سویه جدید کرونا تبدیل به بحران میشود؟
این سویه از سویههای قبلی مسریتر است و این ویروس وارد هر کشوری شود تبعا موارد ابتلا در آن افزایش پیدا میکند چراکه از ایمنی طبیعی بدن و ایمنی ناشی از واکسیناسیون فرار میکند.
دبیر انجمن متخصصان عفونی کشور با بیان اینکه زیرسویه جدید کرونا در بیش از ۴۶ کشور شناسایی شده ، گفت: این سویه از سویههای قبلی مسریتر است و بیشتر از ایمنی طبیعی بدن و ایمنی ناشی از واکسن فرار می کند.
آمیتیس رمضانی در خصوص زیرسویه جدید کرونا به نام EG۵ گفت: سویه جدید کووید یکی از زیر سویههای جدید و از خانواده امیکرون و از زیر سویههای نوترکیب XBB است؛ ما یک سویه به نام XBB۱.۱۶ داشتیم که بالاترین میزان شیوع را در دنیا داشت و یکی از سابواریانتهای امیکرون بود و از کشور هند شیوع پیدا کرده و سپس در دنیا شایع شده بود و رتبه اول را از نظر سابواریانتهای امکیرون داشت و هم اکنون این زیر سویه جدید به نام EG۵ از آن زیر سویه مشتق شده است.
وی ضمن اشاره به اینکه این ویروس جدید در برخی از کشورها نظیر آمریکا بالاترین رتبه را از نظر مقدار ابتلا گرفته و در بیش از ۴۶ کشور شناسایی شده است، ادامه داد: صحبتهایی وجود دارد مبنی بر اینکه این ویروس برای اولین بار در کشور انگلیس شناسایی شده است؛ در این زیر سویه پروتئین اسپایک ویروس یک جهش مضاعف داشته است.
این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه تاکنون نتایجی در این مورد به دست نیامده که این زیر سویه جدید سبب افزایش شدت بیماری شده است، افزود: از زمان شیوه سویه اومیکرون تا کنون سابورایانتهای بسیاری داشتیم، اما خوشبختانه اغلبشان سبب ایجاد بیماری شدید نشدهاند.
این پزشک متخصص اظهار کرد: این سویه از سویههای قبلی مسریتر است و این ویروس وارد هر کشوری شود تبعا موارد ابتلا در آن افزایش پیدا میکند چراکه از ایمنی طبیعی بدن و ایمنی ناشی از واکسیناسیون فرار میکند.
وی ادامه داد: هنگامی که موارد ابتلا به بیماری افزایش پیدا کند به تبع آن موارد بستری و بستری در ICU هم بیشتر میشود و به همین دلیل در حال حاضر موارد بستری در کشورهایی نظیر آمریکا مجددا افزایش کرده است، اما این مسئله به این معنی نیست که شدت بیماری بیشتر است و این ویروس خطرناکتر است.
دبیر انجمن متخصصان عفونی کشور با اشاره به اینکه این ویروس در کشور ما شناسایی نشده است، متذکر شد: هم اکنون در فصل تابستان قرار داریم و هوا گرم است و میزان سفرها افزایش یافته است و در وضعیتی که ویروس کووید در جامعه وجود داشته باشد و بدن فرد با مقداری سرما مثل باد کولر مواجه شوند، شرایط برای ابتلا فراهم میشود، در این صورت ممکن است فرد علائم سرماخوردگی را به باد کولر نسبت دهد و متوجه ابتلا به کووید نشود و همین مسئله سرایت این بیماری را افزایش میدهد که باید در حال حاضر به آن توجه شود.