فرودگاه آتاتورک به «تکنوپارک» تبدیل میشوند
تکنوپارک با برند ترمینال استانبول، به عنوان بزرگترین مرکز جهانی کارآفرینی فناوری خدمات ارائه خواهد کرد.

بر اساس تصمیمی که در روزنامه رسمی ترکیه منتشر شد، ساختمانهای ترمینال فرودگاه آتاتورک به عنوان «تکنوپارک» اعلام شد.
به گزارش عصرترکیه به نقل از سی ان ان ترک، این مرکز بزرگ قرار است با نام تجاری «ترمینال استانبول» به یکی از بزرگترین مراکز جهانی در حوزه کارآفرینی فناوری تبدیل شود.
در چارچوب این پروژه که زیر نظر «دره فناوری» (Bilişim Vadisi) اجرا میشود، ایجاد یک مرکز علمی، مدرسههایی در حوزه نرمافزار و هوش مصنوعی و همچنین کارگاههای فناورانه در فرودگاه آتاتورک دستور کار قرار دارد. انتظار میرود این مراکز بتوانند خدمات آموزشی را برای گروههای سنی مختلف ارائه دهند و به محلی پویا برای رشد نوآوری و استعداد تبدیل شوند.
وزیر صنعت و فناوری ترکیه، مهمت فاتح کاجر، با اشاره به اهمیت این اقدام گفت: تکنوپارک با برند ترمینال استانبول، به عنوان بزرگترین مرکز جهانی کارآفرینی فناوری خدمات ارائه خواهد کرد. او تأکید کرد که صدها شرکت نوپای فناورانه در این مرکز شکل خواهند گرفت، رشد خواهند کرد و با سرمایهگذاران دیدار خواهند داشت. کاجر همچنین افزود: استانبول را به یک مرکز جهانی در حوزه کارآفرینی تبدیل خواهیم کرد.
گفتنی است فرودگاه آتاتورک استانبول یکی از نمادینترین و پرترددترین فرودگاههای ترکیه در قرن بیستم و اوایل قرن بیستویکم بود. این فرودگاه در سال ۱۹۳۳ با نام «فرودگاه یشیلکوی» (Yeşilköy Havalimanı) آغاز به کار کرد و بعدها به افتخار بنیانگذار جمهوری ترکیه، مصطفی کمال آتاتورک، به نام «فرودگاه آتاتورک» تغییر نام یافت.
این فرودگاه تا سالها مرکز اصلی پروازهای بینالمللی ترکیه بود و نقطه ورود میلیونها مسافر به استانبول بهشمار میرفت. در دهههای ۹۰ و ۲۰۰۰، آتاتورک به یکی از پرترافیکترین فرودگاههای اروپا تبدیل شد. اما به دلیل افزایش ظرفیت پروازی و محدودیتهای توسعهای، دولت ترکیه تصمیم گرفت فرودگاه جدیدی در استانبول بسازد.
با افتتاح فرودگاه جدید استانبول (Istanbul Airport) در سال ۲۰۱۹، پروازهای مسافربری از فرودگاه آتاتورک متوقف شد و این فرودگاه بهصورت رسمی از مدار پروازهای تجاری خارج شد. پس از آن، آتاتورک بهطور محدود برای پروازهای باری، دولتی و آموزشی مورد استفاده قرار گرفت.