میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
آخرین خبرها

ماشین برقی ها در اروپا خریدار ندارد

بررسی شواهد و قرائن موجود نشان می‌دهد که ماشین برقی‌ها در اروپا خریدار ندارد. اتحادیه اروپا چه چاره‌ای برای این معضل اندیشیده است؟

کرمان موتور

صنعت خودرو جهان به سمت برقی شدن در حال حرکت است و نشانه‌های پررنگ این تغییر جهت را می‌توان از برنامه‌های جدی و مصمم دولت‌ها و شرکت‌های خودروسازی دید.

به گزارش گجت نیوز، اتحادیه اروپا تصمیم گرفته کمتر از یک دهه دیگر به خودروسازان و مردم فرصت دهد تا از ماشین‌های بنزینی یا درون سوز استفاده کنند و پس از آن باید تصمیم بگیرند که یا سوار خودروهای الکتریکی شوند یا ایناکه قید رانندگی را بزنند! گرچه تصمیم اروپا برای ممنوعیت تولید محصولات درون سوز تا سال ۲۰۳۵ میلادی جدی است، اما شهروندان کشورهای مختلف قاره سبز، واکنشی به این اقدام ضربتی نشان نداده و همچنان از ماشین‌های بنزینی استقبال می‌کنند.

آمارها نشان می‌دهد که در مجموع، ۱.۸ درصد خودروهای اروپا برقی هستند که تاسف بار است. ماشین برقی ها در اروپا خریدار ندارد با عنایت به بی‌تفاوتی و عدم اعتنای اروپایی‌ها به خودروهای برقی، مشخص است که دوران گذار از محصولات بنزینی و درون سوز به مدل‌های الکتریکی، دشوار و زمان بر است. با این آمار غم انگیز، به نظر می‌رسد که اتحادیه اروپا باید از تصمیم خود کوتاه بیاید و قید ممنوعیت استفاده از ماشین‌های بنزینی و دیزلی تا سال ۲۰۳۵ را بزند.

شواهد و قرائن حاکی از این است که در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۲۴۹ میلیون دستگاه در جاده‌های قاره سبز تردد کرده‌اند که از این تعداد، تنها ۱.۸ درصد برقی بوده‌اند و جالب‌تر اینکه اگر خودروهای هیبریدی شارژی را هم به حساب بیاوریم، آمار به ۳.۹ درصد می‌رسد که باز هم فاجعه بار است. در نتیجه باید خاطرنشان کرد که از تعداد خودرو فوق، تنها ۳.۹ درصد دارای درگاه شارژ هستند. وضعیت بد خودروهای برقی در سال ۲۰۲۴ شاید تصور کنید که با گذر زمان، سهم خودروهای برقی از بازار خودرو افزایش پیدا می‌کند، در حالی که این طور نیست. متاسفانه بررسی آمارها در سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد که وضعیت در مقایسه با سال ۲۰۲۳ نه تنها بهتر نشده، بلکه بدتر شده است. سال گذشته سهم ماشین‌های الکتریکی از بازار ۱۳.۶ درصد بوده که نسبت به بازه مشابه دچار کاهش شده و همچنین شاهد کاهش درصد سهم خودروهای هیبریدی شارژی از ۷.۷ به ۷.۱ بوده‌ایم.

افزایش قیمت محصولات جدید باعث کاهش علاقه مشتریان شده و به همین دلیل است که میزان استقبال آن‌ها از خودروهای برقی تا این اندازه پایین است. در واقع اروپایی‌ها ترجیح می‌دهند که با گرانی فعلی در بازار خودرو، ماشین‌های قدیمی خود را نگه داری کنند. با عنایت به آمارهای موجود، متوسط سن ماشین در اروپا، ۱۲.۵ سال است که این عدد در برخی از کشورها مثل یونان تا ۱۷.۵ سال نیز می‌رسد.

علاقه اروپایی‌ها به ماشین‌های بنزینی براساس شواهد و قرائن موجود، قاره سبز در سال ۲۰۲۳ میزبان ۲۴۸ میلیون و ۸۲۴ هزار دستگاه خودرو بوده که این عدد در مقایسه با سال ۲۰۲۲ میلادی، ۱.۴ درصد رشد داشته و اگر به این آمار، کشورهای عضو منطقه تجارت آزاد اروپا را اضافه کنیم، ۲۹۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو به جاده‌های اروپا افزوده می‌شود. از بین تمام اروپایی‌ها، ایتالیایی‌ها بیشترین میزان مالکیت خودرو را دارند. در این کشور به ازای هر ۱۰۰۰ نفر، ۶۹۴ دستگاه خودرو وجود دارد.

این آمار در کشور لتونی به ۳۸۱ دستگاه به ازای هر هزار نفر می‌رسد. علاوه بر این، هر اروپایی سالانه ۱۲.۳۴۶ کیلیومتر با خودرو شخصی‌اش سفر می‌کند. خودروسازان با قوانین سختگیرانه مبارزه می‌کنند یکی از دشوارترین اقداماتی که خودروسازان باید تا سال ۲۰۳۵ میلادی انجام دهند، به صفر رساندن آلایندگی محصولات تولیدی است. اتحادیه اروپا قوانین فوق سختگیرانه‌ای برای آلایندگی وضع کرده که شامل جریمه‌های سنگین می‌شود.

گروه فولکس واگن که بزرگ‌ترین خودروساز اروپا به حساب می‌آید، اعلام کرده است که به احتمال زیاد مجبور می‌شود تا سال ۲۰۳۵ میلادی، ۱.۵ میلیارد یورو جریمه بپردازد. از آنجایی که صنعت خودروسازی اروپا با سه موضوع کاهش تقاضا برای خودروهای برقی، افزایش قیمت‌ها و وضع قوانین سختگیرانه دست به گریبان شده، بعید است که بتواند تا سال ۲۰۳۵، حرکت خاصی برای حذف خودروهای درون سوز بزند!

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا