میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
سراسر جهان

زیباترین شهرهای جهان برای علاقه‌مندان به معماری (+عکس)

مونترال را شهری شبیه یک پاریس مینیاتوری می‌دانند، چراکه سرشار از شگفتی‌های معماری، غذا و جاذبه‌هایی است که در پاریس دیده می‌شود. این شهر فرانسوی‌کانادایی با سنگفرش‌های مونترال قدیمی، علاقه‌مندان به معماری را مجذوب شیوه معماری تاریخی می‌کند که در ارتقای سازه‌های مدرن حفظ شده است.

تبلیغ در عصر ترکیه

معماری‌های زیبا می‌تواند گردشگران بسیاری را جذب کند، چراکه بیشتر جنبه‌های فرهنگی، تاریخی و هنری هر جامعه را می‌توان در معماری آن مشاهده کرد. در واقع می‌توان گفت میزان خوشایند بودن بسیاری از مقاصد گردشگری به تجربه بصری بازدیدکنندگان و جذابیت معماری‌های آن شهر بستگی دارد.

به گزارش ایمنا، نقش معماری در پیشرفت و گسترش صنعت گردشگری غیرقابل‌انکار است، زیرا چشم‌انداز معماری هر شهر از مکان‌های نمادین گرفته تا شگفتی‌های مدرن، این قدرت را دارد که بازدیدکنندگان را از سراسر جهان دعوت کند. در واقع معماری به‌عنوان بازتابی از هویت فرهنگی یک منطقه است که تاریخ، سنت‌ها و ارزش‌های آن را به نمایش می‌گذارد و به بازدیدکنندگان این امکان را می‌دهد تا درک عمیق‌تری از فرهنگ محلی مقصد موردنظر به دست آورند.

بسیاری از شهرها به لطف معماری‌های نفیس و باارزش خود در سراسر جهان مشهور شده‌اند و از آن‌ها به‌عنوان یک نیروی محرکه برای رونق گردشگری خود بهره می‌برند. برای مثال می‌توان به پاریس اشاره کرد که به برج ایفل خود شناخته می‌شود یا به هند که با معماری تاج‌محل مسافران بسیاری را از کشورهای دور و نزدیک فرامی‌خواند. در ادامه فهرستی از برترین معماری‌های جهان معرفی می‌شود که در لیست مقاصد گردشگری بسیاری از علاقه‌مندان به معماری وجود دارد.

مونترال، کبک

مونترال را شهری شبیه یک پاریس مینیاتوری می‌دانند، چراکه سرشار از شگفتی‌های معماری، غذا و جاذبه‌هایی است که در پاریس دیده می‌شود. این شهر فرانسوی‌کانادایی با سنگفرش‌های مونترال قدیمی، علاقه‌مندان به معماری را مجذوب شیوه معماری تاریخی می‌کند که در ارتقای سازه‌های مدرن حفظ شده است.

بسیاری از سبک‌های معماری از گوتیک گرفته تا صنعتی و آرت دکو در ساختمان‌های این شهر قابل مشاهده است. گردشگران با دیدن معماری نئوگوتیک کلیسای نوتردام و ساختمان سان لایف با خطوط صیقلی در ستون‌های عظیم آن، مسحور زیبایی و ظرافتی می‌شوند که معماران در ساخت این بناها به کار گرفته‌اند. زیبایی معماری کبک را می‌توان حتی در ساختمان‌های کوچک‌تر و خانه‌های تودرتوی خیابان‌های شهر مشاهده کرد که همان شکوه و عظمت را به نمایش می‌گذارند.

شیکاگو، ایلینوی

شیکاگو به‌عنوان یک شهر پرچمدار آمریکایی با شاهکارهای خود در مهندسی، طراحی و معماری شناخته شده است. این شهر، خانه سازه‌های پیشگامانه است؛ نخستین آسمان‌خراش با اسکلت فلزی توسط گروهی از معماران در این شهر ساخته شد و پس از آن به زادگاه آسمان‌خراش شهرت گرفت. بسیاری از نخستین شاهکارهای رهبران سبک‌های معماری همچون جین گنگ، فرانک لوید رایت، لویی سالیوان، ویلیام لو و بارون جنی نیز در این شهر ساخته شده و به جذابیت چشم‌انداز معماری شیکاگو افزوده است.

ساختمان روکری که در فهرست اماکن تاریخی ملی ثبت شده است، مرکز فرهنگی شیکاگو که نخستین کتابخانه دائمی شیکاگو است، برج ویلیس، اسکله نیروی دریایی، ساختمان ریگلی، برج تریبونو و پارک هزاره از جمله مکان‌های خیره‌کننده در این شهر است.

دبی، امارات متحده عربی

دبی بزرگ‌ترین شهر امارات متحده عربی است که به تجربیات لوکس و زندگی شبانه خود مشهور است و این شهرت در دهه اخیر افزایش چشمگیری داشته است. معماران برجسته‌ای همچون رم کولهاس و زاها حدید برای ساخت برج خلیفه، بلندترین ساختمان روی کره زمین با ارتفاع ۲۷۱۷ فوت به شدت تلاش کردند. همچنین برج کایان و مجمع‌الجزایر ساخته دست بشر به نام جزایر جهانی که در سواحل دبی ساخته شده است و قرار است تا سال ۲۰۲۶ تکمیل شود، از دیگر جذابیت‌های مورد توجه معماران در این شهر است.

کپنهاگ، دانمارک

معماری دانمارک به‌گونه‌ای شکل گرفته است که در دوران مدرن نیز همچنان شگفت‌انگیز است. کپنهاگ به‌عنوان شهر پایتخت سهم قابل‌توجهی از این جذابیت برده است و با حضور معماران بین‌المللی همچون هنینگ لارسن و گروه مشهور Bjarke Ingels جذابیت آن در حال افزایش است.

کپنهاگ در خط مقدم پایداری قرار دارد و ساختمان‌هایی را بنا می‌کند که نه‌تنها زیبا هستند، بلکه به کره زمین و محیط‌زیست نیز آسیبی وارد نمی‌کنند. قرار گرفتن معماری جدید و قدیم در کنار هم حال‌وهوای منحصر به فردی ایجاد می‌کند و تجربه ویژه‌ای برای بازدیدکنندگان رقم می‌زند. خانه اپرای کپنهاگ، کاخ سلطنتی کریستینزبورگ، بورس اوراق بهادار بورسن و خانه پاپیونی‌شکل از جمله مقاصدی هستند که باید در این شهر از آن بازدید کرد.

بارسلونا، اسپانیا

بارسلونا، پایتخت منطقه کاتالونیای اسپانیا فقط یک تفرجگاه ساحلی نیست، بلکه با رنگ‌ها و جاذبه‌های معماری گوتیک و مدرن شامل موزاییک‌های سرامیکی و شیشه‌ای رنگی، همچنین سنگ‌کاری‌های موج‌دار پوشیده شده است. مشهورترین آثار معمار قرن نوزدهم آنتونی گائودی در این شهر قرار دارد که با استفاده از تکنیک‌های مدرن گوتیک و شرقی، فضاهای ارگانیک و شهری را ایجاد کرد و بسیاری از آن‌ها همچنان دست‌نخورده باقی مانده و به همان اندازه زیبا است. از گنبدهای شاهکار ناتمام لاساگرادا فامیلیا تا اقامتگاه شخصی او و پارک گوئل، یادگارهای گائودی در همه‌جای بارسلونا وجود دارد.

سن‌پترزبورگ، روسیه

تاریخ معماری سنت پترزبورگ یکی از جذاب‌ترین موضوعات برای علاقه‌مندان است. سبک باروک و نئوکلاسیک، ویژگی شهر رنگارنگ سن‌پترزبورگ است که در خط مقدم تأثیرگذارترین ساختارهای شهری قرار دارد. معماران برجسته‌ای نظیر کارلو روسی و دومنیکو ترزینی بعضی از برجسته‌ترین ساختمان‌های شهر همچون ساختمان ستاد کل ارتش، کاخ تاوری، کلیسای جامع سنت پیتر و کاخ کاترین را ساختند. ترزینی سبک معماری باروک پترین را پایه‌گذاری کرد که مورد تحسین پیتر کبیر قرار گرفت.

جیپور، هند

جیپور هند که به شهر صورتی معروف است، با آثار معماری رنگارنگ و ساختمان‌هایی با رنگ صورتی شهرت یافته است؛ مهاراجا ساوای رام سینگ برای استقبال از آلبرت ادوارد (شاهزاده ولز) پسر ملکه ویکتوریا، تمام شهر را به رنگ صورتی درآورد، زیرا صورتی در هند نماد میهمان‌نوازی است. همان زمان شاهزاده آلبرت لقب شهر صورتی را به جیپور داد و از آن زمان تاکنون با این نام شناخته می‌شود.

ساختارهای مرجانی و پرزرق‌وبرق جیپور نه‌تنها از لحاظ زیبایی چشمگیر هستند، بلکه تاریخ غنی نیز در این ساختمان‌ها وجود دارد. جیپور نخستین شهر برنامه‌ریزی‌شده در هند است و تقاطع‌ها و خیابان‌های اصلی آن به‌راحتی قابل تردد هستند. سازه‌هایی همچون هاوا محل، جال محل، کاخ کهربا و شیش محل (تالار آینه‌ها) از جمله معماری‌های بی‌نظیر این شهر است.

ریودوژانیرو، برزیل

ریودوژانیرو در سال ۲۰۲۰ به‌عنوان نخستین پایتخت جهانی معماری یونسکو انتخاب شد که نشان‌دهنده توانایی پایتخت برزیل در آمیختن صدها سال تاریخ با پیشرفت در سبک‌های معماری مدرن است. مجموعه‌ای غنی از بناهای معماری قدیمی همچون کلیساهای چندصد ساله، لارگو دو بوتیکاریو، پارک لاژ و و باغ‌های نمادین استوایی در کنار ساختمان‌های جدید همچون موزه فردای سانتیاگو کالاتراوا و آثار زیبای بتنی Cidade das Artes گردشگران بسیاری را برای بازدید فرامی‌خوانند.

نیو اورلئان، لوئیزیانا

ترکیبی از تأثیرات معماری فرانسوی، اسپانیایی و کارائیب در پیوند با الزامات آب‌وهوای گرم و مرطوب، بر معماری شهری نیو اورلئان تأثیر گذاشته است. قرار گرفتن در امتداد رودخانه می‌سی‌سی‌پی و نزدیکی به ساحل خلیج مکزیک، ساخت بنادر، تاریخ تجارت NOLA و پدیده‌های طبیعی همچون طوفان کاترینا را می‌توان در آثار معماری این شهر مشاهده کرد.

محله‌های بی‌شماری در این شهر از جمله محله فرانسوی با سبک کلاسیک و بالکن‌هایش، محله الجزایر، ماریگنی و ترمه توجه بازدیدکنندگان را جلب می‌کنند که هر محله یک موزه معماری زنده با خانه‌ها و ساختمان‌هایی است که سبک‌های کلاسیک را با سبک نیواورلئان ترکیب می‌کند.

شانگهای، چین

در معماری معاصر هیچ شهری قابل‌مقایسه با ساختمان‌های سر به فلک کشیده شانگهای با طراحی‌های هوشمند نیست، برج جین مائو و مرکز مالی جهانی شانگهای دو مورد از بلندترین آسمان‌خراش‌های جهان در این شهر ساخته شده‌اند. معماری مدرن شانگهای مظهر توسعه اقتصادی چین است که توسط سرمایه‌گذاری‌های کلان دولتی تقویت می‌شود.

مرکز فرهنگی هنری Heatherwick، برج شانگهای، فروشگاه اپل شانگهای، سرزمین عجایب سیسی، باغ گیاه‌شناسی یو و معبد جید بودا از جمله شگفتی‌های شانگهای است که علاقه‌مندان بسیاری را از سراسر جهان برای بازدید جذب می‌کند.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا