میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
آخرین خبرها

عددهای جذابی که باید از صنعت آکواریوم بدانید

طبق گزارش دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان در ۹ ماهه ابتدایی امسال ۴۲۶ کیلوگرم ماهیان زینتی به ارزش ۶۹۵ هزار دلار صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی افزایش ۳۱ درصدی و از لحاظ ارزشی افزایش ۵۲ درصدی داشته است.

کرمان موتور

طبق گزارش دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان در ۹ ماهه ابتدایی امسال ۴۲۶ کیلوگرم ماهیان زینتی به ارزش ۶۹۵ هزار دلار صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی افزایش ۳۱ درصدی و از لحاظ ارزشی افزایش ۵۲ درصدی داشته است.

اول به فکر قلب آکواریوم باشید

به گزارش ایران آنلاین، علی قروی متخصص این صنف می‌گوید: مهم‌ترین نکته‌ای که علاقه‌مندان باید بدانند این است که قلب آکواریوم فیلتراسیون آن است، پس هرچقدر برای آن هزینه کنند، ارزش دارد. قیمت فیلترها از ۵۰۰ هزار تومان شروع می‌شود تا ۶۰-۵۰ میلیون تومان. اما کمتر فروشنده‌ای به خریدار می‌گوید که برای فیلتر یک آکواریوم متوسط حداقل باید بین ۵ تا ۶ میلیون تومان هزینه کند. در واقع فیلتر ۵۰۰ هزار تومانی کار تصفیه با کیفیت پایین را انجام می‌دهد آن هم برای آکواریوم کوچکی که فقط یک یا دو ماهی با دکور کم و ساده داشته باشد.

ماهی ۲۵ هزار دلاری

او خاطرنشان می‌کند: درصد بالایی از ماهیان زینتی خاص در کشور وارداتی هستند. کشورهایی مثل تایلند و مالزی اصلی‌ترین صنعت و صادرات کشورشان مربوط به ماهیان زینتی است و این صنعت نسل به نسل به آنها منتقل شده است. ماهی تولید می‌کنند که ۲۵ هزار دلار قیمت دارد. البته ایران هم در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است. تا دو دهه قبل‌تر هرگونه ماهی را نمی‌توانستیم تکثیر کنیم اما در حال حاضر بیش از ۱۰۰ گونه‌ از ماهیان زینتی تولید کشور خودمان است. اما برای یک سری از ماهیان هنوز تکثیر انجام نمی‌دهیم چون صرفه اقتصادی ندارد.

صنعت پرسود اما مهجور

مسعود صالحی از فعالان صنعت آکواریوم که طی چند سال به‌عنوان مدیرعامل اتحادیه پرورش‌دهندگان ماهیان زینتی فعالیت داشته با اشاره به قیمت بالای ارز، واردات در این حوزه را به صرفه نمی‌داند اما معتقد است در سال‌های اخیر ایران که تا چند دهه قبل فقط واردکننده بود هم‌اکنون در صادرات ماهیان زینتی پیشرفت چشمگیری داشته است. می‌گوید: درحال حاضر افغانستان، تاجیکستان، گرجستان، ارمنستان، ترکیه و کشورهای عربی چون عراق امارات و قطر از بازارهای مهم برای صادرات به شمار می‌آیند.

صالحی می‌افزاید: تا ۳ یا ۴ سال قبل یک هزار و ۲۰۰ تولیدکننده پروانه‌دار فعالیت می‌کردند که با توجه به شرایط موجود حال باید الان این رقم را دوبرابر کنیم. اما ممکن است به دلیل سختی‌هایی که برای دریافت پروانه بهره‌برداری قرار داده شده تعداد زیادی از این تولیدکننده‌ها بدون مجوز فعالیت کنند. مجوز تعدادی از این پروانه‌ها حدود ۵۰۰ مورد مربوط به مشاغل خانگی و امور صنفی و… است. اما فروشنده‌ها شامل این آمار نمی‌شوند مگر اینکه هر دو کار را انجام بدهند؛ یعنی هم تولید و هم فروش. شرایط سخت واردات در یک دهه اخیر باعث شد تولیدکننده‌ها رشد کنند. یعنی شرایط باعث شد ما با تولیدکننده‌های قدرتمند این حوزه در دنیا وارد جنگ اقتصادی شویم و قسمت اعظمی از گونه‌های ماهیان زینتی را خودمان تولید کنیم.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا