بلیط هواپیما فلای تودی
میزیتو
سلامت و زیبایی

علائم کبد چرب را در صورت خود ببینید

صبح‌ها که جلوی آینه می‌ایستید، آیا تا به حال با خودت فکر کرده‌اید که چرا پوست شما بی‌روح شده است؟ چرا زیر چشم‌های شما تیرگی افتاده یا ناگهان گونه‌ شما لکه‌دار شده است؟

کرمان موتور

شاید برای این تغییرات دنبال دلیل در لوازم آرایشتان گشته باشید، یا فکر کرده باشید مقصر بی‌خوابی و استرس است. اما گاهی، دلیل این تغییرات دقیقاً جایی پنهان شده است که کمتر به آن فکر می‌کنیم. کبد چرب یکی از شایع‌ترین بیماری‌های خاموش عصر ماست.

به گزارش مثبت سبز، اغلب بی‌صدا پیش می‌رود، بی‌آن‌که در مراحل اولیه علامت مشخصی بدهد. اما بدن ما، خصوصاً چهره‌ ما، بلد است زودتر از هر آزمایشی نشانه‌هایی به ما نشان دهد؛ اگر بلد باشیم دقیق‌تر نگاه کنیم. در ادامه، با هم نشانه‌هایی را مرور می‌کنیم که ممکن است روی چهره ظاهر شوند و بی‌سر و صدا از وجود اختلال در عملکرد کبد، به‌ویژه کبد چرب، خبر دهند.

کبد چرب چه تاثیری روی چهره دارد؟
شاید برایتان سوال باشد که چرا باید اختلالی در اندامی مثل کبد روی چهره اثر بگذارد؟

واقعیت این است که کبد نقش حیاتی در تصفیه سموم، تنظیم متابولیسم چربی‌ها، تولید صفرا و حتی تعادل هورمونی دارد. وقتی کبد چرب می‌شود، عملکرد طبیعی آن مختل می‌گردد و سموم و چربی‌های اضافی نمی‌توانند به‌خوبی دفع شوند در نتیجه این مواد در بدن باقی می‌مانند و پوست، به عنوان یکی از اصلی‌ترین راه‌های خروج مواد زائد، سعی می‌کند بار اضافی را تحمل کند.

این موضوع منجر به بروز تغییراتی مانند جوش، تیرگی، خشکی یا حتی رنگ غیرطبیعی در صورت می‌شود. به زبان ساده‌تر وقتی کبد دیگر نتواند وظایفش را به‌درستی انجام دهد، پوست چهره وارد عمل می‌شود تا جای خالی‌اش را پر کند و همین تلاش‌هاست که خودش را به صورت علائم هشداردهنده نشان می‌دهد. در ادامه به بررسی علائم کبد چرب روی چهره می‌پردازیم:

زردی پوست و چشم‌ها؛ هشداری از درون
وقتی سفیدی چشم‌ها به سمت زردی می‌رود یا پوست صورت به جای شادابی، رنگی مایل به زرد پیدا می‌کند، یعنی بدن دیگر نمی‌تواند بیلی‌روبین را به‌درستی دفع کند. این علامت اگرچه در مراحل پیشرفته‌تر بیماری دیده می‌شود، اما نباید از آن ساده گذشت. یک نگاه دقیق به چشم‌هایتان کافی‌ست تا بدانی زمان مراجعه به پزشک رسیده است.

پف‌کردگی مزمن زیر چشم؛ فقط کم‌خوابی نیست
اگر هر روز با پف زیر چشم بیدار می‌شوید و این حالت با استراحت هم از بین نمی‌رود، شاید کبد شما برای دفع سموم به کمک نیاز دارد. احتباس مایعات ناشی از کاهش عملکرد کبد می‌تواند به صورت تورم در نواحی ظریف صورت مانند زیر چشم خودش را نشان دهد.

لکه‌های تیره روی گونه و پیشانی؛ جای پای اختلال در تصفیه خون
این لک‌ها، به‌ویژه اگر جدید و در برابر درمان‌های معمول مقاوم باشند هم می‌توانند ناشی از اختلال در متابولیسم بدن و عملکرد کبد باشند. وقتی کبد نتواند خون را به‌درستی تصفیه کند، تجمع مواد زائد ممکن است در پوست به صورت تغییر رنگ خودش را نشان دهد.

خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست صورت؛ آینه‌ای از کم‌آبی درون
پوست خشک، زبر و حساس به تغییرات آب‌وهوا است، شاید مشکل فقط کم نوشیدن آب نباشد. کبدی که در پاک‌سازی بدن کند عمل می‌کند، تعادل چربی و رطوبت پوست را هم به هم می‌ریزد. این اختلال، یکی از دلایل خشکی مزمن پوست صورت است.

جوش‌های ریز در پیشانی و اطراف بینی؛ پیام‌هایی کوچک از بدن
به‌ویژه اگر این جوش‌ها همراه با براق شدن پوست یا منافذ باز باشد، باید به فکر عملکرد کبد باشید. سموم اضافی و چربی‌های تجزیه‌نشده می‌توانند از راه پوست تخلیه شوند و این تخلیه، اغلب در نواحی T صورت خودش را نشان می‌دهد.

رنگ چهره خاکستری یا کدر؛ وقتی بدن خسته است، صورت حرف می‌زند
یکی از نشانه‌های کاهش تصفیه خون و سم‌زدایی ضعیف کبد، خاکستری یا بی‌حال شدن رنگ صورت است. اگر اطرافیان به تو می‌گویند خسته به نظر می‌رسی، در حالی که انرژی‌ات طبیعی‌ است، بد نیست نگاهی به سلامت کبدت بیندازی.

قرمزی گونه یا بینی؛ التهاب پنهان
اگر گونه‌ها یا نوک بینی‌ات بی‌دلیل قرمز می‌شوند و این حالت تکرارشونده است، ممکن است التهاب درونی ناشی از کبد چرب یا ضعیف خودش را به این شکل بروز دهد. به‌خصوص اگر با حرارت یا خارش همراه باشد.

تیرگی دور چشم؛ سایه‌هایی از یک اختلال
تیرگی زیر چشم‌ها همیشه از بی‌خوابی نیست. وقتی کبد به‌درستی سم‌زدایی نمی‌کند، رنگ چهره‌مان تغییر می‌کند، و یکی از اولین نقاطی که این تغییر را نشان می‌دهد، ناحیه حساس اطراف چشم است.

چربی و براق شدن بیش از حد پوست صورت
اگر احساس می‌کنید حتی بعد از شست‌وشو، پوست شما سریع براق می‌شود و این براقیت با جوش و چربی همراه است، ممکن است عملکرد چربی‌سازی بدن شما از تعادل خارج شده باشد. کبد یکی از اعضای کلیدی در تنظیم چربی بدن است.

10. ریزش موی شقیقه یا ابروها؛ هشداری غیرمنتظره
اگر متوجه کم‌پشت شدن موی ابروها یا عقب رفتن خط موی شقیقه‌ها شدی، شاید دلیلش چیزی فراتر از کمبود ویتامین‌ها باشد. کبد نقش مهمی در تعادل هورمونی و متابولیسم دارد و اختلال در آن، می‌تواند بر رشد مو هم تأثیر بگذارد.

دلایل بروز علائم کبد چرب در چهره چیست؟
شاید برایتان سؤال شود که اصلاً چرا باید مشکل کبد، روی صورت اثر بگذارد؟ مگر کبد درون شکم نیست؟

پاسخ ساده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. کبد یکی از حیاتی‌ترین اندام‌های بدن برای سم‌زدایی، تنظیم چربی‌ها و تعادل هورمون‌هاست. وقتی این عضو مهم از کار می‌افتد یا کارش را درست انجام نمی‌دهد، تأثیرش را خیلی زود روی پوست و چهره می‌بینیم.

در اینجا چند دلیل کلیدی را بررسی می‌کنیم:

• سم‌زدایی ناقص
کبد سالم وظیفه دارد سموم حاصل از غذا، دارو، محیط و حتی استرس را خنثی کرده و از بدن خارج کند. اگر کبد دچار چربی اضافه شود و کارایی‌اش کم شود، این سموم در بدن باقی می‌مانند و اغلب پوست—به‌ویژه پوست صورت—اولین جایی‌ست که این اختلال را فریاد می‌زند.

• اختلال در گردش خون و اکسیژن‌رسانی
کبد نقش مهمی در فیلتر کردن خون دارد. وقتی خون به‌درستی تصفیه نشود، مواد زائد و چربی‌های ناسالم در گردش باقی می‌مانند. درنتیجه رنگ پوست کدر شده، زیر چشم‌ها دچار تیرگی شده و باعث بروز التهاب در صورت می‌شود.

• برهم خوردن تعادل هورمونی
کبد یکی از فیلترهای اصلی برای تنظیم سطح هورمون‌هاست. اگر این فرآیند مختل شود، ممکن است هورمون‌های مردانه یا زنانه در بدن دچار نوسان شوند که خودش زمینه‌ساز جوش، چربی پوست، ریزش مو و سایر تغییرات ظاهری خواهد بود.

• افزایش استرس اکسیداتیو
کبد چرب می‌تواند منجر به تولید رادیکال‌های آزاد شود. این مولکول‌های آسیب‌رسان به بافت‌های مختلف بدن، از جمله پوست، صدمه می‌زنند و روند پیری یا تخریب سلولی را تسریع می‌کنند.

• اختلال در متابولیسم چربی‌ها
کبد مسئول تجزیه و تنظیم چربی‌هاست. وقتی این کار مختل شود، سطح چربی در خون بالا می‌رود و می‌تواند موجب چربی پوست، براق شدن غیرطبیعی، یا حتی بسته شدن منافذ پوست شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
درست است که خیلی از علائم کبد چرب در چهره می‌توانند در اثر خستگی، استرس یا حتی تغذیه نامناسب موقتی ایجاد شوند، اما اگر این نشانه‌ها مدت‌دار شوند یا چند موردشان هم‌زمان بروز کنند، وقت آن رسیده که کمی جدی‌تر به وضعیت بدنتان نگاه کنید.

در موارد زیر بهتر است برای بررسی‌های تخصصی به پزشک مراجعه کنید:

• اگر زردی پوست یا چشم‌ها دارید، حتی اگر خفیف باشد.
• اگر تیرگی دور چشم یا پف زیر چشم با وجود خواب کافی، از بین نمی‌رود.
• اگر متوجه لک‌های جدید یا غیرمعمول روی صورت شدید.
• اگر پوستتان به‌شکلی ناگهانی بسیار خشک یا خیلی چرب شده.
• اگر در کنار این علائم، دچار خستگی مزمن، بی‌اشتهایی، اضافه وزن شکمی یا نفخ مکرر شده‌اید.
• اگر سابقه خانوادگی بیماری‌های کبدی یا متابولیکی دارید.

این نشانه‌ها به‌تنهایی دلیل قطعی برای وجود کبد چرب نیستند، اما می‌توانند زنگ خطری برای بررسی بیشتر باشند. یک آزمایش خون ساده می‌تواند به‌راحتی وضعیت کبد شما را مشخص کند. به‌جز چهره، علائم کبد چرب مانند خستگی مفرط، درد در ناحیه کبد و تغییرات در عملکرد گوارش است که می‌توانند نشانه‌هایی از این بیماری باشند.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا