی ۵ در سال ۲۰۰۰ میلادی به بازار عرضه شد. این سدان جذاب و باکیفیت به لحاظ فنی وجوه تشابه زیادی با هیوندای سوناتا دارد و همچنان این رویه را حفظ کرده است. قریب به یک دهه بعد، دومین نسل از کیا اپتیما به بازار ایران رسید و سپس مدل‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۸ آن روانه بازار شدند و دل خریداران ایرانی را ربودند.

از آنجایی که بازار ما شرایط واردات از ژاپن را به طور گسترده نداشت، نتوانست با برندهای معروفی مثل نیسان و تویوتا همکاری گسترده داشته باشد و ناچار با کیا و حتی خودروسازان چینی خو گرفت. اپتیما در فقدان حضور تویوتا کمری و هوندا آکورد، گزینه مناسب و بادوامی به شمار می‌رفت و به همین خاطر محبوب شد. با شناخت بازار اپتیما، احتمال می‌دهیم که مدل ۲۰۲۴ آن به فروش قابل توجهی برسد.

طراحی ظاهری

10 104

اگر از خودروهایی که ظاهر قدیمی دارند خسته شده‌اید، کیا K5 جدید با چراغ‌های باریک و ظاهر تهاجمی انتخاب مناسبی است. این سدان وارداتی، چهره اسپرت و جسورانه‌ای دارد. در مقابل، هونگچی H5 بیشتر حس کلاسیک و رسمی القا می‌کند و طراحی بخش عقب آن ممکن است کمی نامتوازن به نظر برسد.

کیا اپتیما یا همان K5 در ابعاد نزدیک به هیوندای سوناتا ساخته شده و دارای طول ۴۹۰۵ میلی‌ متری، عرض ۱۸۶۰ میلی‌ متری و ارتفاع ۱۴۴۵ میلی‌ متری شده است. با این اوصاف، خودرویی سایز متوسط و خوش‌ استایل محسوب می‌شود. اپتیما دارای فاصله محوری ۲۸۵۰ میلی‌ متری بوده و فضای مناسبی برای سرنشینان فراهم کرده است.

9 112

در مقایسه با کیا، مدل H5 از برند هونگچی ابعاد بزرگ‌تری دارد و فضای بیشتری در اختیار سرنشینان می‌گذارد. این ویژگی باعث شده تا هونگچی H5 بیشتر به‌ عنوان یک خودرو لوکس خانوادگی شناخته شود. اندازه بزرگ‌تر و طراحی داخلی جادارتر، این سدان چینی را گزینه‌ای مناسب برای سفرهای طولانی می‌کند.

کیا اپتیما K5 مدل ۲۰۲۵ با طراحی نوآورانه‌ و چراغ‌های LED یکپارچه به بازار عرضه شده است. نوار نورانی جلو، با فرم زیگزاگ شبیه رعد و برق، چهره‌ای تهاجمی و جذاب به خودرو داده و جلوپنجره‌ خاص برند کیا که به دماغ ببر معروف است نیز همچنان در این نسخه دیده می‌شود.

در نمای جانبی، اپتیما ۲۰۲۵ طراحی ساده و به دور از اغراق دارد که ظاهر آن را از دیگر سدان‌های کره‌ای متمایز می‌کند. خطوط بدنه با خمیدگی‌های نرم و بدون شکست، حس تعادل و ظرافت را القا می‌کنند. این ویژگی باعث شده فرم بدنه بیشتر به خودروهای سدان کوپه یا فست‌ بک شباهت پیدا کند. یکی از عناصر خلاقانه در طراحی این خودرو لوکس، استفاده از رینگ‌های ۱۸ اینچی با ظاهر اسپرت است. همچنین نوار کرومی که از ستون A آغاز شده و تا بخش انتهایی بدنه کشیده شده، جلوه‌ای ویژه به نمای جانبی بخشیده است.

8 129

چراغ‌های نمای عقب اپتیما یا K5، یکپارچه و بدون هیجان هستند، اما در عوض، بدنه، گلگیر و سپر با حجم‌دهی مناسب، خوب از آب درآمده‌اند. طراحان این سدان کره‌ای برای اگزوزها، جایگاه ویژه‌ای طراحی کرده‌اند تا حس اسپرت این محصول افزایش یابد.

در نمای عقب هونگچی H5، چراغ‌های نسبتاً ساده‌ای با نوار پیوسته در مرکز دیده می‌شود که طراحی مدرن اما بدون هیجان دارد. فرم بومرنگی چراغ‌های دو طرف، هماهنگی کافی با سایر عناصر بدنه ندارد و باعث ایجاد ناهماهنگی بصری در نمای پشت خودرو شده است. این موضوع تا حدی از جذابیت کلی طراحی عقب می‌کاهد.

7 140

در مقابل، برخی جزئیات مثبت در طراحی بخش عقب وجود دارند که نمی‌توان از آن‌ها چشم‌پوشی کرد. محل قرارگیری مناسب پلاک، شکل خاص درپوش صندوق و طراحی خروجی اگزوزها، تلاش‌ها برای القای حس یک خودرو لوکس را نشان می‌دهد. این ویژگی‌ها باعث می‌شوند نمای عقب این سدان چینی، حداقل از دید فنی، قابل قبول باشد.

فضای کابین

6 182

در فضای داخلی هونگچی H5، از متریال باکیفیت و نرم استفاده شده و طراحی الهام گرفته شده از مرسدس بنز S کلاس، حس یک خودرو لوکس واقعی را به سرنشینان منتقل می‌کند. ترکیب فوق باعث شده سرنشینان در کابین H5 رفاه و کیفیت بیشتری را نسبت به رقیب کره‌ای تجربه کنند.

در مقابل، کابین کیا K5 رویکرد ساده‌تری نسبت به حریف چینی داشته، تا حدودی اسپرت طراحی شده و حس لوکس بودن کمتری دارد. با این حال، فرم کلی فضای داخلی آن برای کسانی که رانندگی هیجان‌ انگیز و طراحی مدرن را می‌پسندند، جذاب‌تر است. سادگی در خطوط داشبورد و فرم اسپرت صندلی‌ها، نمایی جسورانه و جوان‌پسند ایجاد کرده است.

به لحاظ فنی باید در نظر داشت که طراحی دسته‌ دنده‌ بزرگ و اهرمی کیا K5 نسبت به ترندهای جدید، کمی قدیمی به نظر می‌رسد. همچنین استفاده از پنل آنالوگ با عقربه‌های سنتی در پشت فرمان، نشان دهنده عقب ماندگی این سدان کره‌ای در مقایسه با رقبای خود در کلاس جهانی است.

5 219

پیش از این گفتیم که کیا اپتیما شباهت‌های زیادی به هیوندای سوناتا ۲۰۲۵ دارد و یکی از شباهت‌ها مربوط به کابین داخل است. صفحه نمایش‌های پیوسته این خودرو روی داشبورد قرار گرفته و برای کنترل تجهیزات ایمنی و رفاهی مختلف از کلیدهای فیزیکی بهره گرفته شده است. با وجود این شباهت‌ها، بررسی‌ها نشان می‌دهد که سوناتا نسبت به اپتیما، برتری‌های محسوسی دارد.

از طرفی، هونگچی اچ 5 مجهز به دو صفحه نمایش 12.3 اینچی شده و داشبورد آن بی‌شباهت به مرسدس S کلاس و تسلا مدل S نیست. با این حال، دسته دنده و فرمان این سدان چینی، تداعی کننده خودروهای کلاسیک و قدیمی هستند. چرم همرنگ صندلی‌ها در برخی قسمت‌ها از جمله تودری‌ها، قسمت میانی داشبورد و کنسول به کار رفته و جلوه‌ای خاص به خودرو بخشیده است.

قوای فنی

4 262

اپتیما مدل ۲۰۲۴ کوشا خودرو مجهز به یک پیشرانه ۲.۰ لیتری تنفس طبیعی شده که می‌تواند در شرایط ایده آل، ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۱۹۶ نیوتن متر گشتاور را از طریق یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک به چرخ‌های جلو انتقال دهد. این سدان کره‌ای قادر است ظرف ۱۰ ثانیه از سکون مطلق به شتاب ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و در هر صد کیلومتر مسافتی که طی می‌کند، ۱۰ لیتر بنزین بسوزاند.

با این حال کوشا خودرو یک نسخه 1.5 لیتری توربو برای اپتیما K5 در نظر گرفته که می‌تواند در شرایط ایده آل، 170 اسب بخار قدرت و 253 نیوتن متر گشتاور تولید کند. عملکرد فنی این دو موتور شبیه به هم بوده، اما مصرف سوخت آن 2 لیتر بهینه‌تر از مدل تنفس طبیعی است.

در آن سوی میدان مبارزه، بهمن موتور با هونگچی H5 وارداتی حاضر شده است. این سدان چینی در سینه خود از یک موتور 2.0 لیتری توربو سود می‌برد که قادر به تولید 224 اسب بخار قدرت و 340 نیوتن متر گشتاور است. نیروی محرکه از طریق یک گیربکس 8 سرعته اتومات به چرخ‌های جو انتقال می‌یابد و شتاب صفر تا صد آن 2 ثانیه از کیا اپتیما کمتر است.

3 335

هونگچی اچ 5 می‌تواند در هر 100 کیلومتر پیمایشی که دارد، 6.6 لیتر بنزین مصرف کند و از این نظر، برتری قابل ملاحظه‌ای به نسخه تنفس طبیعی اپتیما K5 خواهد داشت. البته به اعتقاد بعضی از کارشناسان، مصرف سوخت این خودرو تنها روی کاغذ 6.6 لیتر است و در واقعیت به 12 لیتر می‌رسد! در ادامه نیم نگاهی به امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی این دو سدان وارداتی می‌اندازیم.

امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی

2 396

امکانات / ویژگی‌هاکیا اپتیما K5 مدل 2024هونگچی H5 (بهمن موتور)
نمایشگر مرکزی10.25 اینچ، لمسی، ناوبری، Apple CarPlay / Android Auto12.3 اینچ، لمسی، فاقد Android Auto
صفحه کیلومتر دیجیتال۱۲.۳ اینچ دیجیتال کامل۱۰.۲۵ اینچ دیجیتال نیمه‌ کامل
سیستم صوتیBose با 12 بلندگوسیستم صوتی ۸ بلندگو
جنس صندلی‌هاچرم طبیعی با دوخت اسپرتچرم مصنوعی
تنظیم صندلی راننده۱۰ حالته برقی با حافظه۶ حالته برقی
گرم‌کن و سردکن صندلیدارد (راننده و سرنشین جلو)فقط گرم‌ کن
سقف پانورامادارد با سانروف برقیندارد
شارژر بی‌سیم موبایلداردندارد
تهویه مطبوعاتوماتیک دوگانه با خروجی عقباتوماتیک دوگانه
فیلتر تصفیه هوا کابینداردندارد
تعداد ایربگ۶ عدد (جلو، جانبی، پرده‌ای)۶ عدد
سیستم ترمز اضطراریخودکار با تشخیص عابرندارد
هشدار خروج از خطداردندارد
کمک به حفظ بین خطوطداردندارد
کروز کنترلهوشمند با رادار تطبیقیمعمولی
دوربین دید اطراف۳۶۰ درجه با گرافیک بالادوربین ۳۶۰ درجه با کیفیت متوسط
سنسور نور و بارانهر دو فعالفقط سنسور نور
ترمز پارک برقیدارد با Auto Holdدارد
رادار نقطه کورداردندارد
تشخیص تابلوهای ترافیکیداردندارد
سیستم هشدار خواب‌آلودگی رانندهداردندارد

قیمت و ارزش خرید

در بازار چین، قیمت هر دو خودرو یعنی کیا K5 و هونگچی H5 در محدوده‌ ۲۵ تا ۳۰ هزار دلار قرار دارد و تفاوت قابل توجهی میان آن‌ها دیده نمی‌شود. شباهت قیمتی این دو محصول نشان می‌دهد که هر دو در کلاس خودروهای لوکس و اقتصادی با امکانات متوسط رو به بالا جای می‌گیرند و مخاطبان مشترکی دارند.

اما شرایط در بازار ایران متفاوت است و فاصله قیمتی میان این دو خودرو بسیار بیشتر به چشم می‌آید. برای خرید کیا K5 مدل ۲۰۲۴ در بازار آزاد، حدود ۵ میلیارد تومان بودجه نیاز دارید، در حالی‌ که هونگچی H5 با قیمتی بین ۳ تا ۳.۳ میلیارد تومان عرضه می‌شود. اختلاف قیمت ۱.۵ تا ۲ میلیارد تومانی این خودرو، نقش تعیین‌ کننده‌ای در تصمیم‌گیری خریداران دارد.

در واقع، خریدار ایرانی باید بودجه‌ی قابل‌توجهی بیشتر صرف کند تا بتواند مالک یک دستگاه کیا K5 شود. با توجه به شرایط اقتصادی و محدودیت‌های واردات، قیمت نهایی این خودرو لوکس کره‌ای در ایران چندین برابر قیمت جهانی آن است، در حالی که هونگچی H5 با وجود کیفیت بالا، گزینه‌ای اقتصادی‌تر به‌نظر می‌رسد.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا