میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
گوناگون

مقایسه موتور TU3 و TU5 (+مزایا و معایب)

در این مقاله به بررسی موتور TU3 و TU5 پرداخته و تفاوت آن‌ها با یکدیگر را ذکر می‌کنیم.

تبلیغ در عصر ترکیه

موتورهای سری TU پژو سیتروئن به لطف استفاده گسترده در محصولات ایران‌خودرو کاملاً شناخته شده هستند. البته سری پیشرانه‌های TU پژو سیتروئن شامل نمونه‌های گوناگونی است اما دو نسخه از آن در کشورمان با نام‌های TU3 و TU5 تولید و عرضه شده‌اند که در ادامه می‌خواهیم به بررسی آن‌ها پرداخته و تفاوت‌هایشان را با یکدیگر ذکر کنیم.

تفاوت موتور TU3 و TU5

به گزارش پدال، اما موتورهای سری TU پژو سیتروئن در سال ۱۹۸۶ رونمایی و جایگزین موتورهای سری X شدند. دو نسخه شناخته شده از این پیشرانه‌ها با نام‌های TU3 و TU5 شناخته می‌شوند. موتور TU3 در کشورمان روی پژو ۲۰۶ تیپ ۲ و ۲۰۶ صندوقدار و اخیراً ۲۰۷ نصب شده است و جزو پیشرانه‌های کم‌مصرف به شمار می‌رود. این پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۳ لیتری ۷۵ اسب بخار قدرت در دور ۵۳۰۰ و ۱۱۸ نیوتون متر گشتاور در دور ۳۴۰۰ تولید می‌کند. نیروی پیشرانه نیز از طریق گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ‌ها منتقل می‌شود.

اما پیشرانه TU5 که در خودروهای تولیدی ایران‌خودرو بکار رفته و جزو موتورهای پرفروش است روی خودروهایی همچون ۲۰۶ تیپ ۵، ۲۰۷، پارس، رانا و… دیده می‌شود. قدرت و گشتاور موتور ۱.۶ لیتری موردبحث به ۱۰۵ اسب بخار و ۱۴۲ نیوتون متر می‌رسد. ایران‌خودرو از گیربکس‌های ۵ سرعته دستی و ۴ سرعته اتوماتیک برای این موتور استفاده کرده است. اخیراً نسخه بهینه شده موتور TU5 با پسوند پلاس و افزایش حداقلی قدرت و گشتاور روی تارا و رانا پلاس پانوراما بکار می‌رود. در جدول زیر می‌توانیم مشخصات فنی هر دو موتور را مشاهده کنیم:

مقایسه موتور TU3 با TU5
TU3TU5
حجم موتور (سی‌سی)۱۳۶۰۱۵۸۷
حداکثر توان موتور (اسب بخار)۷۵۱۰۵
حداکثر گشتاور (نیوتون متر)۱۱۸۱۴۲
نسبت تراکم۹.۶۱۰.۵
تعداد سوپاپ۸۱۶
نوع سوخت سازگاربنزین بدون سرب اکتان ۸۷ و ۹۵بنزین بدون سرب اکتان ۸۷ و ۹۵
سیستم انژکتوریپاشش چندنقطه‌ایپاشش چندنقطه‌ای

با توجه به مشخصات هر دو پیشرانه می‌توان گفت موتور TU5 از تکنولوژی به‌روزتری سود می‌برد که نتیجه آن تولید قدرت و گشتاور بیشتری خواهد بود و این موضوع خودش را در سواری و شتاب گیری کاملاً نشان می‌دهد؛ بنابراین واضح است که برتری این بخش به موتور TU5 اختصاص خواهد داشت. نکته مهم دیگر به مصرف سوخت هر دو موتور مربوط می‌شود که تقریباً مشابه یکدیگر است.

همچنین باید به استهلاک قطعات اشاره کرد که اگرچه موتور TU5 با مشکل کارکرد در دمای بالا و حساسیت به روغن مصرفی دست‌به‌گریبان است اما از طرف دیگر مشکلات موتور TU3 همچون سوختن واشر سر سیلندر در آن به چشم نمی‌خورد. همچنین باید دانست موتور TU3 به دلیل قدرت پایین خود معمولاً بیشتر تحت‌فشار قرار می‌گیرد و طبیعی است که در درازمدت استهلاک بالاتری داشته باشد.

از جمله مزایای پیشرانه TU5 می‌توان به سروصدای کم، مصرف سوخت پایین در مقایسه با دیگر خودروهای تولیدی، قدرت و شتاب مناسب، فراوانی قطعات و خدمات و هزینه‌های نگهداری مناسب‌تر در مقایسه با موتور EF7 اشاره کرد. البته این موتور مشکلاتی نیز دارد که شامل حساسیت به نوع روغن مصرفی، دمای کارکرد بالا و تکنولوژی قدیمی اشاره کرد.

موتور TU3 هم مزایایی همچون مصرف سوخت کم را با قیمت مناسب‌تر قطعات همراه می‌کند اما عیوبی همچون خرابی واشر سر سیلندر و استهلاک بالا در انتظار آن خواهند بود. در ادامه ذکر تفاوت موتور TU3 با TU5 باید به شکل ظاهری آن‌ها نیز اشاره کنیم که تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و خبری از سیم‌کشی‌های نامنظم در آن‌ها نیست و اکثر قطعات با نظم خوبی در کنار یکدیگر قرار دارند؛ بنابراین از این نظر نمی‌توان یک موتور را نسبت به دیگری برتر دانست.

اختلاف قدرت و گشتاور دو موتور TU3 و TU5 در قیمت محصولات ایران‌خودرو نیز خودش را نشان می‌دهد. در واقع برای دستیابی به قدرت بیشتر باید پول بیشتری نیز پرداخت و این امری طبیعی است! درصورتی‌که از بابت بودجه در نظر گرفته شده مشکلی نداشته باشید قطعاً انتخاب پیشرانه TU5 توصیه می‌شود اما اگر بودجه محدودی دارید چاره‌ای به جز خرید ۲۰۶ تیپ ۲ یا ۲۰۷ با پیشرانه TU3 باقی نخواهد ماند.

البته یک راه دیگر نیز وجود دارد و آن‌هم انتخاب محصولات سایپا با موتور M15 است. این موتور ۸۷ اسب بخار قدرت و ۱۲۸ نیوتون متر گشتاور تولید می‌کند و در خودروهایی همچون تیبا، کوییک و ساینا بکار می‌رود. اگر مدل خودرو و برند سازنده برای شما اولویت پایین‌تری داشته باشند، موتور M15 می‌تواند جایگزین مناسبی برای TU3 باشد. البته مشکلاتی همچون سروصدای زیاد در این موتور تولیدی سایپا وجود دارند. در پایان از مالکان خودروهای مجهز به موتورهای TU3 و TU5 خواهشمندیم تجربیات خود در این زمینه را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارند.

موتور TU3موتور TU5
نقاط قوتمصرف سوخت پایین، قیمت پایین‌تر قطعات، سر و صدای کم، خدمات پس از فروش گستردهقدرت و گشتاور بالاتر، مصرف سوخت پایین، سر و صدای کم، خدمات پس از فروش گسترده
نقاط ضعفاستهلاک بالاتر، مشکل سوختن واشر سر سیلندر، قدرت و کشش پایینحساسیت به روغن، دمای کارکرد بالا، قیمت بالاتر قطعات

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا