فال حافظ 7 خرداد: دو بیت + با ندانم کاری باعث رنج خود نشوید

فال حافظ تو در این لحظه (فال حافظ 7 خرداد):

ای که مهجوری عشاق روا می‌داری
عاشقان را ز بر خویش جدا می‌داری

تشنه بادیه را هم به زلالی دریاب
به امیدی که در این ره به خدا می‌داری

اگر به توانایی های خود در انجام کاری شک دارید، قبل از شروع خوب فکر کرده و توانایی های خود را بسنجید. لازم است به عواقب عمل خود توجه داشته باشید و با ندانم کاری باعث رنج خود نشوید.

نیتی در دل دارید که برای تحقق آن باید تلاش و پشتکار زیادی داشته و در طول مسیر نقاط ضعف و اشتباهات خود را شناخته و به دنبال برطرف کردن آن ها باشید.

متن کامل غزل: اینجا

______________________________________

رازها و فال های بیشتر از حضرت حافظ:

فال حافظ: دو بیت + شهرت شما فراگیر خواهد شد
فال حافظ: دو بیت + این همه کینه و عصبانیت دردی دوا نمی کند
فال حافظ: دو بیت + راه خوبی را انتخاب کرده اید

آرامگاه حافظ

اسرار کلام حافظ در گفت‌وگو با استاد دانشگاه شیراز؛ چرا “لسان‌الغیب” ناله‌های عاشقانه سر می‌داد؟

عضو هیئت علمی بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز معتقد است که انسان امروز در هیاهوی روزمرگی‌هایش به اندیشه و نگاه حافظ به زندگی نیاز دارد.

با سعید حسام‌پور، استاد دانشگاه شیراز و عضو هیئت علمی بخش زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه درباره حافظ به گفت‌وگو نشستیم تا ببینیم در این هیاهوی تکنولوژی و شبکه‌های اجتماعی چگونه می‌توانیم از حافظ شیرین سخن بهره بیشتری ببریم.

حافظ چند بعدی بودن اندیشه خود را مدیون ساختار قرآن است

سعید حسام‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره حافظ، اندیشه و سخنانش اظهار داشت: اندیشه حافظ، یک اندیشه چند بعدی است که تأثیرپذیری آن از ساختار قرآن است.

به گفته وی انسان امروز ذهنی پیچیده‌تر از انسان دیروز دارد و اطلاعات بیشتری در اختیارش است و می‌خواهد که هرچیزی را خودش انتخاب کند، اندیشه و اشعار حافظ این ویژگی را دارد که این آئینگی را رو در روی انسان معاصر قرار دهد.

استاد دانشگاه شیراز با بیان اینکه ویژگی حافظ بر خلاف شاعران دیگر این است که از بالا به انسان نگاه نمی‌کند، افزود: حافظ با انسان رو در رو صحبت می‌کند و ذهن آن را به چالش می‌کشد و به تفکر وا می‌دارد تا راه درست را انتخاب کند.

حسام‌پور با تصریح بر اینکه اندیشه‌های حافظ تحمیلی نیست و انسان آنها را آرام آرام مزه مزه می‌کند، گفت: اندیشه حافظ این است که محبت و صمیمیت را به انسان نشان دهد تا رفتارهایی که نشأت گرفته از دروغ و تنفر است، در جامعه از بین برود.

وی بخش مهمی از مشکلات در جامعه را گفت‌وگو نکردن مردم دانست و بیان کرد: بخش مهمی از تفکر حافظ این است که انسان را به گفت‌وگو دعوت می‌کند و این خیلی ارزشمند است.

این عضو هیئت علمی بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز افزود: انسان امروز باید به اشعار حافظ نگاه کند، آنها را سرلوحه کارهای خود قرار دهد و کمتر به چیزهایی که همدلی را از بین می‌برد و بذر دشمنی و تنفر می‌کارد، دامن بزند.

حافظ

حافظ در بعضی نهادها درست معرفی نمی‌شود

حسام‌پور ادامه داد: بعضی از نهادها حافظ را یک بعدی معرفی می‌کنند و روی جنبه خاصی تأکید می‌کنند که ممکن است انسان‌ها متوجه عمق نگاه و اندیشه حافظ نشوند و موضع بگیرند.

وی با تأکید بر اینکه می‌توان برای معرفی بهتر اشعار حافظ از آموزش و پرورش شروع کرد، گفت: در مدارس یا در آموزشگاه‌ها می‌توان به شکل کوتاهی یک بیت از حافظ را معرفی کرد و اجازه داد که بچه‌ها فکر کنند اما معمولا قبل از اینکه بچه‌ها تفکر کنند ما به جای آنها فکر می‌کنیم و این‌گونه ارتباطی شکل نمی‌گیرد.

استاد دانشگاه شیراز افزود: نسل جوان امروز به اشعار حافظ بی‌اعتنا است اما اگر ارتباط درستی شکل بگیرد، فرد علاقه‌مند می‌شود البته نباید انتظار داشت که معجزه شود و هزار نفر جذب شود بلکه آرام، آرام این اتفاق می‌افتد.

زبان فارسی آلوده شده است

این استاد زبان و ادبیان فارسی دانشگاه شیراز گله‌هایی هم از اینکه افراد زیادی زبان فارسی را رعایت نمی‌کنند، داشت و گفت: ما باید حواسمان به زبان فارسی باشد.متأسفانه خیلی از افرادی که الگوی نوجوانان می‌شوند شیوه حرف زدن درستی ندارند، در بسیاری از ترانه‌ها و فیلم‌ها کلمه‌ها یا دیالوگ‌هایی است که مناسب نیست و نوجوان از آنها تأثیر می‌گیرد و به همان شیوه صحبت می‌کند.

حسامپور ادامه داد: اگر واقعا دغدغه فرهنگمان را داریم که حافظ هم جزئی از این فرهنگ است نباید زبان فارسی را آلوده کنیم. برخی اسامی که در سطح شهر یا در کل کشور وجود دارد مایه آلودگی زبان است و آن زبانی نیست که حافظ، سعدی،فردوسی یا دیگر شاعران آنها را حفظ کرده‌اند و ما هم باید نسبت به این موضوع حساس باشیم.

استاد دانشگاه شیراز گفت: اسامی که هیچ ربطی به زبان فارسی ما ندارند، وارد زبان ما شده و شخصیت ذهنی و شخصیت جامعه را می‌سازد و ما هم انتظار داریم که نوجوان ما به اشعار گذشته توجه کند./ گفت و گو از تسنیم

خروج از نسخه موبایل