محافظت از وسایل الکترونیکی در هنگام رعد و برق و طوفان
در عصر فناوری، وسایل الکترونیکی به بخشی جداییناپذیر از زندگی روزمره ما تبدیل شدهاند.

در عصر فناوری، وسایل الکترونیکی به بخشی جداییناپذیر از زندگی روزمره ما تبدیل شدهاند. با اینکه بسیاری از گجتهای امروزی با باتری کار میکنند اما همچنان بخش بزرگی از لوازم خانگی و اداری ما برای کار کردن به برق شهری متصل هستند.
به گزارش گجت نیوز، با این حال، موقعیتهایی وجود دارد که هوشمندانهترین و امنترین کار استفاده نکردن از پریز برق و جدا کردن دستگاهها از آن است. یکی از مهمترین این موقعیتها هنگام وقوع طوفان و رعد و برق است.
چرا باید دوشاخه وسایل الکترونیکی را هنگام طوفان بکشیم؟
این کار هم برای ایمنی شما و هم برای افزایش طول عمر دستگاههایتان ضروری است. دلیل اصلی این توصیه، احتمال برخورد صاعقه به شبکه برق خانه شما و ایجاد یک نوسان ولتاژ ناگهانی و قدرتمند است.
این افزایش ناگهانی ولتاژ میتواند به دستگاههایی که به محافظ برق مجهز نیستند آسیب جدی وارد کند یا حتی آنها را به طور کامل از کار بیندازد. علاوه بر این، سیمکشی داخلی خانه شما نیز در معرض خطر آسیبدیدگی قرار میگیرد.
بنابراین، کشیدن دوشاخه وسایل الکترونیکی از پریز یک اقدام ساده اما بسیار موثر برای جلوگیری از خسارات احتمالی است. این کار ارتباط فیزیکی دستگاه با شبکه برق را قطع میکند و مانع از رسیدن ولتاژ مخرب به مدارهای حساس داخلی آن میشود.
چگونه خانه را در برابر صاعقه مقاوم کنیم؟
هرچند کشیدن دوشاخه وسایل الکترونیکی راهکاری موثر است، اما اقدامات دیگری نیز برای محافظت کلی از خانه وجود دارد. یکی از این روشها، نصب یک محافظ نوسان برق برای کل خانه است.
این دستگاه به پنل اصلی برق خانه متصل میشود و از تمام سیستم در برابر نوسانات ناگهانی محافظت میکند. البته این راهحل هم گران است و هم در برابر برخورد مستقیم صاعقه به خانه تضمین صد درصدی ایجاد نمیکند.
راهکار دیگر، نصب صاعقهگیر یا برقگیر است. این میلههای فلزی، صاعقه را به سمت خود جذب میکنند و انرژی ویرانگر آن را به طور ایمن به زمین منتقل میسازند. به این ترتیب، صاعقه به خطوط برق و تجهیزات الکتریکی خانه شما برخورد نمیکند. این روش نیز هزینه نصب بالایی دارد.
از کجا بفهمیم وسایل ما با رعد و برق آسیب دیدهاند؟

اگر اقدامات پیشگیرانه را انجام ندادهاید، ممکن است وسایل شما آسیب دیده باشند. نشانههایی برای تشخیص این موضوع وجود دارد. واضحترین نشانه عملکرد دستگاه است.
اگر دستگاه روشن نمیشود یا به درستی کار نمیکند، احتمالا دچار آسیب شده است. علائم فیزیکی نیز میتوانند به شما کمک کنند. بوی سوختگی از دستگاه یا پریز، علائم سوختگی و تغییر رنگ روی پریز یا حتی آسیب فیزیکی قابل مشاهده روی بدنه دستگاه، همگی هشدارهایی جدی هستند.
در صورت مشاهده این علائم، برای بررسی پریزها و سیمکشی حتما با یک برقکار حرفهای تماس بگیرید. برای دستگاههای آسیبدیده نیز میتوانید با بررسی گارانتی برای تعمیر یا تعویض آنها اقدام کنید. در نهایت جدا کردن دوشاخه وسایل الکترونیکی هنگام طوفان همیشه یک حرکت هوشمندانه است، حتی اگر اقدامات حفاظتی دیگر را انجام داده باشید.