میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
سلامت و زیبایی

مصرف زیاد این ویتامین‌ ها سبب مسمومیت می‌شود

نایب رئیس انجمن علمی پزشکان کودکان ایران با اشاره به اینکه مصرف بی‌رویه مکمل‌ها می‌تواند باعث مسمومیت شود، توصیه کرد: خانواده‌ها به‌جای صرف هزینه برای مکمل‌های گران‌قیمت، این هزینه را صرف خرید مواد غذایی مغذی مانند تخم‌مرغ و مغزیجات کنند.

کرمان موتور

کودکان در دوران رشد خود نیازمند دریافت مواد مغذی شامل ویتامین‌ها و دیگر مواد معدنی هستند. مواد غذایی مختلف بهترین منابع تأمین ویتامین‌ها و دیگر مواد موردنیاز بدن هستند اما برخی کودکان در دوران کودکی به دلیل کمبود مواد موردنیاز بدن مجبور به استفاده از مکمل‌های تغذیه‌ای هستند. درصورتی‌که مواد پروتئینی و ویتامین‌های موردنیاز کودک در طول روز، برایش فراهم نشود، رشد او به تأخیر می‌افتد.

به گزارش خبرآنلاین، اغلب غذای روزانه نمی‌تواند تمام مواد مغزی کودک را فراهم می‌کند. به همین منظور باید از مکمل غذای کودک استفاده کرد. غذای کمکی نوزاد، تکمیل‌کننده شیر مادر یا شیرخشک است. نمی‌توان انتظار داشت که کودک تمام مواد مغذی موردنیازش را برای رشد از شیر مادر دریافت کند.

مهدی سالک، متخصص کودکان، فلوشیپ غدد کودکان و نایب‌رئیس انجمن علمی پزشکان کودکان ایران در گفت‌وگو با فارس بر اهمیت تغذیه سالم در رشد و نمو کودکان تأکید کرد.

وی اظهار داشت: بسیاری از خانواده‌ها به‌جای استفاده از مواد غذایی سالم مانند شیر، لبنیات، میوه و سبزیجات، به طور خودسرانه از مکمل‌ها استفاده می‌کنند. این در حالی است که مصرف بی‌رویه مکمل‌ها می‌تواند خطر مسمومیت‌های دارویی ایجاد کند؛ به‌ویژه ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین‌های A، D و E که در بدن ذخیره می‌شوند.

سالک تأکید کرد: در دو سال اول زندگی، بهترین غذا برای کودکان شیر مادر است و استفاده از قطره‌های مولتی‌ویتامین و مکمل‌های آهن ضروری است.

مصرف زیاد این ویتامین‌ ها سبب مسمومیت می‌شود

وی افزود: بعد از دوسالگی، مصرف مکمل‌ها در بسیاری از موارد ضروری نیست، اما به دلیل عدم دریافت کافی نور خورشید، استفاده از مکمل‌های ویتامین D به مقدار ۴۰۰ واحد در روز توصیه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف بی‌رویه مکمل‌ها می‌تواند باعث مسمومیت شود، توصیه کرد که خانواده‌ها به‌جای صرف هزینه برای مکمل‌های گران‌قیمت، این هزینه را صرف خرید مواد غذایی مغذی مانند تخم‌مرغ و مغزیجات کنند.

نایب‌رئیس انجمن علمی پزشکان کودکان ایران به خانواده‌ها هشدار داد که اصرار برای تجویز داروهای تقویتی از پزشکان نکنند و افزود: برخلاف باور عمومی، داروهای تقویتی نمی‌توانند از بروز سرماخوردگی مکرر جلوگیری کنند. سیستم ایمنی بدن کودکان به طور طبیعی طراحی شده است تا با ویروس‌های مختلف مقابله کند.

وی توصیه کرد: خانواده‌ها با تمرکز بر تغذیه سالم و استفاده منطقی از مکمل‌ها، به بهبود سلامت و رشد کودکان کمک کنند.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا