میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
ترکیه

مسجد ایاصوفیه با هوش مصنوعی محافظت می‌شود

وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه و اداره کل اوقاف، با به‌کارگیری تدابیر مختلف، علاوه بر ایجاد شرایطی بهتر برای بازدیدکنندگان، با استفاده از فناوری‌های پیشرفته از آسیب رسیدن به ساختارهای فیزیکی مسجد جلوگیری می‌کنند.

کرمان موتور

مسجد تاریخی ایاصوفیه که در طول تاریخ سه بار ساخته شده و موفق شده بیش از ۱۵ قرن پابرجا بماند، اکنون با استفاده از فناوری‌های نوین و سیستم‌های هوش مصنوعی محافظت می‌شود.

به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، در حالی که برنامه‌ها و سامانه‌هایی برای سهولت بازدید گردشگران داخلی و خارجی در این مکان اجرا شده، مراقبت از سازه‌های تاریخی آن نیز با بهره‌گیری از هوش مصنوعی تضمین می‌شود.

این مکان که پیشتر کلیسا بوده و پس از فتح استانبول به مسجد تبدیل شد، در سال ۱۹۳۴ با تصمیم شورای وزیران به موزه تغییر کاربری داد، پس از ۸۶ سال بار دیگر با فرمان ریاست جمهوری در ۱۰ ژوئیه ۲۰۲۰ به عنوان مسجد بازگشایی شد که از آن زمان تاکنون حدود ۴۰ میلیون نفر از این بنای باشکوه بازدید کرده‌اند.

وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه و اداره کل اوقاف، با به‌کارگیری تدابیر مختلف، علاوه بر ایجاد شرایطی بهتر برای بازدیدکنندگان، با استفاده از فناوری‌های پیشرفته از آسیب رسیدن به ساختارهای فیزیکی مسجد جلوگیری می‌کنند.

مدیریت بازدیدکنندگان و تسهیلات جدید

لونت چتین، معاون منطقه اول اوقاف استانبول در گفت‌وگو با خبرنگار آناتولی گفت که از پنج سال پیش مسجد ایاصوفیه مجدداً به عبادت اختصاص یافته و تیمی حدود ۳۰۰ نفره در این مکان خدمت می‌کنند. این تیم شامل کارکنان امنیتی و نظافت و همچنین مسئولانی برای هماهنگی و سهولت بازدیدکنندگان است.

وی افزود که از ۱۵ ژانویه ۲۰۲۰ برنامه مدیریت بازدیدکنندگان در ایاصوفیه به اجرا درآمده و با این برنامه، ورود و خروج بازدیدکنندگان به طور جداگانه تنظیم شده است تا ازدحام در ورودی کاهش یابد و صف‌های طولانی دیگر مشاهده نشود که این تدابیر به راحتی بیشتر زائران و بازدیدکنندگان کمک کرده است.

چتین همچنین اعلام کرد که از ۱۵ ژانویه ۲۰۲۴، طبقه گالری مسجد به بازدید اختصاص یافته و سیستم صوتی راهنمای بازدید به ۲۳ زبان مختلف نصب شده است. بازدیدکنندگان می‌توانند به‌صورت رایگان با استفاده از هدفون تلفن همراه یا هدفون‌های دیگر، توضیحات مربوط به موزائیک‌ها، بخش‌های ساختاری مانند کتابخانه‌های دوره عثمانی، محل منبر و جایگاه مؤذن را به زبان مادری خود بشنوند. این امکان باعث شده هم بازدید به صورت کیفی‌تر انجام شود و هم فضای عبادت مختل نشود.

سیستم امنیتی مجهز به هوش مصنوعی

چتین در ادامه گفت که با نصب چند صد دوربین جدید و به‌روزرسانی سیستم امنیتی، از فناوری هوش مصنوعی در حفاظت مسجد بهره گرفته‌اند. این سیستم به کارکنان کمک می‌کند تا در موارد مختلف به سرعت هشدار دریافت کنند و در صورت ورود غیرمجاز به بخش‌های ممنوعه، به صورت خودکار اطلاع‌رسانی انجام شود و واکنش سریع تیم امنیتی ممکن شود. این تکنولوژی نقش مهمی در محافظت از ساختمان تاریخی مسجد ایفا می‌کند.

ادامه پروژه‌های مرمتی

وی افزود که پروژه‌های مرمتی مسجد نیز ادامه دارد و کار بر روی پروژه جامع بازسازی به پایان رسیده‌است. چتین اعلام کرد که پس از این مراحل، کار بر روی مسائل ایستایی گنبد اصلی و گنبدهای جانبی آغاز شده و مرمت مناره دوم بایزید نیز در حال اتمام است. او تأکید کرد که روند مرمت‌ها به صورت مرحله‌ای و پیوسته ادامه خواهد یافت.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا