میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
آخرین خبرها

سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده از رنگ قرمز شماره ۳ را در غذاها ممنوع کرد

براساس تصمیم FDA، از این پس استفاده از رنگ قرمز شماره ۳ در مواد غذایی یا داروهای خوراکی مجاز نیست.

کرمان موتور

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) روز چهارشنبه ۱۵ ژانویه اعلام کرد استفاده از رنگ قرمز شماره ۳ در غذاها، نوشیدنی‌ها یا داروهای خوراکی مانند شربت سرفه مجاز نیست. این سازمان با استناد به شواهدی که نشان می‌دهند مقادیر بالای رنگ قرمز شماره ۳ می‌تواند موجب بروز سرطان در موش‌های صحرایی نر شود، استفاده از این رنگ را در غذاها ممنوع کرده است. شواهد مبنی بر سرطان‌زا بودن رنگ مذکور در انسان‌ها وجود ندارد.

به گزارش زومیت، سازمان غذا و دارو علت تصمیم خود را بند دلانی (Delaney Clause) اعلام کرد که بخشی از قانون فدرال غذا، دارو و لوازم آرایشی است. طبق این بند، سازمان غذا و دارو باید افزودنی‌های غذایی و رنگ‌هایی را که موجب سرطان در انسان یا حیوانات می‌شوند، ممنوع کند.

با این‌که اثرات سرطان‌زای رنگ قرمز شماره ۳ در انسان‌ها و حیوانات دیگر مشاهده نشده، مطالعات انجام‌شده روی موش‌های صحرایی، باعث شد سازمان غذا و داروی آمریکا در سال ۱۹۹۰ استفاده از این ماده در لوازم آرایشی و داروهای موضعی (مثل کرم‌ها و پمادها) ممنوع کند.

این تصمیم پس از ارائه دادخواستی انجام شد که از سازمان غذا و داروی آمریکا خواسته بود مصارف خاص این رنگدانه را بررسی کند. درنهایت، سازمان در آن زمان نیز به بند دلانی اشاره کرد و این افزودنی را از لوازم آرایشی و داروهای موضعی حذف کرد. اکنون، سازمان غذا و دارو همان منطق را برای مواد غذایی و داروهای خوراکی نیز به کار گرفته است.

رنگ قرمز شماره ۳ که به نام «اریتروسین» نیز شناخته می‌شود، به محصولات رنگ قرمز روشن و گیلاسی می‌دهد
یکی از تحقیقات انجام‌شده روی موش‌های صحرایی شامل دادن دوزهای بسیار بالای رنگ قرمز شماره ۳ به ۷۰ موش صحرایی نر بود که معادل ۴ درصد غذای روزانه در طول عمرشان می‌شد. ۱۵ موش صحرایی دچار تومور تیروئید شدند، گرچه بیشتر تومورها سرطانی نبودند.

در موش‌های صحرایی نر که دوزهای کمتری از رنگ را دریافت کرده بودند یا در موش‌های صحرایی ماده که هر مقداری از رنگ را دریافت کرده بودند، توموری مشاهده نشد. همچنین وقتی دانشمندان آزمایش را روی موش‌ها انجام دادند (به جای موش‌های صحرایی)، توموری در موش‌های نر یا ماده دیده نشد.

تحقیقات بعدی به این نتیجه رسیدند که تومورها ناشی از تغییر هورمونی خاصی بودند که به دلیل تجمع رنگ قرمز در بدن موش‌های نر رخ می‌داد. اما بنا به گزارش‌ها، این مکانیسم تغییر هورمونی فقط در موش‌های صحرایی اتفاق می‌افتد.

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در اعلامیه‌اش تأکید کرد مکانیسمی که طی آن رنگ قرمز شماره ۳ موجب سرطان در موش‌های صحرایی نر می‌شود، در انسان‌ها رخ نمی‌دهد. علاوه‌بر‌این، میزان تماس انسان‌ها با رنگ مذکور معمولا بسیار پایین‌تر از مقادیری است که موجب بروز اثرات مشاهده‌شده در موش‌های صحرایی نر شد. بنابراین طبق شواهد موجود، مصرف رنگ قرمز شماره ۳ برای انسان‌ها خطرناک نیست.

جنیفر پومرانز، استادیار گروه سیاست‌گذاری و مدیریت بهداشت عمومی در دانشکده بهداشت عمومی جهانی دانشگاه نیویورک در گفتگو با سی‌ان‌ان گفت: «این موضوع مهم نیست، چون طبق بند دلانی، اگر ماده‌ای در حیوانات یا انسان‌ها سرطان‌زا باشد، باید در مواد غذایی استفاده نشود.»

رنگ قرمز شماره ۳ که به نام «اریتروسین» نیز شناخته می‌شود، به محصولات رنگ قرمز روشن و گیلاسی می‌دهد. این رنگ در برخی شکلات‌ها، کیک‌ها، بیسکوییت‌ها و دسرهای یخ‌زده و سایر محصولات یافت می‌شود، اما به اندازه رنگ‌های غذایی دیگر رایج نیست.

شواهد مبنی بر سرطان‌زا بودن رنگ قرمز شماره ۳ در انسان‌ها وجود ندارد
براساس پایگاه داده‌ای که توسط گروه محیط زیست (EWG)، یک سازمان غیرانتفاعی حمایت از مصرف‌کنندگان، جمع‌آوری شده است، برندهای خاصی از کوکتل میوه‌جات، انگشترهای آبنباتی، سوسیس‌های گوشت گاو و آبنبات ذرت ازجمله غذاهایی هستند که حاوی این رنگ می‌باشند. گروه محیط زیست از حامیان اصلی تصمیم برای ممنوع کردن رنگ قرمز شماره ۳ بوده است.

در سال ۲۰۲۲، EWG و چند سازمان دیگر از FDA خواستند دوباره افزودنی رنگ قرمز شماره ۳ را بررسی کند و از این آژانس خواستند که به‌طور خاص بند دلانی را مدنظر قرار دهد. (گروه محیط زیست در گذشته به دلیل اغراق در رابطه با خطرات مواد شیمیایی مختلف در غذا و محیط زیست مورد انتقاد قرار گرفته است.)

تمام تولیدکنندگان مواد غذایی در آمریکا که از رنگ قرمز شماره ۳ استفاده می‌کنند، تا ژانویه ۲۰۲۷ فرصت دارند محصولاتشان را تغییر بدهند. تولیدکنندگان دارو هم تا ژانویه ۲۰۲۸ فرصت این کار را دارند. محصولات وارداتی هم باید از این قانون پیروی کنند.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا