زیباترین گوشی های هوشمند که در ۱۵ سال اخیر (+عکس)
زیباترین گوشیهای هوشمند اغلب به دهه گذشته تعلق دارند. در ادامه چند گوشی زیبا را یادآوری میکنیم که برای اغلب کاربران از خاطره انگیزترینها هستند.
وقتی یک گوشی جدید عرضه میشود، کاربران اغلب زمان زیادی را صرف صحبت درباره مشخصات سختافزاری داخلی و قابلیتهایی که دارد میکنند. با این حال اولین چیزی که هر کسی در مورد یک گوشی متوجه میشود، ظاهر آن است. این موضوع تاثیر قابل توجهی بر احساس ما نسبت به آن دارد و به همان اندازه مهم است که آن گوشی چه کارهایی میتواند برای ما انجام دهد.
به گزارش گجت نیوز، در ۱۵ سال گذشته شاهد طراحیهای واقعا خیرهکنندهای در گوشیهای هوشمند بودهایم. امروزه ممکن است گوشیهای هوشمند بیشتر به مستطیلهای کسلکننده شباهت داشته باشند، اما همیشه اینطور نبوده. گاهی شرکتها اثر هنری خلق میکنند که بهطور اتفاقی یک گوشی نیز هست و ما میخواهیم این گوشیهای زیبا را به شما معرفی کنیم.
زیباترین گوشیهای هوشمند در دهه اخیر
به خاطر داشته باشید که بسیاری از دستگاههای زیر علاوه بر زیبایی، گوشیهای فوقالعادهای نیز بودهاند. برخی دیگر ظاهری شگفتانگیز داشتند اما از نظر عملکرد چندان خوب نبودند. گجت نیوز در این لیست فقط روی طراحی تمرکز دارد، بنابراین تمام این مسائل را نادیده میگیریم. اگر یک گوشی زیبا باشد، جایگاهش در این لیست محفوظ میماند!
نکستبیت رابین
گوشی نکستبیت رابین (Nextbit Robin) ظاهر غیرعادی دارد، اما این موضوع با داستان پشتصحنه عجیب آن هماهنگ است. در سال ۲۰۱۵ شرکت نکستبیت یک کمپین کیکاستارتر برای رابین راهاندازی و آن را بهعنوان گوشی مبتنی بر فضای ابری معرفی کرد که تا حد امکان از حافظه داخلی کمتر استفاده میکند. این شرکت با استقبال فوقالعادهای روبهرو شد و تنها در دو هفته، تأمین مالی کمپین را به ۱ میلیون دلار رساند.
در زمانی که عرضه گوشی آغاز شد، واکنش اولیه به عملکرد آن چندان دلگرم کننده نبود. با این وجود در سال ۲۰۱۷، شرکت ریزر (Razer) نکستبیت را خرید و فورا فروش و تولید رابین را متوقف کرد. پس از آن، اولین گوشی ریزر (Razer Phone) را عرضه کرد که تمام عناصر طراحی جذاب رابین را به ارث برده بود.
اگرچه خود گوشی نتوانست ما را جذب کند، اما طراحی آن قطعا این کار را کرد. بخش پشتی دو رنگ، طرح رنگی آبیفیروزهای، لوازم جانبی همرنگ و تغییرات ظریف در اندروید باعث شدند استفاده از گوشی زیبا رابین لذتبخش باشد.
اچ تی سی وان ام ۷
طرفداران قدیمی گوشیهای هوشمند که عنوان این مقاله را دیدند، فورا فهمیدند که اچتیسی وان ام ۷ در فهرست جای دارد. طراحی ام ۷ به حدی به جایگاه افسانهای دست یافت که دیگر نمیتوانیم در مورد ایده کلی طراحی گوشیهای هوشمند بدون اشاره به آن صحبت کنیم.
طراحی یکتکه و تمامفلزی آن نه تنها زیباست، بلکه یک شاهکار فنی هم به حساب میآید. اسپیکرهای دوتایی جلویی فوقالعاده بودند و پشت بدنه با کمی انحنا آن را به یک گوشی زیبا برای دست گرفتن تبدیل کرده بود.
همچنین این گوشی واقعا یک دستگاه فوقالعاده بود. رابط کاربری Sense اندروید اچتیسی زیبا و تنظیم صفحه اصلی BlinkFeed آن هم شهودی و مفید بود. سختافزار دوربین عالی بود و پردازنده کوالکام اسنپدراگون ۶۰۰ هم برای سال ۲۰۱۳ سرعت کافی ارائه میکرد.
در واقع تنها چیزی که در اچتیسی وان ام ۷ کم بود، شارژ بیسیم بود که به دلیل طراحی فلزی آن امکان نداشت. به جز این، شاید این گوشی بهترین گوشی اندرویدی از نظر شکل و عملکرد بود.
گوشی زیبا سامسونگ گلکسی اس ۷ اج
در سالهای اخیر، صنعت گوشیهای هوشمند از نمایشگرهای منحنی فاصله گرفته. این نمایشگرها دوام کمتری دارند، برای انجام حرکات سوایپ مناسب نیستند و محافظت از آنها با گلسهای صفحه نمایش سختتر است. اما در سال ۲۰۱۶ نمایشگرهای منحنی تازه ظهور کرده بودند و سامسونگ گلکسی اس ۷ اج اولین گوشی بود که چنین صفحه نمایشی داشت.
گلکسی اس ۷ اج فروش گوشیهای سامسونگ را دوباره احیا و کمک کرد تا خانواده گلکسی اس بیشتر از همیشه از رقیب اصلی خود آیفون، متمایز شود.
البته، گوشیهای با نمایشگر منحنی در حال حاضر از مد افتادهاند، بنابراین احتمالا دیگر چیزی شبیه به این در آینده نزدیک نخواهیم دید. گلکسی اس ۷ اج همیشه به خاطر طراحی شگفتانگیزش در خاطرهها باقی خواهد ماند، حتی اگر فقط به این دلیل باشد.
گوگل پیکسل ۵
گوگل گوشی پیکسل ۵ را در سال ۲۰۲۰ عرضه کرد که بخش گوشیهای هوشمندش در وضعیت بحرانی قرار داشت. پیکسل ۴ یک شکست فروش تمامعیار بود. به اندازهای که کل خط تولید پیکسل در معرض خطر جدی قرار گرفت. پیکسل ۵ بازسازی برند پیکسل بود.
چیزی که واقعا پیکسل ۵ را به یک شگفتی تبدیل میکند، این است که از فلز ساخته شده ولی همچنان از شارژ بیسیم پشتیبانی میکند.
متاسفانه گوگل با پیکسل ۵ شرط بزرگی بست که نتیجه نداد؛ انتخاب یک پردازنده میانرده به جای پردازنده پرچمدار که معمولا در پیکسلهای اصلی انتظار میرود. این یک استثنا بود؛ زیرا پیکسل ۶ دوباره برند را به طور کامل بازسازی و چیپست تنسور را معرفی کرد که هنوز در پیکسلها مشاهده میشود.
گوشی زیبا وانپلاس ۹ پرو
نمای براق رنگ Morning Mist واقعا شگفتانگیز بود. به نظر میرسید که در نور خاصی رنگش تغییر میکند. نسخه Forest Green و حتی Stellar Black معمولی هم حس شیک و کلاسیک میدادند.
وانپلاس ۹ پرو بهواقع بهترین چیزی بود که از این برند تا آن زمان دیده بودیم. پردازنده قدرتمند، سیستم دوربینی که برای وانپلاس یک قدم رو به جلو به شمار میرفت و نمایشگری که بدون شک یکی از بهترینهای سال بود. وانپلاس قدیمی شاید رفته باشد، اما وانپلاس ۹ پرو همیشه به عنوان زیباترین مخلوق این برند در یادها خواهد ماند.
گوشی اسنشال فون
گوشی Essential یکی از هیجانانگیزترین محصولات در تاریخ اندروید بود. این گوشی بهواسطه پیشینه برجستهاش حاصل ذهن خلاق پدر بزرگ اندروید، اندی روبین، بسیار مورد توجه قرار گرفت. ساختار منحصر به فرد تیتانیوم و سرامیکی باعث میشد حس مقاومت یک تانک را داشته باشد و به عنوان یک اثر هنری به نظر برسد. همچنین دارای صفحه نمایشی از لبه تا لبه بود که اولین گوشی با ناچ در قسمت بالایی به حساب میآمد.
حتی با تمام جذابیتهای طراحی و نوآوری، متاسفانه Essential Phone از نظر عملکرد دوربین مشکلات بزرگی داشت که فروش آن را تحتتأثیر قرار داد. با اینکه قیمت گوشی کاهش یافت، نتوانست آن را نجات دهد و در نهایت اسنشال پروژه توسعه Phone 2 را لغو کرد.
با این حال، ما همیشه Essential Phone را به عنوان نمادی از آنچه میتوانست در طراحی گوشیهای هوشمند اتفاق بیفتد، به یاد خواهیم آورد.
گوشی زیبا سونی اکسپریا ایکسزد ۱
طرفداران اندروید همیشه حس عشق یا نفرت به سونی داشتهاند. در حالی که بیشتر کاربران اندروید موافقند که سونی گوشیهای فوقالعادهای میسازد، اما معمولا قیمت آنها بیش از حد بالا است. دسترسی به آنها دشوار است و پشتیبانی نرمافزاری ضعیف سونی باعث میشود که خرید یکی از آنها کار سختی باشد.
اگر از این مسائل بگذریم، باید اعتراف کنیم که سونی در طول سالها تعداد زیادی گوشی زیبا طراحی کرده و Xperia XZ1 یکی از آنهاست. تمرکز این گوشی زیبا بر تقارن و جزئیات باعث شد که هنگام عرضه در سال ۲۰۱۷ از میان انبوه گوشیهای دیگر متمایز شود.
اکسپریا XZ1 از یک بدنه فلزی یکپارچه ساخته شده بود که احساس پریمیوم فوقالعادهای به آن میداد. همچنین یکی از اولین گوشیهایی بود که نمایشگر HDR داشت و باعث میشد ظاهر فوقالعادهای داشته باشد.
یک اشاره محترمانه به Xperia XZ1 Compact هم داریم که نسخه کوچکتری از این گوشی بود. آن دستگاه نیز از نظر طراحی فوقالعاده بود و باعث میشود به روزهایی حسرت بخوریم که گوشیهای کامپکت هنوز محبوب بودند.
گلکسی نوت ۱۰ پلاس
خط تولید گلکسی نوت در سال ۲۰۲۰ با عرضه گلکسی نوت ۲۰ و گلکسی نوت ۲۰ اولترا به پایان رسید. سپس گوشیهای نوت در سال ۲۰۲۲ توسط خانواده گلکسی اس بلعیده شدند.
این تغییر واقعا نقطه عطفی در تاریخ سری نوت بود. فکر میکنید ادغام این دو خط تولید به نفع سامسونگ بوده؟
ما هم موافقم! گلکسی نوت ۹ شاید از نظر عملکرد بهترین باشد، اما از نظر طراحی گلکسی نوت ۱۰ پلاس بهویژه مدل Aura Glow بینظیر است. آن رنگهای متغیر در نور و شفافیتش واقعا یک شاهکار طراحی بود. این گوشی حتی در دنیای امروزی هم به عنوان یکی از زیباترین گوشیهای هوشمند شناخته میشود.
دقیقا مثل وانپلاس ۹ پرو، پشت براق مدل Aura Glow گلکسی نوت ۱۰ پلاس در شرایط نوری مختلف رنگها را تغییر میداد. لبههای منحنی هم نور را به شکلی متفاوت میشکستند، به طوری که گوشی همیشه یک قاب اطراف خود داشت.
گلکسی نوت ۱۰ پلاس همچنین یک گوشی فوقالعاده بود، حتی اگر افزایش قیمت آن نسبت به گلکسی نوت ۹ باعث میشد که سامسونگ به نظر کمی طماع بیاید. با این حال، هیچ فهرستی از زیباترین گوشیهای هوشمند تاریخ بدون این گوشی کامل نخواهد بود.
گوشی نکسوس ۴
قبل از اینکه گوگل خط تولید پیکسل را راهاندازی کند، با برندهای دیگر گوشیهای هوشمند همکاری میکرد تا گوشیهای نکسوس را بسازد. این گوشیها با اندروید ناب عرضه میشدند و بهروزرسانیهای نرمافزاری سریعتری نسبت به بیشتر گوشیها دریافت میکردند.
یکی از این گوشیها، Nexus 4 بود که الجی آن را تولید میکرد. در حالی که اکثر کسانی که دوران نکسوس را به خاطر دارند احتمالا موافقند که Nexus 6P ساختهی هوآوی احتمالا اوج سری نکسوس بود، کمتر کسی میتواند منکر زیبایی Nexus 4 شود. نکسوس 4 که یکی از زیباترین گوشیهای هوشمند بود که در دهه گذشته به بازار عرضه شدند.
طراحی شیشهای Nexus 4 واقعا خاص و چشم نواز بود. نقطهچینهای ستارهمانند در آن ماتریکس پیچیده باعث میشد که گوشی در نور بدرخشد و جلوه مسحورکننده و فوقالعاده جذابی به این گوشی زیبا ببخشد.
گوگل پیکسل ۴ ایکس ال
قبلا اشاره کردیم که پیکسل ۴ تقریبا خط پیکسل را به نابودی کشاند. دلایل زیادی برای این امر وجود داشت؛ از جمله شرطبندی اشتباه گوگل روی Soli (سیستم راداری که به کنترلهای حرکتی دست بیفایده اجازه میداد).
یکی از چیزهایی که اصلا مشکلی نداشت، طراحی پیکسل ۴ بود. چون واقعا باید گفت که این گوشیها از نظر ظاهری فوقالعاده جذاب بودند!
اینجا به طور خاص از نسخه Pixel 4 XL نام میبریم، اما هر دو مدل، چه نسخه معمولی و چه XL، از نظر طراحی بینظیر بودند. فریمهای مات نهتنها از نظر زیبایی بلکه از نظر ارگونومی و گرفتن گوشی هم عالی بودند، و دکمه پاور نارنجیرنگ بهشدت جلب توجه میکرد.
کاملا درست است! Pixel 4 شاید از نظر فروش شکست خورده باشد، اما از نظر طراحی هرگز نمیتوان این گوشی زیبا را یک شکست دانست.
طراحی مینیمالیستی، فریمهای مات، دکمه پاور رنگی و ترکیب رنگهای جذاب باعث شد این گوشی یکی از زیباترین گوشیهای هوشمند پیکسل تاریخ باشد. شاید گوگل در برخی تصمیمات سختافزاری اشتباه کرده باشد، اما از نظر ظاهری، Pixel 4 واقعا یک شاهکار بود!