شرکت های هواپیمایی که رکورددار سقوط در تاریخ هستند
با وجود ایمنی کلی سفرهای هوایی مدرن، همچنان بسیاری از افراد، ترس از پرواز دارند و حتی آمارهای دلگرمکننده نیز باعث از بین رفتن ترس آنها نمیشود.

با وجود ایمنی کلی سفرهای هوایی مدرن، همچنان بسیاری از افراد، ترس از پرواز دارند و حتی آمارهای دلگرمکننده نیز باعث از بین رفتن ترس آنها نمیشود.
به گزارش گجت نیوز، با این حال، همه خطوط هوایی به اندازه بقیه، قابل اعتماد نیستند و برخی حوادث در تاریخ هوانوردی جهان نیز باعث شده بسیاری از مسافران، سفر با خودرو یا قطار را به هواپیما ترجیح بدهند.
طبق رتبهبندی منتشر شده در اکتبر 2023 که البته حوادث از آن زمان تا به امروز را منعکس نمیکند، خطوط هوایی آمریکا و ایرفرانس با 11 مورد، بیشترین سقوط هواپیما را در سطح جهان داشتهاند. خطوط هوایی چین و Korean Air هر دو 9 مورد، خطوط هویی پاکستان 8 مورد و خطوط هوایی یونایتد 7 مورد سقوط را به ثبت رساندهاند.
خطوط هوایی مصر، اتیوپی و Thai Airways نیز با 6 مورد و خطوط هوایی American Eagle، کانتیننتال و لوفتهانزا با 5 مورد در ردههای بعدی قرار گرفتهاند. آمارهای مربوط به خطوط هوایی آمریکا و یونایتد شامل دو هواپیمایی که عمدا در حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 سقوط کردند نیز میشوند.
احتمال سقوط هواپیما میتواند برای هر مسافری نگرانکننده باشد و این سوال را مطرح میکند که آیا هواپیما امنترین راه سفر است یا خیر. اما دلیل قانعکنندهای برای حفظ آرامش در هنگام پرواز وجود دارد. یک مطالعه MIT در سال 2024 نشان داد که خطر مرگ در پرواز هواپیمایی تجاری، یک مورد در هر 13.7 میلیون پرواز است. این آمار، تفاوت زیادی را با 6 میلیون تصادف رانندگی در ایالات متحده در هر سال نشان میدهد که بهطور متوسط 102 مرگ در روز را به همراه دارد.
فناوریهای داخلی خطوط هوایی برای جلوگیری از سقوط هواپیما
در حالی که برخی از مسافران ممکن است در مورد احتمال سقوط جتهای خصوصی در مقایسه با هواپیماهای تجاری، نگران نباشند، واقعیت این است که خطوط هوایی تجاری امروزه بسیار ایمن هستند. بخشی از این ایمنی بهلطف فناوریهایی مانند سیستم هشدار مجاورت زمینی پیشرفته، اتفاق افتاده است. این سیستم در صورت روبهرو شدن هواپیما با مانع، به خلبان هشدار میدهد تا زمان کافی را برای اصلاح مسیر داشته باشد. همچنین سیستمهای جلوگیری از برخورد وجود دارد که میتواند از برخورد هواپیما به اشیا در آسمان در حین پرواز جلوگیری کند.
اما در حالی که چنین فناوریهایی بسیار چشمگیر هستند، مشکل خطای انسانی خلبان نیز وجود دارد که حدود 80 درصد از سوانح مرگبار در ایالات متحده را تشکیل میدهند. برای کمک به مقابله با این خطاها، خطوط هوایی از سیستم Fly by Wire استفاده میکنند که میتواند تشخیص دهد که آیا خلبان در زمان پرواز، هواپیما را در موقعیت خطرناکی قرار میدهد یا خیر. Fly by Wire با گرفتن دادهها از کنترلها و پیشبینی آنچه خلبان ممکن است انجام دهد، فرصتی را برای واکنش قبل از وقوع سانحه ایجاد میکند.
حتی فرود هواپیما نیز بهلطف سیستمهایی که میتوانند مشکل دید خلبانان بهدلیل هوای بد را جبران کنند، ایمنتر شده است. اگرچه راههایی برای خلبانان وجود دارد تا خودشان با چالشهای طبیعی کنار بیایند، اما این سیستمها در هنگام بارش باران، برف و مه غلیظ نیز کار میکنند تا فرود ایمن هواپیما را تضمین کنند.