محله شطرنجی تهران کجاست؟
برخی محلهها در تهران از ۴طرف باز بودند و به خیابانها و بزرگراههای ریز و درشت شهری راه داشتند و ساکنانش به همین خاطر میپسندیدند که محلهشان پررفتوآمد است و در آن برو و بیا جریان دارد.

اما برخی تهرانیها محلههایی را میپسندیدند که بنبست و دنج و کمتردد بودند و تنها محلیها وارد آن میشدند. یکی از این محلههای مدرن و دنج محله گیشای تهران بود که ساکنان آرامشطلب خودش را داشت. موضوع صلح و آرامش آنقدر برای اهالی محله گیشا مهم بود که بلوار شیبدار و اصلی خود را در دورهای بلوار صلح نامیده بودند. البته در طول زمان و در تهرانی که همهچیز زنده است و در حال تغییر، این محله هم از شکل بنبست درآمد و از شمال به بزرگراه حکیم راه پیدا کرد، اما همچنان گیشا مدرن است و آرامش خود را حفظ کرده.
تاریخش
به گزارش همشهری آنلاین، در دهه۱۳۳۰ شمسی، ۲شریک تجاری به نامهای کینژاد و شاپوریان برای کارهای عمرانی و ساختمانی شرکتی تأسیس کردند و نامش را «کیشا» یا «کیشا» گذاشتند که از ترکیب ابتدای نام فامیلشان تشکیل میشد. آنها در همان سالها زمینهای بیابانی و خالی از سکنه محله گیشا را خریدند و قصد داشتند در آنجا برای سکونت کارکنان شرکت راهآهن خانهسازی کنند. این ساختوساز چند سالی طول کشید. چون گیشا با الگوبرداری از شهرکهای آمریکایی و با در نظر گرفتن اصول شهرسازی مدرن ساخته شد و البته در آن به زیرساختهایی مثل سیستم فاضلاب شهری و تصفیهخانه آب شهری جداگانه و دیگر مسائل فنی توجه ویژهای شده بود، این محله حاشیه شهر مورد توجه پایتختنشینان قرار گرفت. البته اینکه چرا پروژههای ساختمانی کیشا به محله گیشا تغییر نام پیدا کرد معلوم نیست، اما هرچه هست این محله همچنان حال و هوای روزگار قدیم خود را حفظ کرده است.
رونق گیشا
برگزاری مسابقات ورزشی آسیایی در تهران و رفتوآمد ورزشکاران به ورزشگاه آریامهر آن روزها یا ورزشگاه آزادی امروز باعث تولد پلی هوایی در بخش جنوبی محله گیشا شد و تردد را در آنجا راحتتر کرد؛ پلی فلزی که شرکتی بلژیکی آن را ساخت و در اواخر دهه۱۳۹۰ برچیده شد.
اهالیاش
اگر از مردم باصفای این محله بگذریم، وجود پارک، فرهنگسرا، موزه، بازارچه، مدرسه و مجتمعهای تجاری این محله از تهران را به جایی همهچیزتمام بدل کرده که طرفداران خودش را دارد. در کنار دیگر مراکز آموزشی گیشا، در سال۱۳۴۴ شمسی، مجتمع آموزشی ناشنوایان نیمروز هم تأسیس شد که تا اکنون مشغول به ارائه خدمت است. محل زندگی هنرمندان بزرگی چون سهراب سپهری شاعر معاصر، جلیل شهناز نوازنده چیرهدست تار و بسیاری از هنرمندان دیگر نیز در این محله بود.
اکنونش
این محله که این روزها به کوی نصر معروف است، تا سالها از شمال به بزرگراه حکیم، از شرق به بوستان گفتگو و از غرب به بزرگراه شیخفضلالله نوری محدود بود و تنها راه ورود و خروج ساکنانش از مسیر جنوب یعنی بزرگراه آلاحمد امکانپذیر بود. اما ساخت و گسترش بزرگراه حکیم تردد را در این محله آسانتر کرد. کوی نصر، محلهای با کوچههای شطرنجی، همچنان از محلههای پرطرفدار تهران است.